Tether-attestrapport ‘bevestigt’ dat USDT volledig wordt ondersteund

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Tether-attestrapport ‘bevestigt’ dat USDT volledig wordt ondersteund

By Benson Toti - Kort bericht

Tether heeft een attestrapport uitgebracht waaruit blijkt dat de USDT stablecoin-reserves “volledig gedekt” zijn.

De verklaring, opgesteld door de onafhankelijke accountants MHA Cayman, toont ook aan dat de geconsolideerde activa van Tether de passiva overtreffen, waarbij de geconsolideerde reserves voor uitgegeven USDT het bedrag overschrijden dat nodig is om deze af te lossen.

Minder in commercial paper, meer in Amerikaanse schatkistpapier

Volgens het assurance-rapport van het bedrijf bedroeg het geconsolideerde balanstotaal per 31 maart meer dan $82,4 miljard. Het circulerende aanbod van Tether is 74.213.168.169, blijkt uit gegevens van CoinGecko.

Tegelijkertijd heeft Tether zijn bezit aan commercial paper verminderd, een van de belangrijkste betwistingen die de afgelopen jaren hebben geleid tot meer kritiek op de uitgever van stablecoin.

Volgens het rapport daalde het bezit van commercial paper met 17% in het afgelopen kwartaal, van $24,2 miljard naar $ 20,1 miljard. De belangen in commercial paper zijn sinds 1 april ook met 20% gedaald, statistieken die in het Q2-rapport zullen worden weerspiegeld.

Terwijl Tether de meer illiquide handelspapierbezit vermindert, wordt het verplaatst om de activa in geldmarktfondsen en Amerikaanse schatkistcertificaten te vergroten. Hierdoor zijn investeringen in T-bills met 13% gestegen, van $34,5 miljard naar $39,2 miljard.

Tether CTO herhaalt dat USDT volledig wordt ondersteund

Met dit rapport vertelt Tether de markt dat USDT wordt ondersteund en dat de stablecoin niet zal instorten zoals TerraUSD (UST) deed. Dat USDT-reserves worden verantwoord en dat de stablecoin zijn dollarkoppeling zal blijven behouden.

Maar is dit voldoende om het vertrouwen van de cryptogemeenschap in USDT te vergroten?

Su Zhu, mede-oprichter en CEO van Three Arrows Capital, zegt dat USDT’s $9 miljard tenietgedaan in de afgelopen week bewijst dat inderdaad “USDT inwisselbaar is” voor USD. Sommigen in de branche vertrouwen het woord van Tether nog steeds niet.

Paolo Ardoino, CTO van Tether, gaf commentaar op dit aspect:

De afgelopen week is een duidelijk voorbeeld van de kracht en veerkracht van Tether. Tether heeft zijn stabiliteit behouden door meerdere zwarte zwaangebeurtenissen en zeer volatiele marktomstandigheden en, zelfs in de donkerste dagen, heeft Tether nooit een inwisselingsverzoek van een van zijn geverifieerde klanten gehonoreerd.”

Volgens Ardoino geeft de onafhankelijke mening aan dat USDT “volledig wordt ondersteund en dat de samenstelling van zijn reserves sterk, conservatief en liquide is.”

Tether’s USDT is de grootste en meest gebruikte aan US-dollar gekoppelde stablecoin die momenteel op de markt is. Het domineert de stablecoin-markt in termen van dagelijks handelsvolume – CoinGecko laat zien dat op het moment van schrijven het 24-uursvolume van USDT meer dan $51,6 miljard bedroeg.

De op één na grootste stablecoin is USD Coin (USDC), uitgegeven door Circle, een in de VS gevestigde Financial Services Company. Het 24-uurs handelsvolume van USDC was iets meer dan $7 miljard op donderdag (12:10 pm ET).