Wekelijks rapport: de SEC heeft geen plannen om crypto in de VS te verbieden

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Wekelijks rapport: de SEC heeft geen plannen om crypto in de VS te verbieden

By Sam Grant - Kort bericht

Hier is een overzicht van het belangrijkste cryptonieuws van de eerste week van oktober

Grayscale zegt dat Cardano ondergewaardeerd is

Een rapport van Grayscale, ‘An Introduction to Cardano’, heeft gesuggereerd dat Cardano op basis van haar fundamenten mogelijk ondergewaardeerd is. Het rapport plaatste de waarde van Cardano op 30.000 dollar, terwijl het tevens suggereerde dat de werkelijke waarde van Ethereum ongeveer 55.000 dollar is.

Het rapport dat op zondag werd vrijgegeven, merkte op dat Cardano na de nieuw geïntroduceerde smart contracts functionaliteit langzaam de thuisbasis van veel gedecentraliseerde financiële (DeFi) projecten wordt, waarvan de afwezigheid ervan dit eerder tegenhield. Het suggereerde alsmede dat Cardano’s aandrang om de dingen tijdens haar eerste poging goed te willen doen evenzo heeft verhinderd dat het ecosysteem groeide. De blockchain die als de Ethereum moordenaar beschreven wordt, heeft het afgelopen jaar 1,6 biljoen dollar aan on-chain transacties gezien, wat op een volume neerkomt dat 40% en 50% minder is dan respectievelijk ETH en BTC.

De digitale vermogensbeheerder voegde deze week alsook voor het eerst Solana en Uniswap aan haar Digital Large Cap Fund toe. Deze nieuwste toevoegingen volgen op de toevoeging van Cardano aan het large cap fonds van Grayscale in juli. Wat Solana betreft, weerspiegelt de opname ervan haar indrukwekkende recente prestaties op de markt.

Citadel Securities wacht op regelgeving voor crypto-investering

De Citadel Securities oprichter Ken Griffin heeft gezegd dat het hedgefonds crypto’s vermijdt vanwege het gebrek aan duidelijkheid over de regelgeving die erop van toepassing is. Reuters meldde afgelopen maandag dat de CEO tegen het toevoegen van cryptovaluta’s is, zoals sommige van de concurrerende bedrijven wel hebben gedaan, wat suggereert dat de crypto’s competitiever zullen worden zodra de regelgevende onzekerheid over hen weggenomen is.

Griffin voerde aan dat het concurrentievermogen van de markt dan bereikt zal worden, aangezien regulering de markt kleiner zal maken door de verschillende mensen die erin zitten, die “eerlijk gezegd gewoon snel geld proberen te verdienen”, uit te schakelen. Hij voegde er verder aan toe dat hij zeker in crypto zal handelen om aan de verwachtingen van de brokerage partners van zijn fonds te voldoen. De directeur handhaaft echter nog steeds zijn anti-crypto standpunt en zei dat veel mensen veel waardevolle tijd verspillen door in crypto te investeren. Tijd waarvan hij denkt dat zij deze beter anders zouden kunnen gebruiken.

De miljardair is niet alleen anti-crypto, maar is eigenlijk pro-dollar en zegt dat digitale activa, met name Bitcoin, de fiat valuta zullen schaden. Hoewel Citadel Securities zijn voorbehoud behoudt, hebben andere financiële organisaties, waaronder hedgefondsen en banken, zich wel bij de cryptowereld aangesloten.

De SEC zal digitale activa niet verbieden, zegt haar voorzitter

De SEC voorzitter Gary Gensler zei dinsdag dat de commissie niet zal overwegen om crypto in de Verenigde Staten te verbieden, zoals de Chinese regering dat onlangs wel heeft gedaan. Terwijl hij de House Committee on Financial Services toesprak, verklaarde Gensler dat de commissie niet bevoegd is om dit te doen, en als het zover zou komen, het aan het congres zou zijn om dit te beslissen.

