Waarom de meltdown van de Bitcoin prijs nog meer versnelde

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Waarom de meltdown van de Bitcoin prijs nog meer versnelde

By Crispus Nyaga - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

De Bitcoin-prijs crashte naar het laagste niveau sinds 4 februari toen beleggers zich naar veilige havens haastten toen de geopolitieke risico's toenamen. De munt wordt verhandeld op $36.358, wat deze maand ongeveer 20% onder het hoogste punt was.

Rusland-Oekraïne crisis

Het grootste geopolitieke verhaal deze maand ging over Rusland en Oekraïne. De twee landen zijn verwikkeld in een van de belangrijkste conflicten die de wereld sinds 2014 heeft meegemaakt.

Ruslands grootste zorg is dat Oekraïne op weg is naar toetreding tot de NAVO, een organisatie die is opgericht om de Sovjet-Unie tegen te gaan. Poetin vreest dat door zich aan te sluiten bij de NAVO, westerse legers naar de grens zullen worden verplaatst.

In de afgelopen weken heeft Poetin meer dan 150.000 troepen verzameld in de buurt van de Oekraïense grens. Deze week leken de spanningen te verergeren nadat Poetin maandag een vurige toespraak hield. Daarin kondigde hij aan dat Rusland twee separatistische zones in Oekraïne zal erkennen.

Als gevolg hiervan heeft hij nu de macht om zijn leger naar deze locaties te brengen, wat een oorlog zal uitlokken. Dit verklaart waarom de Bitcoin-prijs tijdens de nachtelijke sessie sterk daalde.

Dit stond niet op zichzelf. De meeste cryptocurrency-prijzen daalden scherp, aangezien hun totale marktkapitalisatie met 6,75% daalde tot ongeveer $1,75 biljoen.

Als zodanig betekent deze prijsactie dat de meeste beleggers Bitcoin niet meer als een veilige havenmunt beschouwen. In plaats daarvan zijn ze overgestapt op goud, dat zich in een sterke bullish trend bevindt. De goudprijs is de afgelopen sessies flink gestegen en staat momenteel op het hoogste niveau in maanden.

De daling van Bitcoin weerspiegelt ook de prestaties van andere activa zoals aandelen. De Nasdaq 100 indexfutures daalden met meer dan 200 punten, terwijl de Dow Jones met meer dan 300 punten daalde. Ondertussen crashte de nauw in de gaten gehouden Bitcoin Fear&Greed Index tot 20, het laagste niveau sinds vorige maand.

Bitcoin prijs voorspelling

De daily chart laat zien dat de BTC-prijs zich de afgelopen twee weken in een sterke bearish trend bevindt. Na een piek van ongeveer $45.000 in de eerste week van de maand, is de prijs gedaald tot bijna $ 36.000.

Als gevolg hiervan is de prijs onder de voortschrijdende gemiddelden van 25 en 50 dagen gekomen, terwijl de Relative Strength Index is gedaald tot het laagste punt in maanden. De uitverkoop versnelde toen het paar onder de steun zakte op $41.716, wat de kin was van het dubbele toppatroon.

Daarom zal de Bitcoin-prijs waarschijnlijk blijven dalen, aangezien de bears zich richten op de volgende belangrijke ondersteuning op ongeveer $35.000.