Wekelijks rapport: crypto marktkapitalisatie herwint 2 biljoen dollar niveau

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Wekelijks rapport: crypto marktkapitalisatie herwint 2 biljoen dollar niveau

By Harshini Nag - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

Dit zijn de belangrijkste crypto nieuwsberichten die je deze week echt niet mag missen

De XRP prijs bereikt 1 dollar nu GME Remittance lid van RippleNet wordt

Global Money Express (GME), één van de grootste remittance banks van Zuid-Korea, sloeg eerder deze week de handen met Ripple ineen in een actie die Ripple naar verwachting zal helpen de overboekingen tussen Zuid-Korea en Thailand uit te breiden. GME verklaarde dat het partnerschap de instelling zal helpen contact met bestaande klanten te leggen en tegelijkertijd extra overboeking corridors in de regio zal toevoegen.

De samenwerking, welke door SBI Ripple Asia gefaciliteerd werd, is de laatste op de lijst van Koreaanse financiële instellingen die integraties met RippleNet hebben aangekondigd. De toenemende interesse van Ripple in de corridor kan aan het feit toegeschreven worden dat het aantal transacties tussen Zuid-Korea en Thailand via RippleNet binnen een jaar verdubbeld is.

Deze aankondiging leidde tot een prijsstijging van Ripple’s native token XRP. ‘s Werelds 6e grootste cryptovaluta herwon zo op 11 augustus de prijs van 0,90 dollar voordat het gisteren kort de 1 dollar bereikte. XRP wordt op het moment van schrijven op 0,99 dollar verhandeld. De stijgende prijs pushte XRP eveneens voorbij een marktkapitalisatie van 40 miljoen dollar, iets wat alsook een nieuwe mijlpaal voor de cryptovaluta is.

Ondanks de juridische problemen van Ripple met de Securities and Exchange Commission (SEC) in de Verenigde Staten, blijft het bedrijf uitbreiden en groeien, en dan vooral in de Azië-Pacific regio. Het sterke klanten momentum in de regio heeft tot een jaar op jaar groei van 130% aan transacties geleid, een verbetering die vooral aan de nieuwe partnerschappen van Ripple toegeschreven kan worden.

De Amerikaanse Senaat keurt de Infrastructure Bill goed zonder over de pro-crypto amendementen te stemmen

In een teleurstellende gang van zaken voor de crypto community heeft de Senaat van de Verenigde Staten deze week de Infrastructure Bill met een stemming van 69 tegen 30 aangenomen. Het wetsvoorstel is bedoeld om de komende tien jaar ongeveer 28 miljard dollar op te halen, dit door de belastingaangifte vereisten voor crypto brokers te verhogen. Het wetsvoorstel, indien in zijn huidige vorm geïmplementeerd, zal naar verwachting ernstige gevolgen voor cryptominers, validators en wallet ontwikkelaars hebben.

De crypto-industrie heeft bezwaar gemaakt op de 1 biljoen dollar Infrastructure Bill, door te melden dat de definitie van brokers in de bill te breed is. Ondanks de talrijke lobby pogingen weigerde de Senaat over het tweeledige compromis amendement te stemmen, dat werd ingevoerd om te beperken wat het wetsvoorstel als crypto brokers classificeert.

De voorstanders van crypto blijven erop wijzen dat het wetsvoorstel zonder enige aanpassingen de innovatie in de Verenigde Staten aanzienlijk zal belemmeren en de cryptobedrijven naar het buitenland zullen pushen. Dit omdat het onhaalbare rapportage normen oplegt.

Er blijft echter hoop voor de crypto-industrie, aangezien het Huis van Afgevaardigden het laatste woord over de definitieve formulering van het wetsvoorstel heeft. Diverse leden hiervan hebben al hun ongenoegen over de huidige tekst geuit.

