Uitslag zaak Ripple vs SEC waarschijnlijk begin 2023, aldus advocaat

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Uitslag zaak Ripple vs SEC waarschijnlijk begin 2023, aldus advocaat

By Benson Toti - Kort bericht

De strijd van Ripple om de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) te verslaan in een zaak die sinds december 2020 aansleept, zal begin 2023 plaatsvinden, volgens een update die wordt gedeeld door Stuart Alderoty, General Counsel bij Ripple.

De zaak draait om XRP, een cryptocurrency gelanceerd door Ripple Labs.

Op 22 december kondigde de SEC aan dat het Ripple Labs Inc. en twee topmanagers had beschuldigd van de verkoop van niet-geregistreerde effecten ter waarde van $1,3 miljard. De toezichthouder zei dat het aanbod van effecten “aan de gang ” was, naar verluidt verwijzend naar Ripple’s verkoop van XRP.

In wezen zei de SEC dat XRP een beveiliging was. Ripple en zijn topmanagers hebben volgehouden dat de beschuldigingen van de effectenwaakhond ronduit vals zijn. Er is zoveel meer naar voren gekomen, inclusief opmerkingen van voormalige functionarissen van de SEC.

Pijnlijk voor XRP houders

De update van zaterdag van Alderoty en advocaat James K. Filan, betekent dat het twee jaar zal duren voordat de zaak wordt opgelost.

Het ziet er nu naar uit dat er in 2023 een resolutie komt – en elke dag die voorbijgaat, doet pijn aan Amerikaanse burgers die in wezen het slachtoffer waren van een tapijttrektocht door de SEC “, zei Alderoty in een Twitter-thread.

Filan wees op dezelfde waarschijnlijkheid en verklaarde in een tweet dat zowel de SEC als Ripple een gezamenlijke planningsbrief hadden ingediend om een oplossing voor de zaak te zoeken. Volgens hem hebben de partijen voorgesteld om in augustus de opening van het kort geding te laten beginnen.

De tijdlijn is ook geschikt voor eventuele expertuitdagingen, met sluitingsinstructies die dan “een paar dagen voor Kerstmis ” worden verwacht.

De vertragingstactieken van de SEC

De schijnbare vertragingstactieken van SEC in de loop van de zaak speelden ogenschijnlijk een rol bij het besluit van Ripple om in te stemmen met een gezamenlijke indiening. Dit is de reden waarom houders van XRP het lange wachten op een mogelijke oplossing zullen moeten doorstaan.

Alderoty zei:

Voor degenen die vragen of dit een gezamenlijke indiening is: ja, dat is het. Maar op basis van het trackrecord van de SEC, als we hier niet mee instemden, zou de volgende iteratie zeer waarschijnlijk nog langer zijn geweest.”

De XRP-gemeenschap moet dus blijven wachten. Zoals eerder opgemerkt, zijn het de investeerders die ‘pijn hebben’.

Prijs van XRP vandaag

XRP handelde rond $0,71, bijna 2% lager in de afgelopen 24 uur en bijna 40% lager dan de hoogtepunten die in april 2021 werden bereikt. Die run op 14 april tot een hoogte van bijna $2,00 was de beste van de altcoin sinds de stijging naar het hoogste punt ooit van $3,40 in januari 2018.

De marktkapitalisatie van cryptocurrencies is ook gekrompen, waardoor XRP op het moment van schrijven van de derde plaats achter Bitcoin en Ethereum naar de zesde plaats daalde met $34,3 miljard.