Walmart China dochteronderneming werkt met VeChain samen voor voedselproducten

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Walmart China dochteronderneming werkt met VeChain samen voor voedselproducten

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

Sam’s Club en VeChain werken samen aan de ontwikkeling van een service die voedselproducten kan traceren

Sam’s Club, een in China gevestigde dochteronderneming van Walmart, werkt samen met VeChain, een op blockchain gebaseerd leveringsketen management platform. Ze gaan meewerken aan de ontwikkeling van een dienst die door het winkelketen verkochte voedingsmiddelen kan traceren.

PricewaterhouseCoopers (PwC) zal de onderneming ondersteunen, die het Sam’s Club Blockchain Traceability Platform project genoemd wordt. Het is opgezet om de voedselveiligheid voor Chinese consumenten te waarborgen en het transparanter te maken.

Walmart China en PwC China werken sinds 2019 samen aan de ontwikkeling van een traceerbaarheidsplatform op de VeChain blockchain.

Sam’s Club is een chique member-only winkelketen met 26 verkooppunten in China. Het beschikt over een geschat klantenbestand van meer dan 2,5 miljoen mensen. De winkelketen zal eind 2022 naar verwachting 15 tot 20 nieuwe verkooppunten lanceren.

De winkelentiteit werkt aan een aangepaste versie van VeChain’s ToolChain platform met softwaresensoren, hardwaresensoren en Internet of Things (IoT) technologieën om zo overal in het toeleveringsketen naadloos data van het bedrijf naar de blockchain te uploaden.

Hierdoor hebben klanten in de winkel eenvoudig toegang tot gedetailleerde informatie over de oorsprong van producten, door de QR codes te scannen die op de verpakking van alle Sam’s Club goederen gedrukt zijn.

Afgelopen dinsdag heeft VeChain een kennisgeving gedaan hoe Sam’s Club onlangs zijn assortiment met premium voedingsmiddelen heeft uitgebreid. Dit omvatte geïmporteerd vlees, zeevruchten, droge goederen en wijn.

“Alle getraceerde producten worden onderworpen aan voortdurende en strikte veiligheidscontrole plus bemonsteringinspectie, om ervoor te zorgen dat consumenten veilig en traceerbaar kwaliteitsvoedsel van de bron tot het schap kopen”, leest het bericht.

Het benadrukte tevens de noodzaak van gegevenstransparantie als het gaat om het waarborgen van voedselkwaliteit en -veiligheid; dit vooral tijdens de coronavirus pandemie.

“Massaconsumptie en high-end consumptie bestaan zij-aan-zij in de voedingsindustrie, en op lange termijn bestaan er zwakke plekken in de logistiek van vers voedsel, productselectie plus transparantie en zichtbaarheid van productinformatie”, ging het verder.

Lu Yang, de CEO van VeChain, benadrukte het belang van het combineren van de juiste technologieën met moderne goederen en diensten.

“De combinatie van gestandaardiseerde producten en op maat ontwikkelde tools is de toekomstige trend om de barrières van blockchain technologie en commerciële toepassingen te doorbreken”, zei hij.

In november 2019 bracht VeChain ‘Foodgates’ uit, een op blockchain gebaseerd volgsysteem, dat is ontworpen voor de voedingsmiddelen- en drankenindustrie.