Waarom de Solana prijs zojuist crashte tot diepste punt in 7 maanden

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Waarom de Solana prijs zojuist crashte tot diepste punt in 7 maanden

By Onose Enaholo - Kort bericht
Bijgewerkt 26 January 2023

De Solana prijs zakte naar het laagste niveau sinds augustus 2021, terwijl beleggers zich zorgen maken over de oplopende spanningen in Oekraïne. Het SOL-token wordt verhandeld tegen $77, ongeveer 70% onder het hoogste niveau van 2021. De marktkapitalisatie is ingestort tot meer dan $24 miljard.

Rusland valt Oekraïne binnen

Solana is een toonaangevend blockchainplatform met als doel een beter alternatief te bieden voor Ethereum, een netwerk dat bekend staat om zijn lage snelheid en hoge inefficiënties.

Solana heeft meerdere technologieën waarmee apps die in zijn ecosysteem zijn ontwikkeld, aanzienlijk sneller en goedkoper kunnen zijn. Het maakt bijvoorbeeld gebruik van een proof-of-stake-technologie die het gemakkelijk en goedkoop maakt om tokens te minten via validators.

In de afgelopen maanden hebben veel ontwikkelaars hun projecten verplaatst naar het Solana-ecosysteem. Dit zijn ontwikkelaars op alle gebieden, zoals de metaverse, gedecentraliseerde financiën en non fungible tokens (NFT's). Enkele van de grootste apps die momenteel de technologie van Solana gebruiken, zijn onder andere Serum, Raydium en Solanart.

Er zijn verschillende redenen waarom de Solana-prijs de afgelopen 24 uur met meer dan 10% is gedaald. Ten eerste is de belangrijkste reden geopolitiek nadat Rusland de toetreding tot Oekraïne aankondigde. In een televisietoespraak op woensdag kondigde de president van het land aan dat het besluit nodig was om de nauwe samenwerking tussen Oekraïne en de NAVO te voorkomen.

Als gevolg hiervan daalden alle cryptocurrencies scherp toen de totale marktkapitalisatie crashte tot ongeveer $1,65 biljoen. Dit betekent dat beleggers de afgelopen maanden meer dan $1,5 biljoen hebben verloren.

De prijs van Solana daalt ook, omdat de zorgen over het ecosysteem zijn afgenomen naarmate de risico's toenemen. Een snelle blik leert dat de activiteit in zijn DeFi-ecosysteem de afgelopen maanden sterk is gedaald. Hetzelfde geldt voor de metaverse en NFT's.

Solana prijsverwachting

De daily chart laat zien dat de SOL-prijs de afgelopen maanden een bearish trend heeft doorgemaakt. De munt wist onder de bovenzijde van het dalende kanaalpatroon te komen. Het heeft ook een death cross gevormd, wat gebeurt wanneer de voortschrijdende gemiddelden van 50 en 200 dagen een cross-over maken. De Relative Strength Index is ook onder het oversoldniveau gezakt.

Daarom is de kans groot dat de Solana-prijs zal blijven dalen, aangezien de bears zich richten op de volgende belangrijke ondersteuning, op $50.