HomeVisa sluit zich bij First Boulevard aan voor een crypto API proefprogramma

Visa sluit zich bij First Boulevard aan voor een crypto API proefprogramma

Crypto wordt toegankelijker voor de klanten van First Boulevard gemaakt, een neobank die op de financiële empowerment voor de zwarte gemeenschap gericht is

Visa werkt met de native digitale neobank First Boulevard samen, zoals gisteren in een persbericht onthuld werd. First Boulevard heeft tot doel ‘generational wealth’ voor de zwarte Amerikaanse gemeenschap op te bouwen. Als het eerste bedrijf dat Visa’s nieuwe suite van crypto application programming interfaces (API’s) test, zal het haar klanten nu in staat stellen om digitale activa te kopen, bewaren en te verhandelen.

Jack Forestell, de Chief Product Officer van Visa, legde uit: “We wilden van Visa de brug tussen digitale valuta en ons wereldwijde netwerk van 70 miljoen verkopers maken, en we zijn op dit moment het leidende netwerk voor crypto wallets, met 35 crypto platforms die ervoor kiezen om met Visa samen te werken. Met dit proefprogramma willen we de waarde van Visa naar onze cliënten van neobanken en financiële instellingen uitbreiden door een gemakkelijke brug te bieden naar crypto-activa en blockchain netwerken.”

Dankzij het partnerschap lanceert First Boulevard hun eigen Visa Debit kaart, die functies zal bevatten zoals een ‘cashback voor buying black’ programma en de mogelijkheid om tot twee dagen eerder toegang tot lonen te krijgen. De neobank zal tevens budgetteringstools en educatieve middelen introduceren om crypto en andere nieuwe activaklassen toegankelijker te maken.

Donald Hawkins, de president en CEO van First Boulevard, merkte op: “De missie van First Boulevard is om ‘black America’ te helpen om rijkdom op te bouwen. We zijn verheugd om met Visa, de leider in digitale betalingen, samen te werken en hun crypto API’s te gebruiken om een ​​alternatief kanaal voor de zwarte gemeenschap te bieden om een toegang tot crypto als een nieuwe activaklasse te krijgen die kan helpen bij het opbouwen van zwarte rijkdom.”

De aankondiging maakt deel uit van Visa’s digitale valuta strategie, waarin wordt onderzocht hoe financiële instellingen de technologie van Visa kunnen gebruiken om toegang tot de wereld van blockchain en cryptocurrencies te krijgen. De digitale infrastructuur wordt door Visa’s partner Anchorage geleverd, een federaal gecharterde digitale activa bank.

Diogo Monica, de president en mede-oprichter van Anchorage, voegde eraan toe: “Het proefprogramma voor crypto API’s van Visa is een belangrijke stap voorwaarts, zowel voor de verspreiding van crypto als activaklasse als voor de toegankelijkheid en integratie in betalingen en financiële diensten. We zijn verheugd om met Visa en First Boulevard samen te werken om zo de infrastructuur te bouwen voor een veiligere en rechtvaardigere financiële toekomst.”

Er wordt verwacht dat na de proefperiode, die naar verwachting later dit jaar gelanceerd wordt, meer cliënten van Visa de API’s zullen gebruiken om crypto functies in hun productaanbod te integreren.

We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, social media functies te leveren, en om jou een betere gebruikservaring te bieden. Door verder te bladeren op de site of door op ‘Oké, bedankt’ te klikken, ga je akkoord met het gebruik van cookies op deze website.