Top 3 Binance Smart Chain projecten om deze maand te bekijken

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Top 3 Binance Smart Chain projecten om deze maand te bekijken

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 23 January 2023

De sector van gedecentraliseerde financiering (DeFi) is tot dusverre bijna uitsluitend op Ethereum gebouwd, maar gezien de congestieproblemen van het netwerk en de hoge gas kosten, richten veel gebruikers en ontwikkelaars hun aandacht op snellere en goedkopere blockchains met een smart contracts functionaliteit.

Eén van de succesvolste kandidaten als Ethereum vervanger is de Binance Smart Chain (BSC). Volgens een rapport van DappRadar vorige maand heeft BSC Ethereum in februari 2021 ingehaald in termen van transactievolume en unieke actieve wallets.

Er zijn zeker enkele veelbelovende projecten op het BSC ecosysteem, maar met meer dan 100 verschillende cryptovaluta’s die momenteel met de Binance Smart Chain geïntegreerd zijn, is het moeilijk om te weten welke jouw tijd waard zijn, laat staan je geld.

Om het jou gemakkelijker te maken, hebben we alles verzameld wat jij moet weten over enkele van de meest opwindende projecten die momenteel op de BSC voortbouwen, en over hun potentieel voor een toekomstige groei.

Ramp – overschrijdende liquiditeit voor het staken van beloningen 

Ramp werd in oktober 2020 door Lawrence Lim en Loh Zheng Rong gelanceerd, die beiden eerder een achtergrond hadden in financiën en blockchain. Het project, dat als een onderdeel van de DeFi sector beschouwd wordt, is gemaakt om de ‘staking economie’ efficiënter te maken.

Ramp biedt cross-chain liquiditeitsbruggen, staking beloningen en yield stacking om meerdere inkomstenstromen te creëren en RAMP tokens te farmen. Met het Ramp protocol kan iedereen niet-ERC20 tokens op de Ethereum blockchain gebruiken door ze eerst in stablecoins genaamd rUSD om te zetten. Evenzo kunnen ERC20 stablecoins gestort worden om eUSD te produceren, dat in de liquiditeitspool van Ramp gebruikt kan worden.

Begin maart 2021 werd Ramp met de Binance Smart Chain geïntegreerd. Gebruikers kunnen nu RAMP (ERC20) tokens voor RAMP (BSC20) tokens omwisselen om op PancakeSwap te gebruiken.

Waarom zou ik in Ramp investeren?

Sinds RAMP tegen de 0,02 dollar begon te handelen, heeft de munt een 2.800% winst gezien om zo haar huidige prijs boven de 0,58 dollar te bereiken; en met een huidige rangschikking van de 298ste plaats op CoinMarketCap heeft de cryptovaluta nog steeds veel ruimte voor groei.

Het project lijkt sterke fundamenten te hebben, aangezien grote namen als IOST, ParaFi Capital en Alameda Research van Sam Bankman-Fried tot de investeerders behoren. Ramp beschikt daarnaast over een ervaren team en adviseurs bestaande uit professionals die eerder bij J.P. Morgan, BlackRock, Microsoft en Binance werkten. Bovendien heeft Coinbase Custody eerder deze maand de ondersteuning voor RAMP tokens toegevoegd, wat zou kunnen betekenen dat er een Coinbase notering voor de cryptovaluta in de planning staat.

De staking beloningen en de bestuursrechten die RAMP biedt, kunnen de vraag naar het token opdrijven, terwijl het gebruik van de protocol vergoedingen om RAMP terug te kopen en te verbranden het totale aanbod zou kunnen verminderen. De waarde van het Ramp ecosysteem, en dus het oorspronkelijke RAMP token, zal naar verwachting in lijn met de deelname aan yield farming en het beheer ervan plus het aantal DeFi toepassingen dat rUSD gebruikt toenemen.

Als je in projecten die keten overschrijdende liquiditeit bieden wilt investeren, bestaan er ook andere opties zoals Ren (REN) en Wrapped Bitcoin (WBTC).

Injective Protocol – Layer 2 DEX uitwisseling

Injective Protocol, dat in september 2020 door Eric Chen en Albert Chon gelanceerd is, werd oorspronkelijk door Binance Labs in 2018 geïncubeerd en werd het eerste project dat een initial exchange offering (IEO) op de Binance Launchpad organiseerde.

