Waarom is BNB vandaag met meer dan 4% gestegen?

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Waarom is BNB vandaag met meer dan 4% gestegen?

By Hassan Maishera - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

De markt voor cryptocurrency heeft zijn langzame herstel voortgezet na de slechte start van de week.

De bredere markt voor cryptocurrency zou de week positief kunnen afsluiten, dankzij de laatste prestaties. De totale cryptomarktkapitalisatie is met minder dan 1% gestegen en staat momenteel boven de $1,8 biljoen.

Bitcoin nadert het psychologische niveau van $40k, ondanks dat het de afgelopen 24 uur minder dan 1% aan zijn waarde heeft toegevoegd. Ether is tot dusver vandaag met ongeveer 2% gestegen en het lijkt erop dat het binnenkort de $3.000 zal bereiken.

BNB, het native token van het ecosysteem van Binance, is de beste presteerder in de top 10 van cryptocurrencies volgens marktkapitalisatie in de afgelopen 24 uur. De munt is de afgelopen uren met meer dan 4% in waarde gestegen en presteerde daarmee beter dan de andere grote munten en tokens.

De rally wordt aangewakkerd door het nieuws dat Coinbase Binance USD (BUSD) stablecoin heeft genoteerd. Coinbase is een belangrijke cryptocurrency-exchange en een van de grootste concurrenten van Binance.

Vandaar dat het nieuws dat Coinbase de stablecoin van Binance heeft genoteerd, de katalysator was om BNB hoger te duwen.

Belangrijkste niveaus om naar te kijken

De BNB/USD 4-uurgrafiek is nog steeds bearish, aangezien BNB de afgelopen dagen ondermaats presteerde. Uit de technische indicatoren blijkt echter dat BNB zich herstelt van de recente malaise.

Op het moment van schrijven handelt BNB tegen $404,90 per munt. De MACD-lijn bevindt zich nog steeds onder de neutrale zone, maar het recente traject laat zien dat deze binnenkort het positieve gebied zou kunnen binnengaan. De 14-daagse RSI van 57 laat zien dat BNB niet meer in het oversoldgebied zit.

Als de rally aanhoudt, zou BNB voor het einde van de dag voorbij het eerste grote weerstandsniveau van $423 kunnen stijgen. Het weerstandspunt op $435 zou echter op korte termijn een verdere opwaartse beweging moeten beperken.

Aan de andere kant, als de bears de controle over de markt terugkrijgen, zou BNB gedwongen kunnen worden om zijn belangrijkste ondersteuningsniveau op $394 te verdedigen.