Wat gebeurt er met de prijsactie van Waves in de achtbaan van 2022?

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Wat gebeurt er met de prijsactie van Waves in de achtbaan van 2022?

By Dan Ashmore - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

Rollercoaster is een term die veel wordt gebruikt in cryptocurrency. Het is zeker het eerste stukje woordenschat dat in je opkomt als je naar de Waves-grafiek kijkt. De munt steeg met 240% in maart 2022, maar heeft al die winsten en meer teruggegeven, en handelt nu 70% onder waar het op nieuwjaarsdag werd geopend.

Het staat momenteel op de 81ste plaats op CoinMarketCap. In 2017 stond het in de top 20, voordat concurrenten als Solana, Matic en Polkadot op het toneel verschenen.

Wat is hier aan de hand?

Ten eerste, wat is Waves?

Een multifunctionele blockchain die verschillende gedecentraliseerde applicaties en slimme contracten kan ondersteunen, de samenvatting van Waves leest eigenlijk als een alternatief voor Ethereum. In de meeste gevallen biedt het gebruikers de mogelijkheid om op hun gemak aangepaste crypto-tokens te maken en te verhandelen. Er zijn geen uitgebreide smart contracts nodig, maar de valuta kunnen worden uitgevoerd via scripts van gebruikersaccounts die zijn gebouwd op de Waves-blockchain.

Waarom deze prijsactie?

De onderstaande grafiek, die de marktkapitalisatie van WAVES sinds het begin van het jaar uitzet, vereist slechts een blik om te beseffen hoe ongebruikelijk de prijsactie hier is geweest.

 [inv-florish id="10147409
"]

De hausse in maart werd veroorzaakt door een aantal variabelen. Anticipatie op de Waves 2.0-upgrade. De aankondiging van een fonds van $150 miljoen om applicaties en protocollen op zijn blockchain te stimuleren. Bovendien leek de onderstaande tweet, die de oprichter van Waves, Sasha Ivanov, opnieuw bevestigt als Oekraïens, ook enige impuls te geven.

Maar waarom de duizelingwekkende daling sindsdien, een daling van 93% vanaf de piek? Het meest verontrustend was de analyse die op Twitter circuleerde dat het team betrokken was bij het manipuleren van de prijs van zijn oorspronkelijke token via zijn eigen DeFi-leenprotocol Vires.finance. Het is belangrijk op te merken dat Ivanov deze als vals afwees, in plaats daarvan Alameda de schuld gaf voor het manipuleren van de prijs en tegelijkertijd een vijandige mediacampagne lanceerde om paniekverkopen op de markten te veroorzaken.

USDN de-pegging

Hoe dan ook, het debat onderdrukte het enthousiasme voor het token, wat tot uiting kwam in de prijs. Dat werd allemaal erger toen, en stop me als dit bekend klinkt, een stablecoin begon te de-pegging. USDN is de munt in kwestie en werkt op dezelfde manier als Waves zoals UST deed met Luna.

Maatregelen van Ivanov om terug te vechten tegen een de-pegging-gebeurtenis waren controversieel: het verlagen van de liquidatiedrempels, het beperken van leningen en het invoeren van maximale APR’s. Te midden van de furore is het token Waves echter blijven dalen, terwijl de liquiditeit in het Vires.finance-protocol hetzelfde heeft gedaan.

Nu heeft het team een voorstel uitgebracht om de aanpak te vernieuwen en het vertrouwen in USDN te herstellen na de de-pegging, tot slechts 75 cent vorige maand, en op het moment van schrijven nog steeds onder de 97 cent handelt.

 [inv-bloeien id="10147951
"]

Vernieuwen

USDN wordt momenteel ondersteund door ongeveer 40 miljoen WAVES die zijn verhuurd aan twee genererende knooppunten. De helft van de gegenereerde WAVES-leasewinst wordt als beloning naar USDN-stakers gestuurd en de andere 50% wordt naar het slimme contract gestuurd om de USDN-reserves te vergroten.

Het team streeft ernaar het peg-controlemechanisme te decentraliseren en te verstevigen en is daarom op zoek naar crypto-investeerders en gemeenschapsleden “die bereid zijn hun eigen knooppunten te runnen voor de behoeften van Neutrino om de betrouwbaarheid van het systeem te verbeteren en hun eigen belang te maken”.

  • Het toevoegen van deelnemers zal geleidelijk en één voor één plaatsvinden.
  • Het maximum aantal deelnemers mag niet groter zijn dan 80.
  • Om te beginnen krijgt elk deelnemend knooppunt 1 miljoen WAVES in leasing, waarbij dit bedrag in de toekomst verandert met de mogelijkheid van extra deelnemers.
  • Deelnemers worden samengevoegd in groepen van 10 adressen om het beheer van de geleasede bedragen te vereenvoudigen.

Fase twee van het programma geeft de gemeenschap de kans om de decentralisatie te besturen door middel van stemmen.

Conclusie

Of dit na de de-pegging het vertrouwen van de gemeenschap zal herstellen, valt nog te bezien. De ineenstorting van de UST stablecoin stuurde duidelijk schokgolven door de hele ruimte, maar met USDN met zoveel parallellen, was de pijn hier meer uitgesproken dan elders. Aan de positieve kant, het Waves-team erkende dat er actie nodig was en handelt nu dienovereenkomstig. Als ze kunnen leren van Terra’s fouten en de nodige aanpassingen kunnen doen, zou er een rebound kunnen komen. Zo niet, dan zijn alle weddenschappen uitgeschakeld.

Het wordt interessant om te volgen.