Wetsvoorstel EU over cryptocurrency is een goede zet, aldus CEO Swan Bitcoin

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Wetsvoorstel EU over cryptocurrency is een goede zet, aldus CEO Swan Bitcoin

By Hassan Maishera - Kort bericht

De Europese Unie heeft tegen het verbod op Bitcoin-mijnbouw op het continent gestemd, wat door velen wordt gezien als een overwinning voor Bitcoin.

In een recent interview vertelde Cory Klippsten, CEO van Swan Bitcoin, aan CoinDesk TV dat de recente wet die door de EU is aangenomen, een overwinning is voor Bitcoin en de bredere markt voor cryptocurrency.

Een blok binnen de EU wilde Bitcoin en andere Proof of Work-cryptocurrencies op het continent verbieden. Deze stap volgt op de talrijke kritiek op Bitcoin en het massale gebruik van energie tijdens het mijnbouwproces.

Klippsten zei dat het feit dat het wetsvoorstel niet door de commissie is aangenomen, aantoont dat de EU mensen zal toestaan te beslissen wat ze met hun macht doen. Hij zei:

“Het eerste argument is om mensen te laten beslissen waar ze hun energie voor gebruiken. Zullen ze de energie gebruiken voor enorme gedecentraliseerde datacenters zoals Amazon, of zullen ze kiezen voor gedecentraliseerde financiële systemen zoals Bitcoin?”

Uiteindelijk heeft de EU gestemd dat mensen kunnen beslissen wat ze met hun enorme energie willen doen.

Toen hem werd gevraagd waarom hij denkt dat de groene energieverenigingen zich op Bitcoin richten, verklaarde hij dat het grootste deel van het probleem voortkomt uit de altcoin-ontwikkelaars. Klipsten zei:

“Bitcoin wordt getarget boven andere cryptocurrencies omdat altcoin-ontwikkelaars het consensusprotocol van Bitcoin gebruiken om hun altcoins te promoten. De meesten van hen beweren dat Bitcoin-mijnbouw slecht is en dat hun bewijs van inzetprotocollen beter is. Vandaar de reden waarom Bitcoin meer aandacht krijgt van de overheidsinstanties in vergelijking met de andere altcoins.”

De markt voor cryptocurrency heeft de afgelopen weken ondermaats gepresteerd, waarbij de prijs van Bitcoin nog steeds worstelt onder het psychologische niveau van $40k. De totale marktkapitalisatie van cryptocurrency staat momenteel op $1,7 biljoen, een daling van minder dan 1% in de afgelopen 24 uur.

De huidige bearish trend in de markt begon in november nadat Bitcoin een hoogste prijs ooit had bereikt van $69.044 per munt.