Wekelijks rapport: steeds meer bedrijven lanceren crypto handelsdiensten

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Wekelijks rapport: steeds meer bedrijven lanceren crypto handelsdiensten

By Sam Grant - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

Instellingen in de bank- en handelssector brengen geleidelijk aan steeds meer cryptodiensten naar hun klanten. Hier is een blik op de belangrijkste nieuwskoppen van deze week

MoneyLion klanten profiteren nu van haar crypto handelsdiensten

Het in de Verenigde Staten gevestigde bank- en investeringsbedrijf MoneyLion kondigde afgelopen maandag aan dat het een crypto serviceoptie aan zijn financiële app had toegevoegd. Het bedrijf bevestigde tevens dat het op schema is om later deze maand naar de beurs te gaan. Gebruikers kunnen op dit moment enkel in Bitcoin en Ethereum handelen, maar het bedrijf is van plan om op de lange termijn alsmede andere cryptomunten te omarmen.

In een persverklaring merkte Dee Choubey van MoneyLion op dat het nieuwe aanbod klanten zal helpen hun financiën beter te beheren. Choubey voerde verder aan dat deze digitale activa met de doelstelling van het bedrijf in overeenstemming is om relevante educatie en hulpmiddelen te bieden om klantbeslissingen te begeleiden. In wat hij definieerde als een onderdeel van vroege maatregelen die op een toegang tot de gedecentraliseerde financiële (DeFi) markt gericht zijn, voegde Choubey eraan toe dat het bedrijf met het creëren van meer bewustzijn bij zijn consumenten zal aanvangen.

Hij benadrukte daarnaast dat de organisatie meer cryptoproducten zou kunnen gaan verkennen, waaronder non-fungible tokens (NFT’s) en opbrengstproducten. Het FinTech bedrijf onthulde evenzo dat het een crypto prijzenpot van 1 miljoen dollar zal sponsoren, waardoor vroege aanhangers van MoneyLion Crypto zichzelf met een deel van een Bitcoin reward kunnen verrijken.

MicroStrategy bezit nu meer dan 114.000 Bitcoins

Via een tweet op maandag kondigde Michael Saylor, één van de meest uitgesproken voorstanders van Bitcoin, aan de crypto community aan dat zijn bedrijf MicroStrategy voor 242,9 miljoen dollar een nieuwe voorraad van 5.050 Bitcoins had aangekocht. Deze toevoeging betekent dat het bedrijf nu, tegen een gemiddelde prijs van 27.713 dollar per Bitcoin, in totaal 114.042 Bitcoins bezit.

Bovendien vermeldden de deponeringen van het bedrijf bij de SEC dat MicroStrategy in het derde kwartaal van 2021 voor een totaal van ongeveer 419,9 miljoen dollar 8.957 Bitcoins had opgekocht. Saylor, de CEO van het bedrijf, gaf er de voorkeur aan om MicroStrategy in 2020 als een beveiligingsstrategie in de Bitcoin business te krijgen. Jack Dorsey’s Square en Elon Musk’s Tesla behoorden tot de grote bedrijven die dit voorbeeld volgden en eveneens een deel van hun reserves in Bitcoin verlegden.

Niet alle leidinggevenden leken onder de indruk van de toevoeging van nog een aanzienlijk som aan crypto aan de portfolio van het bedrijf. Sommigen verkochten naar verluidt kort daarna hun MicroStrategy aandelen, iets wat weinig vertrouwen in de Bitcoin beslissing wekte. Saylor maakte vorige week opmerkingen die suggereerden dat door in crypto in plaats van goud te stappen hij zijn bedrijf voor het maken van ‘een misstap van meerdere miljarden dollars’ heeft behoed.

AMC Theaters gaat cryptobetalingen accepteren

De crypto’s zijn doorgegaan met het creëren van een pad naar een reguliere acceptatie. De AMC CEO en voorzitter Adam Aron onthulde op woensdag dat het entertainmentbedrijf tegen het einde van het jaar bioscoopticket aankopen via Ethereum, Litecoin en Bitcoin Cash mogelijk zal maken.

