Waarom is Dogecoin vandaag al met 2% gedaald?

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Waarom is Dogecoin vandaag al met 2% gedaald?

By Hassan Maishera - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

De markt voor cryptocurrency blijft het goed doen, maar DOGE heeft tot nu toe een lastige tijd doorgemaakt.

De bredere markt voor cryptocurrency is de afgelopen dagen begonnen aan een hersteltraject. De totale marktkapitalisatie is de afgelopen twee weken met meer dan $ 400 miljard gestegen, waarbij de meest toonaangevende cryptocurrencies uitstekend presteerden.

De waarde van Bitcoin is de afgelopen zeven dagen met meer dan 20% gestegen, waarbij de toonaangevende cryptocurrency eerder vandaag het psychologische niveau van $ 45k overschreed. In de afgelopen 24 uur is de waarde van BTC met bijna 3% gestegen.

Ondanks dat de totale marktkapitalisatie van cryptocurrency weer boven de $ 2 biljoen uitkwam, presteerde DOGE ondermaats. De leidende meme-munt heeft tot nu toe ongeveer 2% van zijn waarde verloren en zou voor verdere verliezen kunnen worden ingesteld als de bears de controle behouden.

Er is geen duidelijk aanwijsbare katalysator achter de aanhoudende slechte prestaties van DOGE. Bitcoin, Ether en Binance Coin (BNB) handelen allemaal in de groene zone.

DOGE zou op dit moment kunnen corrigeren nadat het de afgelopen zeven dagen meer dan 14% aan zijn waarde had toegevoegd. Shiba Inu presteerde de afgelopen week beter dan DOGE en voegde in die periode meer dan 50% toe aan zijn waarde.

Belangrijkste niveaus om naar te kijken

De DOGE/USD 4-uurgrafiek ziet er op dit moment bearish uit, door de slechte prestaties van DOGE in de afgelopen 24 uur. De technische indicatoren laten zien dat DOGE momenteel ondermaats presteert.

De MACD-lijn bevindt zich rond de neutrale zone en kan in het negatieve gebied terechtkomen als de slechte prestaties aanhouden. De 14-daagse relatieve sterkte-index van 46 laat zien dat DOGE het oversold-gebied zou kunnen betreden, tenzij de bulls de controle over de markt terugkrijgen.

Als de negatieve prestatie aanhoudt, kan DOGE voor het einde van de dag onder het ondersteuningsniveau van $ 0,1428 zakken. Als de bulls echter weer controle over de markt krijgen, zou DOGE het weerstandsniveau de komende uren kunnen testen op $ 0,1692.