De cryptomarkt herwint na 3 maanden haar 2 biljoen dollar marktkapitalisatie

De totale waarde van cryptogeld in omloop bereikte deze week de 2 biljoen dollar nadat Bitcoin wederom het 45.000 dollar prijsniveau had bereikt. De marktkapitalisatie is één van de belangrijkste indicatoren voor de gezondheid van de crypto-industrie, en het na drie maanden herwinnen van de 2 biljoen dollar mijlpaal biedt een significant bewijs dat de bearishe trends die begin juni verschenen, overwonnen zijn.

De cryptomarkt is in de afgelopen week met meer dan 25% gegroeid, waardoor de totale waarde met 400 miljard dollar is toegenomen. ‘s Werelds nummer één cryptovaluta Bitcoin wordt op dit moment op 46.272 dollar verhandeld. Dit is een grote waardestijging ten opzichte van de 40.946 dollar van vorige week is, iets wat alsmede tot een sterk bullish momentum in de markt leidde.

Deze prijsstijging van Bitcoin die zich verder naar de bredere markt uitbreidt, kan als een indicatie van een inkomend altcoin seizoen gezien worden. 14 van de top 100 cryptovaluta’s, waaronder IoTeX (IOTX), WINk (WIN) Dent (DENT), Internet Computer (ICP) en Ravencoin (RVN), presteerden namelijk 3% beter dan Bitcoin.

De markten bleven optimistisch, dit ondanks de zorgen over de Infrastructure Bill van de Amerikaanse senaat. Het herstel kan onder meer toegeschreven worden aan de groeiende belangstelling van institutionele beleggers, de verhoogde risicofinanciering voor crypto startups en de cruciale accumulatie van crypto door retailbeleggers.   

India onthult tegen eind 2021 een CBDC model

T. Rabi Sankar, de vice-gouverneur van de Reserve Bank of India (RBI), heeft verklaard dat de centrale bank tegen het einde van dit jaar een model van haar Central Bank Digital Currency (CBDC), de Digital Rupee, zou kunnen onthullen. Met berichten over het naderende cryptoverbod in India, zou de interesse in CBDC’s als een hulpmiddel voor de adoptie van blockchain en crypto’s in ‘s werelds op één na meest bevolkte land kunnen fungeren.

Sankar vertelde tijdens de persconferentie van de post-monetaire beleidscommissie dat de RBI met het evalueren van de “scope, technologie, distributie en validatie mechanisme” voor de CBDC bezig is. Hij voegde eraan toe dat de centrale bank aan een gefaseerde implementatiestrategie voor de digitale roepie werkt, om zo voor geen of een minimale verstoring van het Indiase banksysteem te zorgen.

India is de recentste toevoeging op een lijst van regeringen die actief met het ontwikkelen van hun eigen digitale valuta begonnen zijn. De Europese Unie heeft onlangs het Digital Euro rapport uitgebracht waarin de ontwerpkeuzes worden beoordeeld die de interoperabiliteit van de CBDC met ECB Fiat Systems mogelijk kunnen maken, dit terwijl de Verenigde Staten ook bezig is met het starten van proefprojecten voor de Digital Dollar.

De Poly Network hackers geven na het uitvoeren van de grootste bekende DeFi aanval al het gestolen geld terug

Onbekende hackers maakten in een alarmerende aanval op de DeFi wereld gebruik van het cross-chain protocol Poly Network en ontvreemden zo in totaal 600 miljoen dollar aan activa van de Binance Chain, Ethereum en het Polygon netwerk. De aanval, veroorzaakt door een kwetsbaarheid tussen de contract oproepen, is de grootste DeFi exploitatie tot nu toe.

In een verrassende ontwikkeling communiceerden de hackers via transactierecords met het Poly Network team op Ethereum en spraken ze hun wens uit om het grootste deel van het gestolen geld terug te geven. Het project kondigde aan dat de acties ‘white hat gedrag’ toonden. Bijna 258 miljoen dollar van de gestolen crypto-activa is tot nu toe door de hackers teruggegeven en er zijn onderhandelingen met het Poly team gaande over de rest van het geld.

Naarmate de populariteit van de DeFi industrie is toegenomen, nemen alsook de aanvallen toe waarbij de hackers een aantrekkelijk rendement over het uitvoeren van inbreuken op het DeFi protocol ontvangen.