Top 5 Altcoins om het komende jaar in te investeren

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Top 5 Altcoins om het komende jaar in te investeren

By Alice Leetham - Kort bericht
Bijgewerkt 02 March 2023
Afbeelding van een concept van tijdreizen

De afgelopen 12 maanden was een tijd van een ongelooflijke groei in de cryptosector, met een wereldwijde crypto marktkapitalisatie van bijna 2 biljoen dollar. Naast een overvloed aan opwindende nieuwe projecten en ontwikkelingen, zag 2020 tevens een historisch niveau van acceptatie, met meer dan 100 miljoen nieuwe gebruikers die zich bij de crypto-scene voegden.

Gezien de gigantische winsten die cryptovaluta’s gemaakt hebben, hadden veel van deze nieuwe gebruikers ongetwijfeld gewenst dat zij er eerder betrokken bij waren geraakt. Een jaar terug, toen de quarantaines werden aangekondigd en noodtoestanden werden uitgeroepen, stortte de cryptomarkt in tijdens een dramatische gebeurtenis die als Black Thursday bekend staat.

Hoewel aangrijpend, bood dit incident fantastische koopmogelijkheden. Vandaag de dag vragen velen zich dan ook af: “Wat als ik toen geïnvesteerd had?”

Met behulp van de winst tijdmachine hoef jij je dit niet meer af te vragen. Via deze handige calculator kun je namelijk berekenen welke munten jou het afgelopen jaar het beste rendement zouden hebben opgeleverd.

Chainlink

Chainlink is een gedecentraliseerd netwerk van orakels die gegevens uit de echte wereld leveren, zoals de prijs of de temperatuur, die smart contract uitvoeringen op de Ethereum blockchain activeren. Dit is voor een onbeperkt aantal crypto toepassingen een service van onschatbare waarde, aangezien blockchains buiten hun netwerk om geen toegang tot data hebben.

De ontwikkelingen vertonen geen tekenen van vertraging, en Chainlink kondigde onlangs de lancering aan van Off-Chain Reporting op het mainnet, wat een belangrijke upgrade van de schaalbaarheid betekent. Het heeft daarnaast onlangs plannen vrijgegeven om met Avalanche te integreren, plus het Chainlink Labs team uit te breiden, dat begin 2020 al drie keer zo groot is geworden.

Toen de markt op 12 maart 2020 crashte, was LINK 2 dollar waard. Het kende een daling van 65% rond het begin van september, dit tezamen met de rest van de cryptomarkt, maar zette vervolgens vorige maand een nieuw record van 37,45 dollar neer. De huidige waarde van 29,52 dollar vertegenwoordigt een stijging van 1.357,95% sinds Black Thursday, wat betekent dat 1.000 dollar toendertijd geïnvesteerd nu 14.759,50 dollar waard zou zijn.

Ethereum

Een andere toppresteerder van de afgelopen 12 maanden was Ethereum. Ondanks dat de gemiddelde transactiekosten op de blockchain sinds vorig jaar gestegen zijn, en vorige maand een recordhoogte van bijna 40 dollar bereikten, lijken de gebruikers hier niet door afgeschrikt te worden.

De gedecentraliseerde financiële sector (DeFi) is bijna uitsluitend op Ethereum gebouwd en kende in 2020 ondanks congestieproblemen een hausse. SushiSwap, Balancer en Badger DAO zijn slechts enkele van de enorm succesvolle DeFi projecten die sinds maart vorig jaar op Ethereum zijn gebouwd. De DeFi ruimte als geheel is het afgelopen jaar in feite met meer dan 7.100% gegroeid en heeft nu meer dan 44 miljard dollar aan totale vergrendelde waarde.

De prijs van Ethereum werd waarschijnlijk beïnvloed door het optimisme rond de uitrol van ETH 2.0, dat veel schaalbaarder zal zijn en daardoor de congestie en gas kosten zal verminderen. Meer dan 6 miljard aan ETH is momenteel aan de ETH 2.0 gekoppeld, wat op meer dan 3% van het totale aanbod van ETH neerkomt dat momenteel niet op de markt is.

ETH had op Black Thursday een waarde van 107,58 dollar, maar is sindsdien met 1.504,06% gestegen en is nu 1.725,68 dollar waard. Dit betekent dat als jij een jaar geleden voor 1.000 dollar aan ETH had gekocht, je nu 16.040,60 dollar zou bezitten.

