Voormalig directeur van Sega en Atari treedt toe tot de NFT adviesraad

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Voormalig directeur van Sega en Atari treedt toe tot de NFT adviesraad

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Foto van een retro videogamewinkel

Michael Katz is de nieuwste leider uit de traditionele game-industrie voor de 8Hours Foundation adviesraad

Een andere spraakmakende leider in de gaming-industrie is de non-fungible token (NFT) gaming-sector binnengestapt om gloednieuwe producten te promoten en strategisch advies te geven.

Michael Katz, die in zijn 25 jaar in de entertainmentsector van videogames allerlei topfuncties heeft bekleed bij verschillende grote gamingbedrijven, is benoemd tot lid van de adviesraad van de 8Hour Foundation. Karz was voorheen de president van SEGA in de VS, evenals de voormalige president van de Atari Video Game Division. Hij was ook de marketingdirecteur van Mattel.

De 8Hours Foundation is een leverancier van gaming ecosystemen. De organisatie hoopt dat Katz met zijn deelname aan het bestuur de acceptatie aanmoedigt van verschillende gloednieuwe producten die het onder het merk VIMWorld heeft gelanceerd. De adviesraad van de 8Hours Foundation beschikt tevens over de voormalige leidinggevenden van verschillende reguliere gaming franchises, zoals Call of Duty, Guitar Hero en Tetris.

WIMWorld is een NFT ecosysteem dat eigenaren een raamwerk van authenticatie biedt om waarde op te slaan en tussen verschillende gaming ondernemers verbindingen op te bouwen.

Een vertegenwoordiger van de stichting verklaarde dat Katz zijn waarde in de branche ongeëvenaard is, aangezien hij een belangrijke rol heeft gespeeld in enkele van de meest succesvolle productlanceringen in de geschiedenis van gaming.

“Met de uitgebreide ervaring met het werken aan het hoofd van Atari, SEGA en Mattel, zijn we ervan overtuigd dat Michael’s advies onmisbaar zal blijken voor ons toekomstige succes, aangezien het grote gamingbedrijven al naar nieuwe hoogten en productgebieden heeft geleid”, zeiden ze.

NFT marktplaatsen zijn een snel opkomende community voor gamers. Onlangs lanceerde het Koreaanse blockchain gamingbedrijf PlayDapp ook een eigen NFT marktplaats, die een weg bood naar digitale activa voor de multi-miljard dollar gaming-industrie van het land.

Het platform, genaamd de PlayDapp MarketPLAce, biedt gratis ondersteuning voor het verhandelen van coin-to-coin in-game items die op NFT’s gebaseerd zijn.

De ontwikkeling van de PlayDapp marktplaats werd geleid door Koh Kwang-Wook, één van de oprichters en voormalig CTO van Item Bay.

Tijdens de lancering ondersteunt het platform items van CryptoDozer en DozerBird, twee verzamel games die door Ethereum worden aangedreven. In de 24 uur na de lancering trokken de games respectievelijk 201 en 30 gebruikers.

Zuid-Korea is de thuisbasis van de vierde grootste game-industrie ter wereld. Het vertegenwoordigde in 2018 14,3 miljoen Koreaanse Wons (ongeveer 12,1 miljard dollar) en de sector is de afgelopen 10 jaar jaarlijks gemiddeld met zeven procent gegroeid.