The Graph onderzoekt een uitbreiding naar Bitcoin, Polkadot en anderen

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

The Graph onderzoekt een uitbreiding naar Bitcoin, Polkadot en anderen

By Onose Enaholo - Kort bericht
Bijgewerkt 26 January 2023
Afbeelding van een globaal netwerk

Binance Smart Chain en Cosmos behoren tot de blockchains die overwogen worden om zich bij Ethereum en het IPFS aan te sluiten

Het indexeringsprotocol The Graph heeft gisteren aangekondigd dat het, na de succesvolle lancering van hun mainnet op Ethereum, overweegt om een ondersteuning voor andere Layer 1 blockchains te bieden. Om de ontwikkeling van Web3 te ondersteunen en om het opvragen van open API’s, ook wel subgraphs genoemd, voor gegevens tussen veel blockchains mogelijk te maken, wil The Graph uitbreiden naar Bitcoin, Binance Smart Chain, Polkadot, Cosmos, Avalanche, Solana, NEAR en Celo. Deze zouden zich bij de huidige ondersteunde ketens van Ethereum aansluiten en het InterPlanetary File System (IPFS), een peer-to-peer netwerk voor het opslaan en delen van gegevens.

Ethereum blijft de standaard voor The Graph Network. Smart contracts voor The Graph Network worden op Ethereum geïmplementeerd en de Graph Token (GRT) is een ERC-20 token en blijft dat ook. The Graph zal tevens met State Channels, Connext en Consensys R&D blijven samenwerken om zo aan Ethereum Scalability bij te dragen.

Veel applicaties op Ethereum, zoals Aave, Synthetix, Uniswap en Decentraland, zijn al met The Graph  geïntegreerd en gebruiken subgraphs om er gegevens op te halen. Door het gemakkelijker te maken om toegang tot on-chain data te krijgen, wil The Graph de ontwikkeling van Web3 aanmoedigen en Ethereum ontwikkelaars helpen bij het bouwen van interoperabele applicaties.

Eva Beylin, de directeur van de Graph Foundation, legde uit: “Hoewel het protocol nu Ethereum en het IPFS ondersteunt, is The Graph blockchain agnostisch. We kijken er echt naar uit om meer ontwikkelaars en Layer 1 ketens aan onze community toe te voegen. Hoewel The Graph op Ethereum is gebouwd, geloven we alsook in het verenigen van het ecosysteem onder een multi-blockchain toekomst, waardoor het gemakkelijk wordt om Web3 te ontwikkelen en gebruiken. Door subgraph ondersteuning tussen ketens aan te bieden, kunnen ontwikkelaars het beste van wat elke blockchain te bieden heeft gebruiken.”

Het verbeteren van de interoperabiliteit van blockchain is belangrijk, want applicaties zullen met veel ketens en protocollen moeten communiceren, aangezien de DeFi en NFT omgevingen een voortdurende groei zien. Tot dusver hebben meer dan 10.000 actieve ontwikkelaars meer dan 7.000 subgraphs ingezet om deze missie te ondersteunen.

Het aantal subgraphs zal met verdere Layer 1 integraties alleen maar toenemen, terwijl dApps in een multi-blockchain omgeving kunnen functioneren. Het gebruik van subgraphs betekent alsmede dat ontwikkelaars bij het ontwikkelen van apps de onderliggende smart contracting taal van de keten niet hoeven te leren of een eigen server of back-end infrastructuur hoeven te bouwen.

The Graph beoordeelt momenteel de blockchain kandidaten voor een integratie. De sleutelcriteria zijn onder meer afstemming met de doelen van The Graph, het aantal ontwikkelaars en applicaties, een eenvoudige integratie en het enthousiasme rond de blockchain vanuit de community.

De Foundation verdeelt dit jaar tot 25 miljoen GRT aan subsidies voor gedecentraliseerde aanvragen, tooling, protocol infrastructuur en community building, en iedereen die ​​aan de kandidaat blockchains bijdraagt kan een aanvraag bij het The Graph Grants Program indienen. De extra blockchains zullen naar verwachting in de komende maanden geïntroduceerd worden.