Waarom presteert XRP momenteel beter dan de bredere markt?

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Waarom presteert XRP momenteel beter dan de bredere markt?

By Hassan Maishera - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

XRP is momenteel met meer dan 5% gestegen in de afgelopen 24 uur, beter dan de bredere cryptomarkt.

De markt voor cryptocurrency heeft de afgelopen uren ondermaats gepresteerd. De markt heeft de afgelopen 24 uur meer dan 2% van zijn waarde verloren, waarbij de totale marktkapitalisatie opnieuw onder de drempel van $1,9 biljoen daalde.

Bitcoin probeerde naar het weerstandsniveau van $43k te klimmen, maar handelt nu weer rond $40k. Als het bearish momentum aanhoudt, zou Bitcoin voor het eerst in een week onder $40k kunnen dalen.

XRP, het native token van de Ripple-blockchain, is de afgelopen 24 uur met meer dan 5% gestegen, waardoor het de beste presteerder is in de top 10 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie.

De belangrijkste katalysator achter de aanhoudende positieve prestaties van XRP is de aankondiging door Ripple CEO Brad Garlinghouse dat Ripple wint in zijn lopende zaak met de Securities and Exchange Commission (SEC) van de Verenigde Staten.

Garlinghouse vertelde CNBC dat hij verwacht dat de zaak snel zal eindigen met een overwinning voor Ripple.

Belangrijkste niveaus om naar te kijken

De XRP/USDT 4-uurgrafiek is bullish ondanks de bredere markt die momenteel in een bearish trend zit. De technische indicatoren laten zien dat XRP zich herstelt van de recente malaise.

De MACD-lijn gaat richting de neutrale zone, wat aangeeft dat XRP zich niet langer in bearish gebied bevindt. De 14-daagse relatieve sterkte-index van 59 geeft aan dat XRP spoedig het overboughtgebied zou kunnen betreden als de rally aanhoudt.

Op het moment van schrijven wordt XRP verhandeld tegen $0,7646 per munt. De koers zou voor het einde van de dag het eerste grote weerstandsniveau op $0,8111 kunnen overtreffen.

XRP heeft echter de steun van de bredere cryptomarkt nodig als het op korte termijn het weerstandsniveau van $0,8652 wil overtreffen.