Tezos (XTZ) beproeft de recente 3,18 dollar prijspiek: welke stap volgt?

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Tezos (XTZ) beproeft de recente 3,18 dollar prijspiek: welke stap volgt?

By Ilija Rankovic - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Het Tezos logo op een smartphone

Tezos (XTZ) handelt sinds 3 januari in een stijgende trend. De prijs bevindt zich nu echter op een kantelpunt en XTZ vecht om de trend voort te zetten

Tezos volgt haar dagelijkse 21-daagse EMA ondersteuningslijn op de voet, maar kan binnenkort een hoog weerstandsniveau tegenkomen.

Tezos fundamentals en eerdere prijsprestaties

XTZ slaagde erin om een week op week winst van 8,22% te behalen. In vergelijking met andere cryptovaluta’s boekte BTC een wekelijkse winst van 15,04%, terwijl ETH in dezelfde periode 26,85% wist te winnen.

Op het moment van schrijven verhandelt XTZ voor 3,14 dollar, wat in vergelijking met de waarde van de vorige maand een prijsstijging van 16,03% vertegenwoordigt. Tezos is met een waarde van 2,63 miljard op dit moment de 25e grootste cryptovaluta qua marktkapitalisatie.

XTZ/USD analyse van de dagelijkse prijsgrafiek

Tezos (XTZ) bevindt zich al sinds 3 januari in een stijgende lijn. De recente (hoewel kleine) daling in volume en volatiliteit gaf echter aan dat er mogelijk een belangrijke stap voorbereid wordt. Hoewel analisten onzeker over de richting van de beweging zijn, wensen velen een pauze op de 3,18 dollar en een push voorbij het 3,38 dollar niveau, terwijl anderen voor een nieuwe beproeving van de 2 dollar pleiten.

In elk geval wordt de onderkant van Tezos goed door de 21-daagse EMA  beschermd, waar heel moeilijk voorbij gegaan kan worden.

XTZ/USD dagelijkse prijsgrafiek. Bron: TradingView

De RSI van Tezos op het dagelijkse tijdsbestek bevindt zich, met een huidige waarde van 59,92, al een geruime tijd in het bovenste deel van het waardebereik.

XTZ/USD analyse van de 1-uurs prijsgrafiek

De 1-uurs prijsgrafiek van XTZ laat ons een zeer interessant handelspatroon zien dat er zich voorgedaan heeft. Tezos heeft de afgelopen dagen namelijk talloze volumestijgingen gehad, maar slaagde er keer op keer niet in het niveau van 3,18 dollar te doorbreken. De prijs beproeft momenteel dit weerstandsniveau, dat we ook wel een kantelpunt kunnen noemen.

XTZ/USD 1-uurs prijsgrafiek. Bron: TradingView

Een push voorbij de 3,18 dollar zal namelijk zeker meer bulls op de markt brengen en de prijs verder omhoog pushen, terwijl een mislukte poging weer een terugtrekking teweegbrengt.