Waarom is ZCash vandaag met bijna 10% gestegen?

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Waarom is ZCash vandaag met bijna 10% gestegen?

By Hassan Maishera - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

De cryptocurrency ervaart momenteel gemengde prestaties, aangezien BTC en andere toonaangevende cryptocurrencies ondermaats presteren.

De bredere markt voor cryptocurrency ervaart sinds het begin van de dag gemengde prestaties. Bitcoin, 's werelds meest toonaangevende cryptovaluta qua marktkapitalisatie, is tot nu toe met meer dan 1% gedaald en handelt nog steeds onder $40k per munt.

Ether heeft de afgelopen 24 uur eveneens meer dan 1% van zijn waarde verloren en loopt het risico onder de $2.500 te zakken als het bearish momentum aanhoudt.

De totale marktkapitalisatie voor cryptocurrency blijft echter boven het niveau van $1,7 biljoen. ZEC, het native token van het Zcash ecosysteem, is de best presterende in de top 50 cryptocurrencies volgens marktkapitalisatie.

ZEC is de afgelopen 24 uur met meer dan 10% in waarde gestegen en deed het daarmee beter dan de bredere markt, die in die periode minder dan 1% van zijn waarde heeft verloren.

Er is geen grote katalysator achter de aanhoudende rally van ZEC. De op privacy gerichte cryptocurrency is de afgelopen zeven dagen echter met meer dan 30% in waarde gestegen.

Belangrijkste niveaus om naar te kijken

De ZEC/USD 4-uurgrafiek is de meest bullish onder de top 50 cryptocurrencies volgens marktkapitalisatie. Uit de technische indicatoren blijkt dat ZEC momenteel uitstekend presteert.

De MACD-lijn heeft een week geleden de neutrale zone overschreden en blijft boven dat niveau.

De 14-daagse relatieve sterkte-index van 58 laat zien dat ZEC snel het overboughtgebied zou kunnen betreden als het positieve momentum wordt gehandhaafd.

Op het moment van schrijven handelt ZEC tegen $154 per munt. Als de bulls de controle behouden, zou ZEC voor het eerst sinds december boven het weerstandsniveau van $167 kunnen handelen.

Het tweede weerstandsniveau van $180 zou echter op korte termijn een verdere opwaartse beweging kunnen beperken.