Volume gedecentraliseerde uitwisselingen is >50 mld dollar in januari 2021

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Volume gedecentraliseerde uitwisselingen is >50 mld dollar in januari 2021

By Onose Enaholo - Kort bericht
Bijgewerkt 26 January 2023

Het handelsvolume op de gedecentraliseerde uitwisselingen (DEX) overschreed voor het eerst de grens van 50 miljard dollar

De gedecentraliseerde uitwisselingen hebben vorige maand een nieuw record gevestigd nadat ze in één maand voor het eerst de grens van 50 miljard dollar overschreden hebben. Het vorige record was 26 miljard dollar, dat in september 2020 geregistreerd werd.

Volgens Dune Analytics bedroeg het gemiddelde handelsvolume op de DEX in januari 55,8 miljard dollar, vergeleken met de 23,5 miljard dollar in de voorgaande maand. De gedecentraliseerde crypto-uitwisselingen registreren een enorm handelsvolume, omdat meer mensen de voorkeur geven aan transacties in een native crypto omgeving.

De privacy en veiligheid die gedecentraliseerde uitwisselingen bieden, zijn superieur aan die van de reguliere gecentraliseerde uitwisselingen, wat sommige handelaren en investeerders overtuigd heeft om over te stappen. Jack Purdy, de gedecentraliseerde financiële analist bij Messari, gelooft dat de trend zich waarschijnlijk zal voortzetten naarmate de gedecentraliseerde uitwisselingen meer liquide worden en de gebruikerservaring verbetert om net zo goed als die van de gecentraliseerde uitwisselingen te worden.

Uniswap blijft de leider in de gedecentraliseerde uitwisseling omgeving, goed voor meer dan 45% van het totale handelsvolume. Dune Analytics onthulde dat Uniswap vorige maand alleen al 25,9 miljard dollar aan handelsvolume zag. SushiSwap kwam op de tweede plaats, goed voor 22% van het totale handelsvolume van 12,2 miljard dollar vorige maand.

De tokens van uitwisselingen leven op in januari

Het enorme handelsvolume van de gedecentraliseerde uitwisselingen maakt deel uit van een bredere stijging van het algehele handelsvolume van crypto-uitwisselingen. Nieuwe gegevens lieten zien dat de tokens van uitwisselingen vorige week nieuwe recordhoogtes bereikten toen de aandelenhandelaren zich na het GameStop drama op de cryptomarkt begaven.

De meeste detailhandelaren waren gefrustreerd door de recente beperkingen op het kopen van aandelen op handelsplatforms zoals Robinhood en richten hun aandacht nu op gedecentraliseerde en gecentraliseerde uitwisselingen. Dit heeft ertoe bijgedragen dat de prijzen van tokens op de uitwisselingen hoger zijn geworden, omdat ze vanwege de enorme handelsvolumes nieuwe recordhoogtes hebben bereikt.

Volgens gegevens van Skew zijn de handelsvolumes van Bitcoin futures op Binance en FTX dit weekend behoorlijk gestegen. De native BNB coin van Binance bereikte gisteren een nieuw recordniveau van 50,27 dollar, iets waar de Binance CEO Changpeng Zhao over tweette. Het FTT token van FTX steeg op vrijdag alsook naar een nieuwe piekprijs ooit van 12,95 dollar, aangezien beide tokens de aandacht van meer handelaren en investeerders genieten.

De Uniswap (UNI) en SushiSwap tokens overtroffen beide hun eerdere hoge prijzen tijdens het weekend. Naarmate de vraag naar particuliere en veilige handelsplatforms toeneemt, drijven de detailhandelaren op dit moment de handelsvolumes op gedecentraliseerde uitwisselingen op.