Upgrade Ethereum Constantinople al mogelijk op 16 januari

Tijdens een bijeenkomst die georganiseerd was door een van de ontwikkelaars van Ethereum (ETH) is bekendgemaakt dat de Constantinople update al plaats zou kunnen hebben medio januari 2019. De 16de en 12de werden als mogelijke data genoemd, waarbij de 16de de meeste voorkeur genoot vanuit de community zelf. Dit is een belangrijke stap voor Ethereum aangezien de Ethereumkoers op dit moment lang niet meer de grote beloftes waar weet te maken. Wat gaat er veranderen en waarom is dit belangrijk voor investeerders?

Constantinople gaat Ethereum grondig verbeteren

De update is een aanpassing waar lange tijd op gewacht werd. Er zijn vijf punten die verbeterd worden. De belangrijkste veranderingen zijn de meer efficiënte verwerking van transacties op het netwerk, een verbeterde schaalbaarheid door transacties buiten de blockchain om te faciliteren en het herkennen van oudere blokken op de blokketen. Concreet betekent dit dat Ethereum aan het werk gegaan is met de grootste struikelblokken die het een steeds minder geschikte variant maakten in de wereld van de cryptovaluta.

Het lijkt er vooral op dat Ethereum de strijd aangaat met blockchaintoepassingen zoals IOTA (MIOTA) die dankzij de Tangle een veel meer schaalbaar alternatief is voor de gebruikers en applicatieontwikkelaars die hiermee aan het werk zijn gegaan met het oog op IoT (Internet of Things). Door Ethereum sterker te maken op het vlak van transactiesnelheid en schaalbaarheid moet Ethereum in de toekomst weer interessant worden voor investeerders. Want op dit moment lijkt de prijs alleen maar te zakken.

Afwachtende houding of directe actie op de markt?

De dalende prijs van Ethereum heeft deze blockchaintoepassing geen goeds gedaan. Maar het nieuws rond de update kan ervoor zorgen dat Ethereum kopen weer helemaal in de schijnwerpers kan komen te staan omdat het een beter alternatief is dan Bitcoin (BTC) wanneer de upgrade succesvol is. Het feit dat er een hard fork geplaatst wordt om de problemen van Ethereum aan te pakken, dat zorgt overigens voor een hoge mate van vertrouwen in de blockchain vanuit de community. Dit in tegenstelling tot de blockchaintoepassingen en cryptovaluta waar helemaal niets gebeurt met feedback vanuit de community, zoals het geval is bij de Dogecoin.

Maakt de upgrade Ethereum weer een sterker alternatief?

Voorlopig is de houding op de markt nog voorzichtig. Afgelopen weekend is de koers bijgetrokken, maar niemand weet wanneer de investeerders toe gaan slaan. Vooral niet omdat het nieuws nog lang niet iedereen bereikt heeft. Onze verwachting is dat het tijdens de feestdagen eind december nog weleens druk kan worden op de beurzen waar Ethereum centraal in de aandacht zal staan. Het uitbrengen van de Constantinople update vlak na oud en nieuw lijkt dan ook een bijzonder verstandige zet van zowel de ontwikkelaars als de actieve community.

Risicowaarschuwing: investeren in digitale valuta, aandelen en andere effecten, grondstoffen, valuta’s en andere afgeleide beleggingsproducten (bijv. contracts for difference (“CFD’s) is speculatief en gaat gepaard met een hoog risiconiveau. Elke investering is uniek en brengt unieke risico’s met zich mee.

CFD’s en andere derivaten zijn complexe instrumenten en lopen een hoog risico om snel geld te verliezen door leverage. U moet overwegen of u begrijpt hoe een investering werkt en of u het zich kunt veroorloven om het hoge risico te nemen om uw geld te verliezen.

Cryptocurrencies kunnen sterk schommelen in prijzen en zijn daarom niet geschikt voor alle beleggers. Het verhandelen van cryptocurrencies staat niet onder toezicht van een EU-regelgevingskader. Prestaties uit het verleden bieden geen garantie voor toekomstige resultaten. Alle gepresenteerde handelshistorie is minder dan 5 jaar oud, tenzij anders vermeld en is mogelijk niet voldoende als basis voor beleggingsbeslissingen. Uw kapitaal is in gevaar.

Bij het handelen in aandelen loopt uw kapitaal risico.

Prestaties uit het verleden zijn geen indicatie voor toekomstige resultaten. De gepresenteerde handelshistorie is minder dan 5 jaar oud, tenzij anders vermeld en is mogelijk niet voldoende als basis voor beleggingsbeslissingen. De prijzen kunnen zowel dalen als stijgen, prijzen kunnen sterk schommelen, u kunt worden blootgesteld aan wisselkoersschommelingen en u kunt het bedrag dat u investeert, geheel of gedeeltelijk verliezen. Investeren is niet voor iedereen geschikt. Zorg ervoor dat u de risico’s en legaliteit volledig begrijpt. Als u niet zeker bent, zoek dan onafhankelijk financieel, juridisch, fiscaal en/of boekhoudkundig advies. Deze website biedt geen beleggings-, financieel, juridisch, fiscaal of boekhoudkundig advies. Sommige links zijn partnerlinks. Lees voor meer informatie onze volledige risicowaarschuwing en disclaimer.