Injective biedt een Layer 2 gedecentraliseerde uitwisseling (DEX) met toegang tot onbeperkte financiële markten voor spot-, derivaten- en futureshandel. Iedereen kan de DEX gebruiken, keten overschrijdende opbrengsten verdienen en de toekomst van het protocol helpen vormgeven door aan het beheer ervan deel te nemen.

Injective Protocol werkte in december 2020 met de Binance Smart Chain samen om de acceptatie van derivaten in het BSC ecosysteem te versnellen.

Waarom zou ik in Injective Protocol investeren?

Het INJ native token van Injective Protocol begon tegen het einde van oktober 2020 voor ongeveer 1 dollar te handelen, en is al met 1.500% gestegen tot 16 dollar. Met een marktkapitalisatie van slechts 1,4% van die van Uniswap, lijkt INJ het potentieel te hebben om nog veel hoger te gaan.

Naast Binance heeft het project ook strategische investeringen van Pantera Capital, Hashed en Mark Cuban ontvangen, en het team brengt eerdere ervaringen van Amazon, Two Sigma en de Wereldhandelsorganisatie samen.

Hoewel INJ met een voorlopig inflatiepercentage van 7% werd gelanceerd, dat in de loop van de tijd tot 2% afneemt, wordt het circulerende aanbod effectief door INJ verlaagd die voor staking en onderpand wordt opgesloten, terwijl het gebruik van wisselkosten om INJ terug te kopen en te verbranden uiteindelijk zou kunnen leiden tot een krimpende voorraad. Met dit in gedachten zou de INJ vraag naar staking, bestuur, het betalen van DEX vergoedingen en het onderpand verlenen aan derivatencontracten INJ op de lange termijn een goede investering kunnen maken.

Er zijn natuurlijk tal van andere DEX-en op de markt waarin jij zou kunnen investeren. Dit zijn onder meer Uniswap, SushiSwap en andere BSC projecten zoals PancakeSwap en JulSwap.

DODO – Liquiditeitspool specialist

DODO, dat door Diane Dai, Radar Bear en een anoniem ontwikkelingsteam is opgericht, werd in augustus 2020 gelanceerd met als doel een revolutie teweeg te brengen in on-chain liquiditeit. Het project is een op Ethereum en de Binance Smart Chain gebouwde DEX die een uniek proactief market maker (PMM) model gebruikt.

De PMM biedt een betere liquiditeit en prijsstabiliteit dan geautomatiseerde marktmakers (AMM’s) door gebruik te maken van orakels om zo nauwkeurige marktprijzen te verzamelen en kapitaalefficiënte liquiditeitspools te gebruiken om tijdelijke verliezen te verminderen en prijsverschuivingen te minimaliseren. Het platform biedt ook een liquiditeitsaggregatiedienst genaamd SmartTrade en een liquiditeitsaanbod voor gelijke kansen, Crowdpooling genaamd, dat front running en bot interferentie elimineert. DODO host bovendien gratis initial DEX offerings (IDO’s) voor nieuwe cryptoprojecten.

Waarom zou ik in DODO investeren?

De prijs van DODO is al met 6.250% gestegen sinds het eind september 2020 voor ongeveer 0,06 dollar begon te handelen. De marktkapitalisatie van het project is nog steeds slechts 420 miljoen dollar en de huidige prijs is minder dan de helft van haar piekprijs ooit.

Dodo haalde aanvankelijk 600.000 dollar op in een seed ronde onder leiding van Framework Ventures voordat het nog eens 5 miljoen dollar inzamelde in een privé verkoopronde die de deelname omvatte van zwaargewichten uit de industrie zoals Binance Labs, Coinbase Ventures, Galaxy Digital en Alameda Research. Een succesvolle audit van de smart contracts van DODO door PeckShield lijkt de fundamenten van het project verder te versterken.

DODO heeft een maximale voorraad van 1 miljard die in 2025 bereikt zal worden en 60% hiervan wordt aan community stimuleringsmaatregelen toegewezen. De vraag naar DODO wordt aangedreven door het nut ervan voor het bestuur, het ontvangen van staking beloningen en de kortingen op handelskosten, een deelname aan Crowdpooling en IDO’s, plus het creëren van vDODO tokens die houders recht geven op extra lidmaatschap beloningen en dividenden uit handelsvergoedingen. Als het project zich blijft ontwikkelen en meer gebruikers naar het platform trekt, dan kan de waarde van DODO in de toekomst stijgen.

Hoewel het PMM prijsmodel van DODO uniek is, zijn er veel AMM DEX-en beschikbaar om in te investeren, zoals Uniswap en PancakeSwap.