Deze aankondiging volgde op een eerdere bekendmaking in augustus; hoewel de vorige enkel Bitcoin als de enige digitale activa vermeldde dat geaccepteerd zou worden. De eerste aankondiging gaf tevens te kennen dat AMC Apple Pay en Google Pay services in de bioscopen in zou schakelen. Het is daarbij vermeldenswaard dat beide services onlangs met de beursgenoteerde Coinbase uitwisseling voor Coinbase kaartaanbiedingen zijn gaan samenwerken.

Niet iedereen was blij met deze aankondiging, maar vooral de DOGE community viel daarbij op toen deze zich afvroeg waarom hun munt uit de betalingsopties was weggelaten. De community beweert namelijk dat Dogecoin behoorlijk wordt gebruikt, zelfs meer dan sommige van de vermelde cryptovaluta’s. Het is wellicht wel gerechtvaardigd om te beweren dat deze munt als betaalmiddel aan populariteit heeft gewonnen, aangezien Mark Cuban onlangs onthulde dat zijn Dallas Mavericks team 95% van de betalingen voor zijn merchandise verkopen in DOGE ontvangt.

Interactive Brokers lanceert cryptodiensten in de Verenigde Staten

De financiële dienstverlener Interactive Brokers kondigde aan het begin van de week aan dat het met Paxos zal gaan samenwerken om de cryptohandel naar haar klanten te brengen. De firma onthulde dat haar gebruikers via de Paxos Trust Company Bitcoin, Litecoin, Ethereum en Bitcoin Cash kunnen verhandelen en bewaren.

De aankondiging onthulde verder dat de service in eerste instantie beperkt zal zijn tot de klanten die in de Verenigde Staten wonen, en dat de firma van plan is om het in de toekomst voor internationale markten te lanceren. Interactive Brokers is na Robinhood slechts de tweede grote broker die nu direct in crypto investeert.

Om de toetreding tot de markt nog aantrekkelijker te maken, meldde de online brokerage dat het gebruikers lage kosten in rekening zal brengen. Het platform zal in het bijzonder tussen de 0,12% en 0,18% van de handelswaarde in rekening brengen, dit afhankelijk van maandelijkse volumes, en de gebruikers zullen verder van een minimum van 1,75 dollar per bestelling uit moeten gaan.

Coinbase verkoopt schuldaanbiedingen ter waarde van 2 miljard dollar

De stijgende marktinteresse heeft Coinbase, één van ‘s werelds grootste crypto-uitwisselingen, ertoe aangezet om haar aanbod van ‘junk-bonds’ vanaf een aanvankelijk aangekondigde 1,5 miljard dollar tot ongeveer 2 miljard dollar te verhogen. De verkoop wordt door de investeringsbank Goldman Sachs  gefaciliteerd.

Onder verwijzing naar een anonieme bron meldde Bloomberg afgelopen dinsdag dat de beleggers rentetarieven aangeboden werden die lager waren dan Coinbase aanvankelijk wilde. Hieruit blijkt dat de beleggers een veel sterker geloof in de kredietwaardigheid van Coinbase hebben dan het bedrijf verwacht had. Er werd verder gemeld dat er aanbiedingen tot een totale waarde van 7 miljard dollar zijn waargenomen.

De verkoop werd uiteindelijk in gelijke hoeveelheden van zeven- en tienjarige obligaties gedaan die rentetarieven van ongeveer 3,375 en 3,265% zullen ontvangen. Ondanks de verlaging zijn deze rentetarieven desondanks nog steeds hoger dan het gemiddelde rendement van 2,86% op leningen met een vergelijkbare rating. Coinbase is van plan om het geld dat verkregen wordt voor ontwikkeling te gebruiken om haar investeringen in productontwikkeling en de mogelijke acquisities van andere technologieën, bedrijven en producten in de toekomst te vergroten.