Tether (USDT) wordt gelanceerd op Kusama

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Tether (USDT) wordt gelanceerd op Kusama

By Benson Toti - Kort bericht

Tether (USDT), waarvan de marktkapitalisatie van meer dan $82 miljard het ‘s werelds grootste stablecoin maakt, is gelanceerd op het Kusama-netwerk.

De lancering op Polkadot’s “canary-netwerk” brengt de pioniersdollar-gekoppelde stablecoin naar nog een andere blockchain.

Momenteel is USDT live op tien grote blockchain-platforms, waaronder Ethereum, Tron, Solana, EOS, Liquid Network, Omni, Algorand en het Standard Ledger-protocol van Bitcoin Cash.

Transacties mogelijk maken op Kusama’s Statemine

Kusama, een schaalbaar netwerk met meerdere ketens van gespecialiseerde blockchains, biedt een platform waarop ontwikkelaars in het Polkadot-ecosysteem experimentele projecten kunnen uitvoeren. De eerste parachain van het netwerk, een individuele blockchain die parallel loopt binnen het bredere Polkadot-ecosysteem, is Statemine.

USDT zal nu worden gebruikt om transacties op Kusama’s Statemine parachain mogelijk te maken, zei Tether in een aankondiging.

Statemine is een soort “parachain van algemeen belang” die is ontworpen om het evenwicht te bewaren tussen alle fungibele en niet-fungible tokens die binnen het netwerk worden ingezet. Met Statemine kunnen ontwikkelaars verschillende activa inzetten, waaronder tokenized artwork en stablecoins.

De parachain heeft vooral geholpen om de schaalbaarheid en veiligheid van het Kusama-netwerk te versterken. Het is ook een hulpmiddel bij het verbeteren van de interoperabiliteit van blockchains.

Gunstig voor ontwikkelaars

De lancering van Tether op Kusama is een mijlpaal voor zowel de stablecoin als het cryptocurrency-platform. Het is een zet die is ingesteld om de blockchain open te stellen voor ontwikkelaars, zodat ze de interoperabiliteit ten volle kunnen verkennen.

We zijn verheugd om USD₮ op Kusama te lanceren, waardoor de gemeenschap toegang krijgt tot de meest liquide, stabiele en vertrouwde stablecoin in de digitale token-ruimte “, zei Tether CTO Paolo Ardoino in de release.

Hij voegde toe:

Voor degenen die geloven in het belang van gedecentraliseerde, permissieloze ecosystemen, is Kusama een perfecte weergave van dat ethos. Het is een platform dat is gebouwd om de controle in handen van zijn gebruikers te geven en we kijken ernaar uit om een essentiële troef te worden in zijn groeiende ecosysteem.”

Met de bruikbaarheid en toegankelijkheid van USDT kunnen ontwikkelaars nu gebruikmaken van multi-chain-mogelijkheden en betrouwbare applicaties bouwen die over blockchains heen kunnen worden gebruikt.

Kusama (KSM) handelde op het moment van schrijven op $161, een stijging van ongeveer 4,1% in de afgelopen 24 uur.