Wekelijks rapport: El Salvador krijgt niet de hulp die het nodig heeft

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Wekelijks rapport: El Salvador krijgt niet de hulp die het nodig heeft

By Hassan Maishera - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Een stapeltje Bitcoins met een vlag van El Salvador

El Salvador heeft besloten om Bitcoin als een wettig betaalmiddel te gaan gebruiken. Het Midden-Amerikaanse land krijgt echter niet de technische bijstand van de Wereldbank die het nodig heeft en zal dus andere alternatieven moeten zoeken

De wereldbank weigert El Salvador een technische assistentie

El Salvador werd het eerste land dat Bitcoin officieel als een wettig betaalmiddel adopteerde. Het Midden-Amerikaanse land heeft echter nog veel werk te verrichten om alles op zijn plaats te zetten. De Wereldbank heeft namelijk het verzoek van El Salvador om technische assistentie afgewezen om Bitcoin naast de Amerikaanse dollar als wettig betaalmiddel te implementeren. Als gevolg hiervan heeft El Salvador zich nu tot het IMF gewend en de minister van Financiën van het land zei dat de gesprekken met de financiële instantie soepel verlopen. De Central American Bank for Economic Integration (CABEI) heeft eveneens aangeboden om El Salvador te helpen met de technische aspecten van de Bitcoin implementatie.

Hoewel het nog niet afgerond is, overweegt El Salvador al om enkele werknemerssalarissen in Bitcoin uit te betalen. De beslissing zal genomen worden zodra de status van Bitcoin als wettig betaalmiddel officieel in de wet ondertekend is.

MicroStrategy wordt steeds optimistischer

Na vorige week 500 miljoen dollar opgehaald te hebben om zo meer Bitcoins aan te kopen, wil MicroStrategy z’n positie in de markt uitbreiden. Deze week maakte het bedrijf bekend dat het van plan is om afscheid van zijn aandelen ter waarde van 1 miljard dollar te nemen. Het geld zal dan voor algemene doeleinden worden gebruikt en om nog meer Bitcoins aan te schaffen. MicroStrategy is op dit moment het bedrijf met de grootste Bitcoin posities ter wereld. Door meer Bitcoins te verwerven, zou het binnenkort meer dan 100.000 BTC’s bezitten.

De Amerikaanse SEC stelt het voorstel van de VanEck Bitcoin ETF opnieuw uit

De Amerikaanse SEC heeft haar beslissing over de VanEck Bitcoin ETF aanvraag voor de tweede keer dit jaar uitgesteld. De regelgevende instantie meldt op zoek te zijn naar meningen over mogelijke marktmanipulatie en zal vervolgens beslissen of de ETF aanvraag goedgekeurd wordt. De SEC is op dit ogenblik onzeker over Bitcoin als een activaklasse en staat nog steeds open voor openbare commentaren. De toezichthouder is alsmede niet van plan om Bitcoin dit jaar te reguleren. De SEC publiceerde haar regelgevingsagenda voor 2021 en Bitcoin ontbrak hierin. Iets wat zo dus impliceert dat een crypto-regulering dit jaar mogelijk nog niet in de Verenigde Staten plaatsvindt.

Shiba Inu nu op Coinbase Pro beschikbaar

De in de Verenigde Staten gevestigde crypto-uitwisseling Coinbase heeft de snelheid verhoogd waarmee het cryptovaluta’s op haar platforms noteert. Na eerder deze maand Dogecoin op de lijst te hebben gezet, heeft Coinbase deze week drie andere cryptovaluta’s aan haar Coinbase Pro platform  toegevoegd. Coinbase heeft Shiba Inu genoteerd, een andere populaire meme munt, die nu al op haar platform staat. Het vermelde daarnaast Chiliz en Keep Network. De handel in deze tokens is inmiddels op het Coinbase Pro platform van start gegaan.

Tesla zou onder één voorwaarde weer Bitcoin accepteren

Elon Musk, de CEO van Tesla, onthulde eerder deze week dat de fabrikant van elektrische voertuigen weer Bitcoins voor haar auto’s zal accepteren zodra de cryptominers zich ertoe verbinden hernieuwbare energie voor hun activiteiten te gebruiken. Tesla stopte met het accepteren van BTC als betalingsoptie voor haar elektrische auto’s na beschuldigingen dat de meeste miners niet-hernieuwbare energiebronnen gebruiken om de crypto’s te minen. Deze energieproblemen hebben ertoe geleid dat Tesla de Bitcoin betalingsoptie opgeschort heeft.

General Motors kan als er veel vraag is BTC accepteren

Mary Barra, de CEO van de grootste autofabrikant van Amerika General Motors (GM), zei dat het bedrijf openstaat voor de ondersteuning van Bitcoin als betalingsoptie als er voldoende vraag van de klant is. De autofabrikant is op dit moment niet van plan om in Bitcoin te investeren, maar het zou het gebruik van Bitcoins wel toestaan om voor hun voertuigen te betalen. Als dat gebeurt, dan zou GM in de voetsporen van Tesla treden, hoewel Tesla de BTC betalingsoptie op dit moment uitgeschakeld heeft.

Goldman Sachs biedt Ether opties en futures aan haar klanten

De toonaangevende Amerikaanse investeringsbank Goldman Sachs is van plan om Ether opties en futures aan haar klanten aan te bieden. De bank is al een tijdje actief in de crypto-omgeving, maar heeft zich daarbij voornamelijk op Bitcoin gericht. Het is nu echter van plan haar aanwezigheid uit te breiden door Ether futures en opties aan haar klanten aan te bieden. Goldman Sachs heeft tevens in een aantal cryptobedrijven geïnvesteerd in een poging om nog actiever op deze markt te worden.

De Thaise SEC verbiedt de handel in NFT en meme munten

De Thai Securities and Exchange Commission (SEC) heeft ervoor gezorgd dat crypto-uitwisselingen geen non-fungible tokens en meme munten op hun platforms mogen plaatsen. Deze recentste regelgeving houdt in dat de crypto-uitwisselingen die in Thailand actief zijn, alle NFT’s, meme munten en fan tokens van hun handelsplatforms moeten verwijderen. Het verbod werd bovendien tot digitale tokens uitgebreid die in een blockchain transactie gebruikt worden en die door een crypto-uitwisseling of een verbonden individu uitgegeven zijn.

Kraken overweegt een IPO optie

De in de Verenigde Staten gevestigde crypto-uitwisseling Kraken had eerder via een directe notering op de aandelenmarkt naar de beurs willen gaan. Nu Coinbase echter dezelfde route volgt en haar aandelen de afgelopen maanden enorme verliezen hebben geleden, heroverweegt Kraken haar opties. Kraken overweegt nu om via een initial public offering (IPO) een notering op de beurs te krijgen. De crypto-uitwisseling is van plan om in 2022 naar de beurs te gaan. Het is echter nog niet bekend of het een Amerikaans beursgenoteerd bedrijf zal worden of dat het in een ander land naar de beurs zal gaan.

Paul Tudor Jones wijst 5% van zijn portfolio aan BTC toe

Paul Tudor Jones, de populaire belegger en oprichter van de Tudor Investment Corporation, heeft onthuld dat hij tot 5% van zijn portfolio in Bitcoin zal investeren. Tudor Jones is van mening dat Bitcoin een schat aan vermogen is, en de cryptomarkt in de afgelopen jaren enorm volwassen is geworden. Zijn 5% investering in Bitcoin zou de cryptomarkt honderden miljoenen dollars opleveren.