Volgens Steve Forbes belemmert Bitcoin’s beperkte aanbod het nut ervan

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Volgens Steve Forbes belemmert Bitcoin’s beperkte aanbod het nut ervan

By Onose Enaholo - Kort bericht
Bijgewerkt 26 January 2023
Steve Forbes die een lezing geeft

Het beperkte aanbod van Bitcoin (BTC) wordt vaak als één van haar sterkste punten beschouwd, aangezien de schaarste de prijs hoger opstuwt, maar een financieel expert gelooft dat dit het nut ervan op de lange termijn zou kunnen ondermijnen

De Amerikaanse uitgever Steve Forbes is van mening dat de Bitcoin schaarste in de toekomst een negatief effect kan hebben en het nut ervan zou kunnen beperken. Dit maakte Forbes in een YouTube video bekend waarin hij over Bitcoin en goud sprak.

Forbes vertelde zijn kijkers dat hij denkt dat Bitcoin nog niet het nieuwe goud is. Hij voegde eraan toe dat BTC te volatiel blijft om als een belangrijke activa te worden beschouwd en dat het aanbod van 21 miljoen coins de acceptatie van de cryptovaluta belemmert.

De financiële expert is pessimistisch over Bitcoin, aangezien hij erop wees dat goud al meer dan 4.000 jaar de monetaire standaard is. Forbes heeft Bitcoin hierbij helemaal niet in diskrediet gebracht, maar gelooft dat Bitcoin op dit moment gewoon niet heeft wat nodig is om goud te verdringen.

Steve Forbes had het over de geweldige prestaties van Bitcoin dit jaar en legde uit waarom de cryptovaluta het wel goed doet. De grootste aanjager voor de stijging van de Bitcoin prijs is namelijk de angst dat de Federal Reserve van de Verenigde Staten en andere centrale banken wereldwijd te veel geld bijdrukken. Ondanks de enorme prijsstijging merkte Forbes op dat de prijsschommelingen van Bitcoin te onbehoorlijk zijn en dat de cryptovaluta het beste zou werken als deze een echt stabiele waarde heeft.

Hij wees er verder op dat als Bitcoin de acceptatie wil krijgen die sommige toonaangevende grondstoffen zoals goud al genieten, de prijsschommelingen minimaal zou moeten zijn. Als dit niet plaatsvindt, dan gelooft Forbes dat goud nog steeds de beste bescherming tegen inflatie zal blijven.

Een beperkt Bitcoin aanbod kan het nut ervan beïnvloeden

Forbes besprak verder de 21 miljoen Bitcoin voorraad. De uitgever verklaarde dat de willekeurige aanbodlimiet het toekomstige nut van Bitcoin ernstig zou kunnen belemmeren. Hij merkte op dat goud schaars is, maar niet zeldzaam.

Hij verklaarde dat “in tegenstelling tot Bitcoin de uitgifte van goud met ongeveer 2% per jaar toenam”. Dit maakt goud een schaars goed, maar niet al te zeldzaam. Als zodanig blijft goud een waardevolle grondstof die nuttig op de wereldmarkt is.

Het punt van Forbes weerspiegelde wat Tom Jessop, het hoofd van Fidelity Digital Assets, vorige week zei. Jessop zei namelijk dat ze nog steeds het woord ‘potentiële waardeopslag’ gebruiken bij het beschrijven van Bitcoin, aangezien de cryptovaluta uitzonderlijk volatiel blijft. Als Bitcoin in haar huidige staat doorgaat, dan zou het moeilijk voor de cryptovaluta zijn om een echte waardeopslag te worden.