Tesla, Blockstream en Block-partners voor duurzame BTC mining Texas

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Tesla, Blockstream en Block-partners voor duurzame BTC mining Texas

By Charles Thuo - Kort bericht

Tesla, Blockstream en Jack Dorsey’s Block werken samen om een Bitcoin-miningfaciliteit op zonne-energie te bouwen in West-Texas. De faciliteit zal worden aangedreven door een Megapack van 12 megawattuur en Tesla’s 3,8 megawatt zonne PV-array.

Aan de zijlijn van de Bitcoin 2022-conferentie in Miami, vertelde Blockstream-medeoprichter en CEO Adam Back, die lid is van de “cypherpunk” -crew en een Britse cryptograaf aan CNBC dat de nieuwe mijnbouwfaciliteit zal worden ontworpen om het concept te bewijzen dat Bitcoin-mijnbouw kan met 100% hernieuwbare energie.

Back zei:

“Mensen debatteren graag over de verschillende factoren die te maken hebben met bitcoin-mining. We dachten, laten we het gewoon bewijzen. Zorg voor een open dashboard zodat mensen kunnen meespelen, misschien kan het andere spelers informeren om mee te doen.”

Interessant is dat het team dat verantwoordelijk is voor de bitcoin-mijnbouwfaciliteit ook een dashboard zal creëren om het grote publiek in staat te stellen deel te nemen en realtime statistieken te verkrijgen over hoe het project presteert met betrekking tot het aantal gedolven bitcoins en het uitgangsvermogen. Het dashboard zal naar verwachting ook datapunten voor zonne-energie en opslagprestaties weergeven.

Back zei:

“Dit is een stap om onze stelling te bewijzen dat bitcoin-mining een emissievrije energie-infrastructuur kan financieren en economische groei voor de toekomst kan opbouwen.”

Acceptatie van hernieuwbare energie in crypto

Om de economie van hernieuwbare energie in West-Texas, dat momenteel het centrum van hernieuwbare energie in de Verenigde Staten is, te verbeteren, is het belangrijk om energie van de zon en de wind te benutten, waarbij de laatste ‘s nachts een belangrijke rol speelt.

Veel zonne- en windenergie is echter geconcentreerd in het afgelegen deel van de staat en er is behoefte aan meer financiële prikkels om meer infrastructuur te bouwen om de energie in het gebied te benutten.

Het is belangrijk op te merken dat kopers van energie een belangrijke rol spelen in de economische groei van de productie van hernieuwbare energie door deze meer levensvatbaar te maken in de staat.

Bitcoin-miners zijn echter slechts tijdelijke kopers die ervoor zorgen dat de energieactiva in bedrijf zijn in afwachting van de volledige acceptatie van het net, aangezien de faciliteit in West-Texas beperkt is tot slechts 34 gigawatt aan stroom, 12 gigawatt aan transmissie en 5 gigawatt aan vraag.

Back merkte op dat de off-grid mijn later in het jaar zal worden voltooid, waar mijnwerkers overal kunnen mijnen zonder lokale infrastructuur. Als het project enige winst oplevert, zal het bedrijf opschalen door windenergie toe te voegen.

Back zei:

“Je maakt een soort berekening van de optimale economische mix tussen zonne-energie en batterij, er is 3,8 megawatt aan zonne-energie en één megawatt aan mijnbouw, dus je kunt zien dat je overprovisioning nodig hebt, omdat de piekinput van zonne-energie gedurende de dag varieert en ’s nachts is het er natuurlijk niet.”

Dit zal de kosten verlagen en de uitvaltijd van zonne-energie tegengaan.

Blockstream zei dat het belangrijkste doel is om het bitcoin-netwerk te versterken door de crypto-energiebronnen uit te breiden.