Waar Shiba Inu (SHIB) te kopen – De erfgenaam van Dogecoin?

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Waar Shiba Inu (SHIB) te kopen – De erfgenaam van Dogecoin?

By Onose Enaholo - Kort bericht
Bijgewerkt 26 January 2023

Shiba Inu, door sommigen gezien als een opvolger van Dogecoin, zag de prijs de afgelopen week met 1.877 procent stijgen

Wat is Shiba Inu?

SHIB beschrijft zichzelf als een “gedecentraliseerde meme munt” en sluit zich aan bij Safemoon, Dogelon, Dogecoin en NFT’s. De wereld van digitale valuta’s en kunstwerken ziet een vernieuwing nu de meme cultuur steeds meer geld waard wordt.

Met het doel om de “Dogecoin killer” te worden, heeft Shiba Inu alleen al in de afgelopen 24 uur een handelsvolume van bijna 13 miljard dollar gezien, terwijl handelaren in de rij staan om de munt te kopen.

Om dit in perspectief te plaatsen: de prijs van Shiba Inu is de afgelopen 30 dagen met een krankzinnige 36.876 procent gestegen.

De tokenomics van de munt zijn ongebruikelijk, omdat Vitalik Buterin 50% van de totale voorraad beheerd. Buterin is de oprichter van Ethereum en is een vertrouwd en gewaardeerd gezicht in de cryptogemeenschap. Deze stap lijkt gezet om de vrees weg te nemen dat dit project een zogenaamde “rug pull” zou zijn, waarbij projectontwikkelaars de prijs omhoog stuwen, dan hun bezittingen dumpen, winst maken en het project verlaten, waardoor de kopers met waardeloze munten zitten.

Dicht bij het hondenthema blijvend is het Shiba Inu platform van plan om in de nabije toekomst een DeFi gebaseerde BONE valuta uit te brengen, kunstwerken op NFT marktplaatsen te zetten en donaties te doen aan goede doelen die zich inzetten om Shiba Inu honden te redden.

Waar kan ik Shiba Inu kopen?

Je kan Shiba Inu kopen op verschillende crypto exchanges, zoals bijvoorbeeld:

Wat maakt Shiba anders dan Dogecoin?

De Shiba Inu wordt wel gezien als een nieuwe versie van Dogecoin.

Dogecoin, dat in in 2013 werd gelanceerd, is aantoonbaar verouderd vanwege de introductie van DeFi, NFT’s en omdat de marktliquiditeit nu een stuk groter is dan in 2013.

Elon Musk uitte in een tweet in februari zijn bezorgdheid over de whales van Dogecoin en zei dat “te veel concentratie het enige echte probleem is.”

Shiba Inu probeert dit probleem met zijn eigen tokenomics op te lossen. De helft van de voorraad werd zoals eerder geschreven aan Buterin gegeven, terwijl de rest beschikbaar zal zijn voor normale handelaren. Ze stellen dat dit proces de kans verkleint dat een kleine groep handelaren het leeuwendeel van de munt vasthouden en de bruikbaarheid voor transacties beïnvloedt.