Waar Ethereum (ETH) te kopen terwijl het nieuwe recordprijzen blijft halen

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Waar Ethereum (ETH) te kopen terwijl het nieuwe recordprijzen blijft halen

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

Ethereum heeft haar prijs de afgelopen 30 dagen met 99% zien stijgen

Wat is Ethereum?

Ethereum is een globaal open source platform voor gedecentraliseerde applicaties. Het ondersteunt smart contracts waarin ontwikkelaars code kunnen schrijven om zo gedecentraliseerde applicaties te programmeren. Voorbeelden van gedecentraliseerde apps (dApps) die op Ethereum zijn gebouwd, zijn onder meer ERC-20 tokens, non-fungible tokens (NFT’s), gedecentraliseerde financiële apps, kredietverlening protocols en gedecentraliseerde uitwisselingen.

Ethereum heeft dit jaar zeer sterk gepresteerd en heeft daarbij zelfs de machtige Bitcoin overtroffen, terwijl het vandaag naar het hoogste niveau van 4.324 dollar is gestegen. Om dit in perspectief te plaatsen: de prijs van Ethereum is in de afgelopen 30 dagen met 99% gestegen. Slechts vijf jaar geleden was het 0,43 dollar waard, het aanschaffen van de munt zou toen dus een fantastische koopmogelijkheid voor Ethereum zijn geweest.

Reuters suggereert dat de opleving fundamenteel zou kunnen zijn, waarbij de institutionele belangstelling toeneemt plus de bredere verspreiding van gedecentraliseerde financiële (DeFi) apps binnen het Ethereum ecosysteem.

Ethereum beschrijft zichzelf als dé globale programmeerbare blockchain. Het werd in 2015 met een beginvoorraad van 72 miljoen munten door haar oprichter Vitalik Buterin gelanceerd. De valuta zelf wordt eigenlijk Ether genoemd, waarbij Ethereum naar het project als geheel verwijst.

Waar kan ik Ethereum aanschaffen?

Plus500

Plus500 is een toonaangevende leverancier van Contracts for Difference (CFD's), het leveren van Leveraged handel op 2000 financiële instrumenten, waaronder Forex, grondstoffen, indices, aandelen, opties en Cryptocurrencies.

Waarin verschilt Ethereum van Bitcoin?

Ethereum heeft enkele overeenkomsten met Bitcoin: ze bieden beide beloningen voor proof of work en zijn verhandelbaar op crypto-uitwisselingen. Wat ze anders maakt, is dat de Ethereum blokken ongeveer elke 12 seconden gevalideerd worden, terwijl dit bij Bitcoin elke tien minuten is. Bovendien heeft Bitcoin een vaste voorraad van 21 miljoen munten, terwijl Ethereum geen voorraadlimiet kent.