Wat zijn de top 5 Data Unions en hoe kan ik meedoen?

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Wat zijn de top 5 Data Unions en hoe kan ik meedoen?

By Hassan Maishera - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

Zijn Data Unions de volgende stap in de evolutie van het internet?

Maak kennis met het volgende grote ding in crypto: Data Unions. Data Unions fungeren als een brug tussen Web2 en Web3 en helpen mee om de data van de tech giganten in Web3 assets om te zetten. Dit is een gigantisch voordeel voor de Web3 omgeving, aangezien ‘s werelds grootste digitale asset, namelijk informatie, zo deze sector binnenstroomt, en in toenemende mate verhandeld wordt plus zelfs in financiële instrumenten verpakt wordt.

Iedereen kan zich bij een Data Union aansluiten en op hun eigen voorwaarden met hun data inkomsten gaan genereren. Hier zijn vijf van de meest veelbelovende Data Unions in het Web3 ecosysteem tot nu toe:

  1. Geo Cash van GeoDB. GeoDB is een door blockchain technologie aangedreven Big Data ecosysteem, dat de gebruikers voor de data beloont die ze genereren. GeoCash is een app voor het verzamelen van data waarmee elke gebruiker over de hele wereld hun privé en anonieme data met het GeoDB ecosysteem voor gegevensuitwisseling kan delen, terwijl deze dagelijks met GEO tokens beloond wordt. Met GeoCash kunnen gebruikers beloningen voor de data die ze genereren ontvangen en tegelijkertijd GEO tokens met andere gebruikers uitwisselen. Gebruikers kunnen daarnaast zowel hun eigen statistieken als die van anderen bekijken, zoals heatmaps, locaties en de afgelegde afstanden. Alle data die met het ecosysteem gedeeld wordt, wordt volledig geanonimiseerd en niemand kan je daarbij volgen of je met vervelende advertenties beïnvloeden.
  2. Swash is een plug-in die in alle grote browsers werkt, waaronder Chrome en Firefox, die uitgebreide webbrowser informatie van leden verzamelt om er namens hen geld mee te verdienen. Het is de meest ontwikkelde van alle Data Unions die op de Streamr stack gebouwd zijn. Ebrahim Khalilzadeh, de hoofdontwikkelaar van Swash, begon zijn Data Union reis in februari 2019 en het was opmerkelijk om zijn vorderingen te zien. Het Swash lidmaatschap is in een jaar tijd 10x gegroeid, en een paar weken geleden overschreed het de grens van meer dan 10.000 leden. Swash is nu aangevangen met de verkoop van hun data op Streamr en de Ocean Market data marktplaats, waar hun producten meer dan 300.000 dollar in waarde hebben.
  3. TapMyData is een app waarmee gebruikers kunnen ontdekken welke persoonlijke data organisaties van hen hebben. Tap biedt een veilige opslag plus een directe toegang tot een hoofdbestand van de persoonlijke data. Tap gebruikers kunnen crypto met hun data verdienen. Ze kunnen bijvoorbeeld $TAP verdienen door hun data op te vragen, NFT data licenties afgeven en zich bij datapools aansluiten om met hun data crypto te verdienen.
  4. Unbanks is een project dat door ontwikkelaars gebouwd wordt met een achtergrond in het bankwezen, real-time data en applicatie-ontwikkeling. Unbanks is als een PSD2 bedrijf onder de open bancaire regelgeving geregistreerd en kan de bank transactiegegevens van haar leden lezen en namens hen geld verdienen. Dit project heeft veel potentie.
  5. Xolo is de werktitel van een project dat vanuit integraties met de geavanceerde smartwatches van Withings gezondheidsgegevens verzamelt. Het project bevindt zich nog in de prototype fase en wil nu haar eerste testgebruikers binnenhalen en aan het verfijnen van hun data productenaanbod werken.

We kunnen in de toekomst verwachten dat dit gebied explosief zal groeien. Waarom? Het bouwen van Data Unions is momenteel een stuk eenvoudiger geworden. Bestaande frameworks en data marktplaats oplossingen bieden ontwikkelaars namelijk de juiste tools aan om direct aan de slag te gaan. Streamr heeft zojuist de laatste release van haar Data Union framework gelanceerd. Met dit framework kun je met een paar klikken een smart contract van Data Union op Ethereum implementeren en ontwikkelaars kunnen op dit ogenblik via de xDai Bridge tevens geld besparen.