Verder uitleggend dat hij pro-tech is, zei hij eveneens dat de betrokken technologie (blockchain) use-cases heeft en dat nog lang zal blijven hebben als het gereguleerd zal worden. Hij legde uit dat het de rol van de overheid is om ervoor te zorgen dat de investeerders en consumenten goed beschermd blijven, tezamen met de implementatie van anti-witwasregelgeving en relevante belastingwetten.

De SEC voorzitter werd ook door Patrick McHenry uit North Carolina ondervraagd over zijn eerdere opmerkingen over crypto die impactvol genoeg waren om marktbewegingen te veroorzaken in plaats van de “langdurige praktijk van commentaar op te merken over regelgeving en procedures”. Congreslid McHenry was daarbij van mening dat dergelijke geïmproviseerde opmerkingen investeerders hadden getroffen, waarop Gensler zei dat hij zich aan de Administratieve Procedures Act had gehouden.

US Bank gaat crypto bewaardiensten aanbieden

Op dinsdag lanceerde de Amerikaanse bank het aanbieden van crypto bewaardiensten voor institutionele klanten in de Verenigde Staten en de Kaaimaneilanden. De lancering van de diensten zal in samenwerking met NYDIG plaatsvinden en zal de privésleutels van de klanten voor crypto opslaan, waaronder Bitcoin, Litecoin en Bitcoin Cash. Deze aankondiging onthulde bovendien dat er plannen zijn om een ondersteuning voor Ethereum te lanceren en het netwerk uit te breiden.

Op basis van de opmerkingen van Gunjan Kedia, de vice-voorzitter van US Bank Wealth Management and Investment Services, is de keuze van NYDIG als de eerste sub-custodial backer een goede beslissing, aangezien het de juiste optie is voor het bieden van een evenwicht tussen kwaliteit en risicobeheer. De samenwerking zal er nu voor zorgen dat er aan de toenemende belangstelling voor bewaardiensten van de klanten van de bank (particuliere fondsen) voldaan zal worden.

US Bank is één van de beter vertegenwoordigde retailbanken in de Verenigde Staten. NYDIG, aan de andere kant, is een succesvolle vermogensbeheerder en heeft momenteel meer dan 8,6 biljoen dollar aan activa in bewaring en nog eens 282 miljard dollar aan activa onder beheer. De lancering van bewaardiensten betekent dat US Bank zich nu bij Bank of New York Mellon en State Street voegt bij het aanbieden van bewaardiensten.

MoneyGram gaat Stellar blockchain voor cryptodiensten gebruiken

MoneyGram kondigde op woensdag aan dat het van plan is om de Stellar blockchain te gebruiken om gebruikers in staat te stellen eenvoudig USDC naar fiat, of fiat naar USDC te converteren. Deze nieuwe dienst zal naar verwachting aan het einde van 2021 worden uitgerold, maar zal niet de eerste interactie van MoneyGram in de blockchain wereld zijn, aangezien het eerder al met Ripple samenwerkte om een 50 miljoen dollar investering te krijgen.

MoneyGram voegde daarbij Ripple’s forex On-Demand Liquidity (ODL) oplossing toe die XRP als een tussenpersoon in de dienst gebruikt. Na een wederzijdse overeenstemming moest de samenwerking echter eerder in het jaar beëindigd worden, nadat de SEC Ripple achtervolgde voor het aanbieden van XRP als een effect.

De aankondiging vertelde daarnaast dat de afwikkeling van betalingen van of naar klanten vrijwel onmiddellijk zal plaatsvinden, en United Texas Bank daarvoor de betrokken afwikkelingsbank zal zijn, dit volgens de wettelijke vereisten. Denelle Dixon, de CEO van de Stellar Development Foundation, verklaarde dat de uitrol progressief zal zijn, aanvankelijk op geselecteerde plaatsen later dit jaar, alvorens zich naar het internationale platform te verspreiden naarmate 2022 vordert. MoneyGram lanceerde eerder in mei point-of-sale-services; dit in samenwerking met de crypto-uitwisseling Bitcoin ATM en de uitwisseling-operator Coinme.