Binance Coin

Het gemiddelde dagelijkse handelsvolume op Binance steeg vorig jaar met 36% naar 3,88 miljard dollar, en 2020 zag de uitwisseling ook meer dan 30 nieuwe tokens noteren, ongeveer 200 nieuwe handelsparen en ongeveer 350 nieuwe paren voor margehandel. Andere opmerkelijke mijlpalen sinds maart vorig jaar zijn de release van de Binance Card, de overname van CoinMarketCap door Binance en de lancering van de Binance Smart Chain.

Veel Binance gebruikers bezitten Binance Coin omdat het een gebruiksmiddel is voor het betalen van vergoedingen en het handelen in meer dan 100 BNB handelsparen. Binance biedt alsmede de mogelijkheid om BNB te staken in ruil voor nieuwe project tokens via Launchpool, of het in de BNB Vault te bewaren die als een opbrengstaggregator werkt.

De prijsstijging van BNB sinds Black Thursday, toen het 9,28 dollar waard was, is grotendeels stabiel gebleven, totdat het in februari plotseling omhoog schoot en het hoogste punt ooit van 348,70 dollar bereikte. Het is sindsdien naar 264,32 dollar gezakt, wat nog steeds een winst van 2.747,68% vertegenwoordigt, en betekent dat 1.000 dollar aan BNB, gekocht in maart, op de dag van vandaag 28.476,80 dollar waard zou zijn.

Dogecoin

Dogecoin groeide in juli 2020 als gevolg van een TikTok trend in populariteit, die erop gericht was de prijs van de munt tot 1 dollar te verhogen. Dit werd in een veel grotere belangstelling in januari 2021 gevolgd, dankzij de aanprijzing door beroemdheden op Twitter van Snoop Dogg, Gene Simmons en vooral Elon Musk.

Begin dit jaar waren er sinds juli 2019 geen significante project updates geweest, maar eind vorige maand kondigde Dogecoin de release van een nieuwe versie van het basisprotocol aan die belangrijke prestatieverbeteringen beloofde.

De DOGE prijsbeweging was, afgezien van de 140% stijging in juli die door de TikTok campagne aangedreven werd, tamelijk saai in 2020. De prijs schoot in 2021 flink omhoog toen Redditors, geïnspireerd door de GameStop saga en de aanbeveling van Musk, de prijs binnen 24 uur met 800% tot een recordhoogte van 0,10 dollar oppompten. De prijs is sindsdien naar 0,06 dollar gezakt, maar als jij op Black Thursday 1.000 dollar in DOGE had geïnvesteerd toen het op 0,0016 dollar gewaardeerd werd, dan zou jouw huidige kapitaal nu 37.602,10 dollar zijn, wat een stijging van 3.660,21% is.

Cardano

Ten slotte is onze belangrijkste crypto investering van het afgelopen jaar Cardano, één van de grootste blockchains die met succes een proof of stake consensus mechanisme heeft gebruikt. Dit is waar Ethereum geleidelijk aan naar toe werkt, maar in de tussentijd is de blockchain van Cardano een aantrekkelijke bestemming voor gedecentraliseerde projecten en veel investeerders kiezen ervoor om ADA als een hedge aan te houden tegen mogelijke problemen met Ethereum.

Cardano bevindt zich midden in een meerjarig planningsproces dat uit vijf fasen bestaat, en in juli 2020 werd de tweede fase van het mainnet gelanceerd, genaamd Shelley naar Mary Shelley. Dit bracht beloningen en een verbeterde decentralisatie met zich mee.

Goguen, de volgende ontwikkelingsfase, wordt deze maand uitgerold en biedt een hele reeks van functies, zoals de mogelijkheid om gedecentraliseerde apps te bouwen. Cardano heeft onlangs ook native assets op haar blockchain gelanceerd waarmee gebruikers hun eigen tokens uit kunnen geven.

De opwinding rond de project updates heeft in 2021 tot een sterke stijging van de ADA prijs geleid, aangezien het eind februari een nieuwe recordhoogte boven de 1,48 dollar bereikte en momenteel rond de 1,40 dollar verhandeld wordt.  ADA was op Black Thursday slechts 0,02 dollar waard, wat betekent dat 1.000 dollar aan ADA die toendertijd aangeschaft werd, inmiddels met 5.958,23% tot 60.582,30 dollar gestegen zou zijn!