Waarom XRP de afgelopen 24 uur met meer dan 3% is gestegen

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Waarom XRP de afgelopen 24 uur met meer dan 3% is gestegen

By Hassan Maishera - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

De bredere markt voor cryptocurrency heeft de afgelopen dagen ondermaats gepresteerd, maar XRP is op dit moment een van de best presterende.

De markt voor cryptocurrency verloor vorige week meer dan $100 miljard, met een totale marktkapitalisatie voor cryptocurrency nu onder $1,8 biljoen.

De bearish prestatie komt omdat Bitcoin en de andere toonaangevende cryptocurrencies verliezen boekten. Bitcoin daalde binnen een paar dagen van het $43k-niveau naar $38k. Ether worstelt ook onder de $2.700, aangezien het bearish sentiment sterker wordt.

XRP, het native token van het Ripple-ecosysteem, is echter de best presterende in de top 10 cryptocurrencies volgens marktkapitalisatie.

In de afgelopen 24 uur heeft XRP meer dan 3% aan zijn waarde toegevoegd en presteerde het beter dan BTC, ETH, LUNA en ADA.

De belangrijkste katalysator achter de voortdurende rally van XRP is de $1 miljoen Ripple die is gedoneerd aan de vluchtelingen van de aanhoudende Oekraïense oorlog.

https://twitter.com/Ripple/status/199521597283176448

De Russische oorlog in Oekraïne heeft de afgelopen dagen centraal gestaan en de donatie van Ripple is positief ontvangen door de gemeenschap.

Belangrijkste niveaus om naar te kijken

De XRP/USD 4-uurgrafiek is momenteel gemiddeld, aangezien XRP uit een bearish situatie komt. De technische indicatoren laten echter zien dat de prestaties van XRP momenteel verbeteren.

De MACD-lijn bereikte de positieve zone dankzij de aanhoudende rally van XRP. Dit wijst dus op een verbeterd koopsentiment voor XRP.

De 14-daagse RSI van 42 laat zien dat XRP niet langer in het oversoldgebied zit. Als de stieren de baas blijven, zou de RSI voor het einde van de dag de 50-markeringszone kunnen passeren.

Op het moment van schrijven wordt XRP verhandeld op $0,73955. De prijs zou de komende uren voorbij het eerste grote weerstandsniveau van $0,8213 kunnen breken.

XRP heeft echter de steun van de bredere cryptocurrency-markt nodig als het voor het eerst sinds december 2021 boven $0,90 wil handelen.