Terra en Flow boeken grote winsten terwijl Bitcoin en Ether stagneren

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Terra en Flow boeken grote winsten terwijl Bitcoin en Ether stagneren

By Alice Leetham - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Foto van een prijsgrafiek die naar boven beweegt

Nieuwe noteringen, partnerschappen en stablecoin ontwikkelingen zorgden ervoor dat Terra en Flow tegen de trend ingingen, dit terwijl een groot deel van de cryptomarkt stagneerde

Een groot deel van de cryptomarkt zag vorige week een stagnatie. Bitcoin daalde 3%, terwijl Ether 8% daalde. De meeste grote cryptovaluta’s vormden vorige week alsook rode wekelijkse kaarsen. Sommige munten slaagden er echter in om tegen deze trend in te gaan, en onder degenen die in prijs stegen, waren Terra (LUNA) en Flow (FLOW).

Terra is een gedecentraliseerde financiële (DeFi) infrastructuur die stabiele programmeerbare betalingen ondersteunt. Het biedt smart contracts, een orakel systeem en een stablecoin protocol, dat allemaal in seigniorage stijl die door een aantal stablecoins ondersteund wordt en die alsmede door LUNA, de native cryptovaluta van het project, algoritmisch gestabiliseerd wordt.

De aan de dollar gekoppelde stablecoin TerraUSD (UST) en synthetisch activa platform Mirror Protocol (MIR) zijn beide op de Terra blockchain gebouwd en ontvangen, volgens een aankondiging op vrijdag, nu beide een notering op Bitfinex.

LUNA ontving eind juni eveneens een notering op Crypto.com, terwijl Harmony vorige week een full-stack partnerschap met Terra onthulde, waardoor ook UST tot het Harmony ecosysteem toetreedt.

Deze ontwikkelingen hebben duidelijk flink wat aandacht getrokken, aangezien de social media vermeldingen over Terra de afgelopen week met 40% gestegen zijn, terwijl de sociale betrokkenheid volgens LunarCRUSH zelfs met 115% is gestegen. Het resultaat is dat LUNA vorige week qua prijs met 41% is gestegen, na gisteren alleen al met 7% te zijn gestegen.

De digitale infrastructuur van Flow is aan de andere kant ontworpen voor toepassingen op het internet, games en digitale activa, die allemaal door de FLOW cryptovaluta aangedreven worden.

Dit ecosysteem heeft de afgelopen weken veel ontwikkelingen doorgemaakt. Er werd onder meer onthuld dat USDC naar Flow zal komen en het project lanceerde daarnaast een eigen native stablecoin, de Flow USD (FUSD).

Flow staat bekend om haar partnerschappen met populaire non-fungible token (NFT) projecten zoals CryptoKitties en NBA Top Shot. Het bleef recentelijk ook in de NFT ruimte innoveren door CNN’s genesis NFT drop aan te drijven. Flow zal verder de gloednieuwe NFT marktplaats van Rarible hosten.

Bovendien voegde de gereguleerde digitale Anchorage bank eind juni een bewaring en staking ondersteuning voor FLOW toe, dit vanwege de grote vraag van haar institutionele klanten.

Deze vraag wordt weerspiegeld in de recente prijsactie van het token, die vorige week met 73% steeg en in het afgelopen weekend met 26% verder steeg.