Wekelijks rapport: Dogecoin is nu op Coinbase beschikbaar

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Wekelijks rapport: Dogecoin is nu op Coinbase beschikbaar

By Hassan Maishera - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Iemand die een mobiele telefoon met de Coinbase app vasthoudt

Coinbase domineerde het nieuws deze week; het voegde de ondersteuning voor Dogecoin (DOGE) toe en verbeterde haar Coinbase card nog verder

Coinbase noteert DOGE en breidt de Coinbase Card ondersteuning verder uit

De toonaangevende in de Verenigde Staten gevestigde crypto-uitwisseling Coinbase heeft eerder deze week Dogecoin officieel op haar Pro platform genoteerd. Dit komt na de aankondiging van haar steun een aantal weken terug. Dogecoin is dit jaar één van de best presterende cryptovaluta’s en heeft sinds het begin van het jaar al meer dan 6.000% aan haar waarde toegevoegd. Hoewel de prijs in de afgelopen weken gezakt is, steeg het opnieuw toen Coinbase de cryptovaluta noteerde, en het is schijnbaar van plan om binnenkort weer de 0,5 dollar te bereiken.

De crypto-uitwisseling breidde alsook de bruikbaarheid van haar Coinbase Card uit. Coinbase maakte eerder deze week bekend dat gebruikers hun Coinbase Card nu aan Apple Pay en Google Pay kunnen koppelen. De kaart is in Google en Apple Pay geïntegreerd, waardoor de gebruikers ervan hun cryptovaluta’s kunnen gebruiken om zo via de ondersteunde betalingsplatforms voor alledaagse goederen en diensten te betalen.

BNY Mellon breidt haar aanwezigheid in de crypto-omgeving uit

De traditionele financiële instellingen lijken elke week weer de cryptowereld binnen te stormen. Deze week breidde BNY Mellon, de oudste bank van Amerika, haar aanwezigheid op de markt uit door een crypto bewaaroplossing in Ierland te openen. BNY Mellon zal de dienst via een nieuwe digitale activa unit genaamd Digital Innovation Hub aanbieden. Het bedrijf, dat in Dublin is gevestigd, zal een bewaarder zijn voor cryptovaluta’s zoals Bitcoin plus andere digitale activa zoals non-fungible tokens (NFT’s). Dankzij de Digital Innovation Hub kunnen institutionele beleggers gemakkelijk digitale activa bewaren, overdragen en uitgeven. BNY Mellon heeft zich als één van de toonaangevende traditionele financiële instellingen een speciale plek verworven door steeds meer crypto gerelateerde diensten aan hun klanten te bieden.

Guggenheim dient een nieuw fonds in om zo een blootstelling aan Bitcoin te krijgen

Na een aanvraag bij de Securities and Exchange Commission te hebben ingediend, wil de wereldwijde investeringsmaatschappij Guggenheim haar investeerders in staat stellen een blootstelling aan cryptogeld te verkrijgen. Het Guggenheim Active Allocation Fund zou een gediversifieerd, closed-end beheerinvesteringsfonds zijn dat beleggers een toegang tot een breed scala aan activa verstrekt, waaronder Bitcoin en andere cryptovaluta’s. Guggenheim wil een blootstelling aan Bitcoin krijgen door middel van op de beurs verhandelde futures, crypto derivatencontracten, plus investeringstools die een blootstelling aan BTC bieden. Het bedrijf vertelde dat het de aanvraag vanwege de enorme vraag van zijn investeerders heeft ingediend. Guggenheim waarschuwde er echter voor dat beleggers, vanwege de volatiele aard van cryptovaluta’s, ook aanzienlijke verliezen kunnen boeken.

Google staat toe dat crypto-uitwisselingen en wallets zich op Amerikaanse gebruikers richten

De zoekmachinegigant Google heeft aangekondigd dat crypto-uitwisselingen en wallet services vanaf 3 augustus advertenties kunnen plaatsen die op Amerikaanse gebruikers gericht zijn. Google verbood  in maart 2018 de crypto gerelateerde advertenties. Het verbod werd echter in hetzelfde jaar weer gedeeltelijk opgeheven. Het bedrijf meldde dat het enkel uitwisselingen en wallet serviceproviders met een federaal of staatsbank charter zal toestaan om de advertenties te plaatsen en zo Amerikaanse gebruikers te targeten. De bedrijven moeten alsmede aan andere vereisten voldoen, zoals het zich houden aan de advertentie en bestemmingspagina eisen in overeenstemming met het Google Ads beleid. De crypto-uitwisselingen hebben de afgelopen jaren een gigantische groei doorgemaakt, waarbij de huidige bullmarkt tot een enorme acceptatie heeft geleid.

De SEC stelt haar beslissing over de WisdomTree Bitcoin ETF applicatie uit

De SEC in de Verenigde Staten heeft haar beslissing over de WisdomTree Bitcoin ETF aanvraag met nog eens 45 dagen uitgesteld. De regelgevende instantie zou aanvankelijk op 30 mei beslissen of het voorstel goed- of afgekeurd zou worden. Het heeft de datum echter naar voren geschoven en zal er op 14 juli een besluit over nemen. Dit is de tweede Bitcoin ETF aanvraag die de SEC heeft uitgesteld, na de VanEck’s verlenging van de besluitvorming een paar weken geleden. De Amerikaanse SEC heeft eerder alle in het verleden ingediende Bitcoin ETF aanvragen afgewezen, maar moet nu negen Bitcoin en drie Ether ETF aanvragen beoordelen. Terwijl de Verenigde Staten nog niet over op cryptogerichte ETF’s beschikt, baant Canada al een pad met diverse Bitcoin en Ether ETF’s.

De CBDC’s winnen aan kracht

De discussies over central bank digital currencies zijn in de afgelopen maanden in verschillende delen van de wereld toegenomen. Eerder deze week verklaarde Yao Qian, een voormalig directeur van het Digital Currency Research Institute van de PBOC, dat hij gelooft dat de CBDC’s op het Ethereum netwerk kunnen draaien. Volgens Qian zouden de functionaliteiten van de CBDC’s verder moeten gaan dan de digitale versie van fysiek geld, en zouden ze daarom toegevoegde functies moeten hebben, zoals onder meer smart contracts. Qian zei echter dat er bij de smart contracts wel meer werk verricht moet worden om zo hun veiligheid te waarborgen voordat ze via de CBDC’s ingezet kunnen worden.

De Europese Centrale Bank publiceerde eerder deze week een publicatie waarin er voor de risico’s voor een financiële stabiliteit gewaarschuwd wordt indien de centrale banken geen CBDC’s ontwikkelen en uitgeven. Volgens de auteurs moet er aandacht aan de stabiliteitsrisico’s worden besteed die er kunnen ontstaan ​​als een centrale bank geen CBDC aanbiedt. De uitgifte van central bank digital currencies zou helpen om de autonomie van de lokale betalingssystemen plus het internationale gebruik van een valuta in een digitale wereld te behouden. Verschillende centrale banken zijn al hun CBDC’s aan het ontwikkelen, terwijl anderen fors in hun onderzoek ernaar investeren. De ECB, onder regie van Christine Lagarde, staat open voor het idee om de digitale euro te ontwikkelen en deze uit te geven. De bank probeert hierbij echter de juiste infrastructuur voor de digitale euro te vinden, en Lagarde denkt dat deze tegen 2025 gelanceerd kan worden.