Vermogensbeheerder Fidelity vraagt ​​goedkeuring aan voor Bitcoin ETF

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Vermogensbeheerder Fidelity vraagt ​​goedkeuring aan voor Bitcoin ETF

By Hassan Maishera - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Bitcoin op een stapeltje munten met het Fidelity logo op een laptopscherm

De vermogensbeheergigant Fidelity is de jongste aanvrager van een Bitcoin exchange-traded fund (ETF) in de Verenigde Staten

Een nieuwe aanvraag bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) onthulde dat de vermogensbeheergigant Fidelity een nieuwe Bitcoin ETF wil creëren. De SEC blijft Bitcoin ETF applicaties ontvangen omdat verschillende bedrijven het voor institutionele beleggers gemakkelijk willen maken om toegang tot de toonaangevende cryptovaluta te verkrijgen.

De Wise Origin Bitcoin ETF is de jongste deelnemer aan de Bitcoin (BTC) ETF race in de Verenigde Staten. Volgens de SEC indiening staat een bedrijf genaamd FD Funds Management achter het fonds, terwijl de Fidelity Service Company als administrateur zal optreden. Het document onthulde verder dat FD Funds Management hetzelfde adres in Boston heeft als het hoofdkantoor van Fidelity.

SEC onthulde verder dat Fidelity Digital Assets, de op crypto gerichte tak van de vermogensbeheerder, de rol van bewaarder voor de Bitcoin ETF zal spelen. Bovendien zal de Bitcoin ETF, indien goedgekeurd, van de interne Bitcoin prijsindex van Fidelity gebruik maken.

In de toelichting bij het dossier stond dat “het beleggingsdoel van de Trust is om de prestatie van Bitcoin te tracken, zoals gemeten aan de hand van de prestatie van de Fidelity Bitcoin Index PR (de ‘Index’), gecorrigeerd door de kosten en andere verplichtingen van de Trust.”

Het fonds zou beleggers een directe blootstelling aan BTC bieden, en de aandelen van de ETF zouden dagelijks volgens dezelfde methodologie berekend worden die gebruikt wordt om de Index te berekenen. De aanvraag voegde toe dat “de Trust investeerders de mogelijkheid biedt om toegang te krijgen tot de Bitcoin markt via een traditionele brokerage-account zonder de potentiële toetredingsdrempels of risico’s die gepaard gaan met het rechtstreeks aanhouden of overdragen van Bitcoin, het verwerven van een Bitcoin spotmarkt of het minen ervan.”

Een woordvoerder van Fidelity verklaarde dat het crypto-ecosysteem de afgelopen jaren aanzienlijk is gegroeid, waardoor er een uitstekende marktplaats voor investeerders ontstond en de vraag onder instellingen toenam.

De noodzaak om een ​​Bitcoin ETF te lanceren wordt duidelijker naarmate een toenemend aantal institutionele beleggers op dit moment een toegang wensen ​​tot een meer gediversifieerde aanbod van producten die een blootstelling aan digitale activa bieden.

Deze jongste aanvraag wordt de zesde Bitcoin ETF aanvraag die in afwachting is van een goedkeuring bij de Amerikaanse SEC. De regelgevende instantie heeft al Bitcoin ETF aanvragen ontvangen van VanEck, WisdomTree Investments, Valkyrie Digital Assets, NYDIG Asset Management en SkyBridge.