HomeWaar Ethereum (ETH) te kopen terwijl het nieuwe recordprijzen blijft halen

Waar Ethereum (ETH) te kopen terwijl het nieuwe recordprijzen blijft halen

Ethereum heeft haar prijs de afgelopen 30 dagen met 99% zien stijgen

Wat is Ethereum?

Ethereum is een globaal open source platform voor gedecentraliseerde applicaties. Het ondersteunt smart contracts waarin ontwikkelaars code kunnen schrijven om zo gedecentraliseerde applicaties te programmeren. Voorbeelden van gedecentraliseerde apps (dApps) die op Ethereum zijn gebouwd, zijn onder meer ERC-20 tokens, non-fungible tokens (NFT’s), gedecentraliseerde financiële apps, kredietverlening protocols en gedecentraliseerde uitwisselingen.

Ethereum heeft dit jaar zeer sterk gepresteerd en heeft daarbij zelfs de machtige Bitcoin overtroffen, terwijl het vandaag naar het hoogste niveau van 4.324 dollar is gestegen. Om dit in perspectief te plaatsen: de prijs van Ethereum is in de afgelopen 30 dagen met 99% gestegen. Slechts vijf jaar geleden was het 0,43 dollar waard, het aanschaffen van de munt zou toen dus een fantastische koopmogelijkheid voor Ethereum zijn geweest.

Reuters suggereert dat de opleving fundamenteel zou kunnen zijn, waarbij de institutionele belangstelling toeneemt plus de bredere verspreiding van gedecentraliseerde financiële (DeFi) apps binnen het Ethereum ecosysteem.

Ethereum beschrijft zichzelf als dé globale programmeerbare blockchain. Het werd in 2015 met een beginvoorraad van 72 miljoen munten door haar oprichter Vitalik Buterin gelanceerd. De valuta zelf wordt eigenlijk Ether genoemd, waarbij Ethereum naar het project als geheel verwijst.

Waar kan ik Ethereum aanschaffen?

eToro

Door zich bij eToro aan te melden, kunnen handelaren met behulp van een overvloed aan handelsbronnen op het platform Ethereum kopen, verkopen plus verhandelen, en via de copy trading kopieerfunctie Ethereum traders volgen. eToro biedt tevens veel aandelen en andere cryptovaluta’s, dus is het een prima idee om jezelf hier aan te melden als jij overweegt om jouw handelsreis aan te vangen en je op zoek bent naar een goede plek om te starten.

Registreer je hier

Coin Kong

Gebruikers moeten zich eerst voor hun accountverificatie registreren om cryptovaluta’s op Coin Kong te kunnen kopen. Coin Kong verbindt haar klanten met de meest premium brokers die er in hun land beschikbaar zijn, en verstrekt automatisch een lijst van degenen die de laagste commissie deals op de markt aanbieden. Coin Kong levert alle belangrijke cryptomunten, van Bitcoin tot Ethereum, evenals honderden altcoins en de recentste ICO’s. Het is de voorkeursoptie voor handelaren die hun portfolio’s graag met een toegang tot de beste munten op de markt willen uitbreiden. Houd er rekening mee dat dit platform enkel voor niet-Amerikaanse klanten beschikbaar is.

Registreer je hier

Waarin verschilt Ethereum van Bitcoin?

Ethereum heeft enkele overeenkomsten met Bitcoin: ze bieden beide beloningen voor proof of work en zijn verhandelbaar op crypto-uitwisselingen. Wat ze anders maakt, is dat de Ethereum blokken ongeveer elke 12 seconden gevalideerd worden, terwijl dit bij Bitcoin elke tien minuten is. Bovendien heeft Bitcoin een vaste voorraad van 21 miljoen munten, terwijl Ethereum geen voorraadlimiet kent.