Waarom is de prijs van Monero (XMR) vandaag met meer dan 3% gestegen?

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Waarom is de prijs van Monero (XMR) vandaag met meer dan 3% gestegen?

By Onose Enaholo - Kort bericht
Bijgewerkt 26 January 2023

Monero-munten stonden het grootste deel van dit jaar in de schijnwerpers, omdat de cryptomarkt zijwaarts bleef handelen.

Op het moment van schrijven handelde XRM op $282,49, een stijging van 3,36% na een hoogtepunt van $288,82 in de afgelopen 24 uur voordat de koers zich terugtrok.

Maar waarom stijgt de munt? In dit artikel zullen we bespreken waarom de prijs van Monero stijgt.

Waarom stijgt de prijs van Monero (XRM)?

Voordat we een diepe duik nemen in wat de huidige prijsstijging van Monero beïnvloedt, is het belangrijk dat we eerst uitleggen wat Monero (XRM) is.

In een notendop, Monero (XRM) is het native token van de Monero-blockchain, waarmee privétransacties met geavanceerde cryptografie mogelijk zijn. Monero werd gelanceerd in 2014.

Laten we nu eens kijken naar de redenen achter de rally.

“Fluorine Fermi” -upgrade die nieuwe functies introduceert

Een van de belangrijkste redenen voor de stijging is de aankondiging via een bericht van een van de beheerders dat ze het netwerk (Fluorine Fermi) zullen upgraden dat op 16 juli met nieuwe functies zal komen op een hoogte van blok 2,6 miljoen.

Bovendien zal Monero ook de ringmaat (totaal aantal ondertekenaars tijdens een XRM-transactie) vergroten van 11 naar 16 en gebruikers basisprivacy bieden.

Ook zal het netwerk ook de geüpgradede versie van zijn kogelvrije algoritme uitvoeren om de transactieomvang met 7% te verlagen om de schaalbaarheid te verbeteren met een snellere en lichtere transactie.

Volgens de post zal het netwerk ook de synchronisatietijd van de portemonnee met ongeveer 40% verminderen.

Gebruikers om hun software bij te werken

Er zal een nieuwe release-aankondiging zijn over updates vóór de netwerkupgrades rond 16 juni. Gebruikers moeten hun software updaten vóór de netwerkupgrade op 16 juli.

De update zal worden geïmplementeerd via een Hard Fork, node-operators en gebruikers zullen hun software moeten updaten. Dit zal een eenvoudige update zijn voor eindgebruikers.