Wordt Bitcoin een slaaf van de S&P 500?

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Wordt Bitcoin een slaaf van de S&P 500?

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

Aangezien we voortdurend parallellen zien tussen de prestaties van Bitcoin en de S&P aandelenindex, gaan we dieper in op de mogelijkheden om deze twee markten met elkaar te verbinden.

S&P 500 is een beursindex die de marktkapitalisatie van alle geregistreerde bedrijven volgt. Door de risico’s en rendementen van deze grote bedrijven vast te leggen, vertegenwoordigt de S&P de algemene beursprestaties.

Bitcoin heeft in het verleden wat minder voor de hand liggende trends laten correleren met de S&P 500, maar tijdens de recente COVID-19 crisis zijn deze parallellen veel duidelijker en consistenter geworden.

De meest waarschijnlijke reden hiervoor is, terwijl er miljarden dollars op diverse financiële markten verdampen, dat beleggers alles beginnen te verkopen wat ze kunnen om deze verliezen te dekken, inclusief hun BTC. Investeerders kunnen op dit moment namelijk het gevoel hebben dat Bitcoin niet de veilige haven is die ze hadden gehoopt.

In werkelijkheid zal een ramp altijd wel een initiële uitverkoop stimuleren, en veel economen zijn momenteel van mening dat de Bitcoin sterker dan ooit zal terugveren naarmate de markten beginnen te herstellen. Het is nog steeds een behoorlijk verontrustende tijd voor degenen die al zwaar in de oorspronkelijke cryptovaluta hebben geïnvesteerd en aangezien de relatie tussen de prijs van BTC en de S&P 500 index voortduurt, zou een plotselinge crash van aandelen waarschijnlijk evenzo een ernstige impact hebben op deze digitale activa.

Als de grotere financiële handelaren meer vertrouwen in Bitcoin hadden en zich wat meer bullish gedroegen door de munt vast te houden, dan zou deze schijnbare link tussen de financiële markten mogelijk verbroken worden. Helaas, ondanks dat Bitcoin gedecentraliseerd is en een beperkt aanbod heeft, beschouwen velen het nog steeds als een risicovolle activa en beginnen ze hun investeringen te liquideren terwijl de wereldeconomieën blijven lijden.

Het afstoten van sommige van deze speculanten kan echter als een zeer goede zaak worden beschouwd. Het is wellicht zorgwekkend om de prijs van Bitcoin op korte termijn te zien dalen, maar het creëert wel een ideale kopersmarkt. Zelfs de bears hadden de recente val van Bitcoin niet kunnen zien aankomen, maar dit ‘zwarte zwaan’ evenement onthult een ander heel belangrijk feit: Bitcoin had de afgelopen jaren zeker een grote belangstelling van de grote financiële instellingen.

Veel van deze ‘walvissen’, die geen interesse hadden in de filosofie of missie achter Bitcoin, zouden bij het eerste teken van problemen hier waarschijnlijk al uit springen, maar degenen die meer onderzoek hebben gedaan, begrijpen dat deze vluchtigheid op korte termijn tijdelijk is. De basis van deze revolutionaire munt blijft hetzelfde.

Cryptoliefhebbers, die van mening zijn dat Bitcoin de beste valuta is die de wereld ooit heeft gezien, zijn van mening dat deze correlatie met de S&P slechts indicatief is voor de recent veroorzaakte paniek door de coronavirus pandemie. Deze investeerders kijken naar de lange termijn, alwaar ze enorme oplevingen in de prijs van Bitcoin verwachten zodra de huidige crisis is afgenomen.