The Trade zal één van de eerste getokeniseerde speelfilms worden

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

The Trade zal één van de eerste getokeniseerde speelfilms worden

By Onose Enaholo - Kort bericht
Bijgewerkt 26 January 2023
Foto van een filmploeg

De film is gebaseerd op de memoires van de Bitcoin hedge fund talent Brandon Elsasser

Het aankomend filmproject ‘The Trade’ zal één van de eerste speelfilms zijn die getokeniseerd wordt, dit al volgens een persbericht van gisteren. Het werd onlangs door het in Los Angeles gevestigde strategisch ontwerp adviesbureau 10,001 plus het voormalige Hollywood productiebedrijf storylab voor productie geselecteerd.

De film zal op de memoires van ‘Once More Without Feeling’ uit 2020 gebaseerd zijn van de Bitcoin hedge fund talent Brandon Elsasser, die tevens verschillende artikelen over de crypto geldmarkten heeft geschreven. Het scenario werd door scenarioschrijver Jack Roberts aangepast, die vooral bekend is van de tv-serie Dad, Inc en de indiefilm The Rock’n’Roll Dreams Of Duncan Christopher. The Trade zal onder leiding van Elsasser en Roberts geproduceerd worden.

In afwijking tot de memoires, zal de film een sterke vrouwelijke hoofdrolspeler hebben in de seksistische en moordende wereld van Wall Street. Het verhaal is een mix van een financiële thriller en romantiek, door grappige personages bij elkaar gehouden.

Roberts legde uit: “Om echt op een frisse manier door de onderbuik van financiën te navigeren, was er een vrouwelijke hoofdrolspeler nodig, wat een aanpassing op het boek is. Ze biedt ons een blik in de beide werelden die het verhaal verkent, op een wijze die andere persoons perspectieven niet echt kunnen. Het is een nogal boeiend ontwerp voor onze tijd geworden.”

The Trade zal in een digitaal effect omgezet worden die op de open markt door het in San Francisco gevestigde bedrijf Securitize verhandeld zal worden. Securitize heeft tot doel de kapitaalmarkten te moderniseren en is het eerste end-to-end digitale platform dat bij de Securities and Exchange Commission is geregistreerd om blockchain technologie voor transfer agent diensten te gebruiken.

The Trade is echter niet het eerste filmproject dat een dergelijke aankondiging doet. Het controversiële juridisch drama Roe v. Wade onthulde in oktober 2020 dat de financiële dienstverlener LCX blockchain diensten zou aanbieden om de uitgifte van een getokeniseerde bond, het RVW token, te ondersteunen. Investeerders kunnen het token gebruiken om van de toekomstige inkomsten van de film te profiteren en RVW houders hebben daarbij het recht om een ​​vast rendement te verdienen. De Roe v. Wade producent Nick Loeb zei destijds: “Tokenisatie via blockchain technologie democratiseert investeringen en zal een revolutie teweegbrengen in de manier waarop Hollywood met hun publiek om zal gaan.”

The Trade werkt met de investeringsgroep Chicago Media Angels samen, en de opnames zullen naar verwachting dit najaar in Chicago aanvangen.