TIME Magazine veilt 3 speciale edities van NFT covers

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

TIME Magazine veilt 3 speciale edities van NFT covers

By Alice Leetham - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Foto met diverse TIME Magazine covers

De bijna honderd jaar oude uitgever verkoopt haar iconische ‘Is God Dead?’ cover, evenals een originele NFT die speciaal voor de veiling ontworpen is

TIME magazine kondigde gisteren aan dat ze drie eerste-van-hun-soort non-fungible token (NFT) versies van TIME covers zouden veilen, waarvan er één speciaal voor de veiling ontworpen is.

NFT’s hebben een recente populariteitsexplosie meegemaakt, waarbij NFT versies van kunst, muziek, tweets en zelfs een digitaal huis allemaal gigantische prijzen opleverden. Hierbij heeft de grafisch ontwerper Beeple onlangs een nieuw record gevestigd, nadat Christie’s één van zijn werken voor 69 miljoen dollar had geveild.

De oudste van de drie TIME covers die geveild worden, bevat de woorden ‘Is God Dead?’ in rood op een zwarte achtergrond en was de eerste omslag die enkel tekst bevatte. Het werd door de TIME religie redacteur John Elson voor de editie van 8 april 1966 geschreven en ontving duizenden brieven, wat tot levendige discussies en talloze boze preken leidde.

De tweede omslag die geveild wordt, werd op 3 april 2017 gepubliceerd met de vraag ‘Is Truth Dead?’, waarmee de kracht en het belang van de waarheid tijdens het presidentschap van Donald Trump in twijfel werd getrokken.

De derde omslag is een origineel dat de opkomst van cryptovaluta’s en hun impact op het oude financiële systeem onderzoekt. Het is door de TIME creatief directeur D.W. Pine geschreven en leest simpelweg ‘Is Fiat Dead?’. Pine legde hierover uit: “Ik hou van het idee dat de betekenis ervan niet duidelijk voor de gewone kijker is, net zoals de gekke, lucratieve wereld van NFT’s.”

De NFT covers worden op de digitale kunstmarktplaats SuperRare geveild en zijn afzonderlijk of als een verzameling verkrijgbaar. De veilingen eindigen op 24 maart om 20.00 uur ET, en op het moment van schrijven zijn de hoogste biedingen voor de ‘God’, ‘Truth’ en ‘Fiat’ covers respectievelijk 10 ETH (16.800 dollar), 11 ETH (18.500 dollar) en 25 ETH (42.000 dollar).

TIME magazine lijkt de wereld van crypto te omarmen. Naast de NFT veilingen plaatste TIME gisteren alsook een vacature voor een nieuwe Chief Financial Officer op LinkedIn. In de lijst van kwalificaties was de vereiste opgenomen dat de succesvolle kandidaat “comfortabel met Bitcoin en cryptovaluta’s” zou moeten zijn.”