Uniswap prijsvoorspelling voor juni 2021

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Uniswap prijsvoorspelling voor juni 2021

By Chris Morris - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

Uniswap is een gedecentraliseerd financieringsprotocol dat de afgelopen maanden flink op de deur heeft geklopt, onder andere door de groeiende populariteit van DeFi platforms

Zoals veel gedecentraliseerde financiële platforms loopt Uniswap met het gebruik van smart contracts op de Ethereum blockchain.

Het Uniswap token is slechts een onderdeel van het gehele project, waarbij de Uniswap uitwisseling zichzelf heeft gevestigd als het grootste gedecentraliseerde platform ter wereld. In maart 2021 kon Uniswap dagelijks een omzet van ongeveer 3 miljoen dollar overleggen. Dit is zeer indrukwekkend, zeker gezien het feit dat Uniswap pas tegen het einde van 2018 op de markt kwam. In dit artikel kijken we naar de handelsvooruitzichten van het DeFi platform.

Waar Uniswap te kopen

De huidige prijs van Uniswap

Uniswap is een van de vele crypto platforms die de afgelopen 18 maanden enorm in waarde zijn gestegen. Slechts 12 maanden geleden werd Uniswap nog op ongeveer 4 dollar gewaardeerd, maar dat was eerder dit jaar bijna vertienvoudigd met een voorlopige piek van meer dan 40 dollar.

(Bron: Coinbase)

Na deze periode van groei was een correctie bijna onvermijdelijk, en die kwam ook. Daarom wordt Uniswap op het moment van schrijven rond de 22 dollar verhandeld. Ondanks de correctie wordt de kortetermijntoekomst van het platform als zeer veelbelovend beschouwd, ook zeker vanwege de populariteit van het concept DeFi.

Uniswap prijsoverzicht

Uniswap beleggers zijn momenteel op zoek naar een steunniveau voor het token. De afgelopen periode is natuurlijk zeer uitdagend geweest voor de gehele crypto wereld. De meeste munten zagen in de afgelopen weken een sterke dalende trend en Uniswap is daarop geen uitzondering gebleken.

Ondanks die trend geloven sommige technische analisten op basis van bepaalde parallelle patronen in de grafieken dat de prijs van UNI de bodem al bereikt kan hebben. Dit kan erop wijzen dat Uniswap zich stabiliseert binnen een bepaalde prijsrange, wat veelbelovend zou zijn voor de toekomst van de prijs.

Een andere macro-economische kwestie die een gigantische impact heeft op crypto, is de coronavirus pandemie, die nog lang niet voorbij lijkt. De pandemie is over het algemeen gunstig voor crypto geweest omdat deze relatief nieuwe grondstoffen worden gezien als waardeopslag in moeilijke handelstijden.

In het algemeen lijkt het erop dat het feit dat Uniswap in de gedecentraliseerde financiële sector zit alleen maar positief is voor het token. DeFi is momenteel regelmatig in het nieuws en veel analisten geloven dat deze stroming de wereld van crypto fundamenteel zou kunnen veranderen. Ook de associatie van Uniswap met de Ethereum blockchain is alleen maar positief, want Ethereum lijkt zich definitief gevestigd te hebben als de tweede grootste crypto.

Een recente technische analyse van de Directional Movement Index liet zien dat de neerwaartse beweging in de prijs van Uniswap wel eens voorbij zou kunnen zijn, en dit zou uiteraard positief zijn voor de munt.

De prijsvoorspelling van Uniswap

Nu in juni zullen veel beleggers zich afvragen of Uniswap zijn positie al kan verstevigen, en de opwaartse stijgende trend richting de all-time high kan herpakken. Er moet wel worden aangemerkt dat deze voorspelling gezien de volatiele periode van crypto in het algemeen erg lastig is.

(Bron: Trading View)

Één van de belangrijkste factoren is de aanhoudende geopolitieke situatie met Covid beperkingen. Voor veel bedrijven in meerdere sectoren is dit een grote uitdaging geweest en het heeft ertoe geleid dat beleggers alternatieve opties hebben gezocht. Hierdoor is er een over het algemeen opwaartse trend voor cryptovaluta ontstaan. De geopolitieke onzekerheid met reisbeperkingen en lockdowns die we nog steeds zien zal waarschijnlijk positief blijven voor de cryptomarkt.

Buiten de macro-economische redenen is de recente lancering van Uniswap V3 ook uitstekend nieuws voor het platform. De DeFi markt blijft maar groeien, dus kan een dergelijke update alleen maar positief zijn voor de toch al sterke positie van Uniswap. Uniswap V3 heeft uitstekende functies, waaronder een betere efficiëntie en meer liquiditeit, en dit kan alleen maar positief zijn voor het Uniswap project in zijn geheel.

Veel analisten geloven dat de uitstekende functies in de nieuwste versie van Uniswap een rol zullen spelen bij het opdrijven van de prijs. Met name de schaalbaarheid en de lagere kosten die met dit platform gepaard gaan, lijken positief te zijn voor de vooruitzichten van Uniswap.

Uniswap heeft onlangs ook veel steun gekregen uit Silicon Valley. Een aantal van de grote Silicon Valley bedrijven hebben geïnvesteerd in crypto projecten die de financiële sector op zijn kop kunnen gaan zetten en Uniswap is één van de meest prominente projecten geweest. De verschuiving van institutioneel geld naar Uniswap kan alleen maar positief zijn voor de vooruitzichten van het token, en zou zelfs kunnen betekenen dat de crypto de algemene trend van de markt ontstijgt en in een dalende markt kan stijgen.

Recente patronen laten zien dat Uniswap een steunniveau rond de 21 dollar bereikt lijkt te hebben en door dat steunniveau zou de prijs van Uniswap binnenkort opnieuw kunnen stijgen. De technische analyse suggereert dat het token op korte termijn door het weerstandsniveau van 26 dollar zou kunnen breken, wat extreem bullish zou zijn voor de toekomst van Uniswap. Deze mogelijkheid komt vooral door de brede steun die het token momenteel krijgt.

Op de lange termijn is het zeer waarschijnlijk dat Uniswap uiteindelijk de piekwaarde van enkele weken geleden zal testen. De meeste marktwaarnemers geloven dat Uniswap momenteel ondergewaardeerd is, en de state of the art gebruiksmogelijkheden die onlangs uit zijn gebracht, kunnen het token in de komende maanden en jaren naar nieuwe hoogten stuwen.

Uniswap is ook voor een deel gelinkt aan de prijs van marktleider Bitcoin, en dus zou een stijging van die prijs ook gunstig zijn voor Uniswap. Als die prijsstijging van Bitcoin komt, wees er dan op voorbereid dat Uniswap in de komende maanden nieuwe hoogtepunten kan bereiken. Op de korte termijn lijkt Uniswap zich echter te stabiliseren rond een fundament van 21 tot 25 dollar.

Let op, het bovenstaande artikel is enkel en alleen opinie gebaseerd op beschikbare relevante gegevens. Het mag niet worden beschouwd als direct beleggingsadvies.