Tencent Cloud lanceert industriële blockchain alliantie

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Tencent Cloud lanceert industriële blockchain alliantie

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

Tencent zet met de IBA wederom een stap vooruit in de ontwikkeling van een industrieel strategische blockchain

De Chinese techgigant Tencent (dankzij hun clouddienst Tencent Cloud genaamd) is een alliantie aangegaan met als doel de ontwikkeling van de blockchain industrie te bevorderen.

Dit werd op 1 juni aangekondigd, toen Tencent Cloud een ‘Industry Blockchain Alliance and Conference’ hield.

De Industrial Blockchain Alliance streeft ernaar om dit jaar 100 leden uit verschillende industrieën aan te trekken, met de nadruk op techbedrijven, universiteiten, denktanks en andere  bedrijfsorganisaties. Het doel van de leden is om blockchain industriestandaarden vast te stellen en potentiële blockchain mogelijkheden te onderzoeken.

Hiervoor zal de alliantie drie commissies vormen: voor normen, technische en zakelijke ecosystemen.

De normcommissie is verantwoordelijk voor de samenwerking met overheidsinstanties en andere relevante entiteiten bij de ontwikkeling van nationale blockchain normen. Het is verantwoordelijk voor het opzetten van een “standaard fundering voor de omvang, industrialisatie en professionele ontwikkeling van de blockchain.”

De technische commissie is verantwoordelijk voor het plannen en bouwen van blockchain applicaties; zoals het nieuwsbericht luidt, zal het samenwerken met industriële denktank experts, corporate tech executives, universiteiten, ondernemers en andere relevante entiteiten om “gezamenlijk nationale standaarden, industriestandaarden en team standaarden te ontwikkelen plus blockchain technologie te begeleiden”.

Ten slotte zal de zakelijke ecosysteem commissie de verkoop van alle door de alliantieleden ontwikkelde producten te stimuleren. Het zal industriële media, investeringsinstellingen en andere belangrijke industrieën (zoals financiën, overheidszaken en entertainment) met elkaar verbinden om zo de zakelijke mogelijkheden binnen de alliantie te bevorderen. Tencent schat in dat dit zijn leden zal meehelpen hun bedrijfs conversieratio’s met 30% te verhogen.

Tang Daosheng, de Senior Executive Vice President van Tencent plus de President van de Cloud and Smart Industry Group, uitte zijn visie op het creëren van blockchain technologie die nieuwe productiefactoren kan ondersteunen en in meer geavanceerde stadia van industriële toepassing gebruikt kan worden.

“Ik kijk ernaar uit om van de Industrial Blockchain Alliance gebruik te maken om de discussie over industrienormen te bevorderen en een solide basis te leggen voor de gezonde ontwikkeling van de blockchain industrie”, zei hij.

Eén van de eerste groepsleden van de alliantie is Beijing Zhulong Information Technology. Dit bedrijf werkte eerder samen met Tencent Cloud bij de ontwikkeling van een blockchain product met behulp van de TBaaS z’n blockchain als een service platform.

Tencent heeft de afgelopen tijd allerlei belangrijke investeringen in blockchain technologie en onderzoek gedaan. Vorige maand kondigde het bedrijf aan dat het voor de komende vijf jaar 70 miljard dollar gereserveerd heeft voor technologie infrastructuur, waaronder de ontwikkeling van een blockchain. Tencent heeft onlangs ook een blockchain accelerator gelanceerd, die momenteel 30 bedrijven in deze omgeving begeleidt.

Het nationale blockchain comité van China bestaat uit leidinggevenden van Tencent. De technologiegigant is ook één van de beste blockchain patentaanvragers van het land en heeft het afgelopen jaar al meer dan 700 aanvragen ingediend.