Wyoming is er klaar voor om de eerste cryptobanken ter wereld te herbergen

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Wyoming is er klaar voor om de eerste cryptobanken ter wereld te herbergen

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

De regelgeving in Wyoming is aangepast om digitale valuta’s en investeerders mee te helpen floreren

De eerste cryptogeld bank ter wereld wordt in Wyoming, VS gevestigd. De staat accepteert momenteel aanvragen voor banken die van plan zijn klanten via digitaal activabeheer te bedienen .

Een artikel die door het Wyoming Business Report vrijgegeven is, onthulde dat de staat sinds november voor aanvragen openstaat. Eén van de bedrijven die een aanvraag wil indienen, is de Avanti Financial Group, welke in Cheyenne gevestigd is.

De wetgever van Wyoming heeft verschillende maatregelen goedgekeurd met als doel het wetgevingsklimaat van de staat voor te bereiden op de aanwezigheid plus het beheer van digitale valuta’s zoals Ethereum, Bitcoin, Litecoin, Ripple en alle andere mogelijkheden. De bank opereert naar verwachting met blockchain technologie.

Matthew Kaufman, de advocaat van het in Cheyenne gevestigde advocatenkantoor Hathaway en Kunz LLP, onthulde dat de inspanningen van de cowboy staat om cryptovaluta’s met de reguliere financiële bedrijven te integreren geleid werd door het toenmalige Wyoming Governor Matt Mead and the Economically Needed Diversity Options for Wyoming (ENDOW) Initiative. Kaufman werd gerekruteerd om deel uit te maken van de Blockchain Coalition met als doel om de staat te assisteren bij het opbouwen van andere bedrijfssectoren dan fossiele brandstoffen.

“Wall Street kent strikte richtlijnen voor gebruik, handel en groei. Aan de andere kant is Wyoming wendbaarder en kan het snel reageren op de behoeften van de branche”, legde Kaufman uit.

Hoewel de wereldmarkt zijn positie ten opzichte van digitale valuta’s heeft versoepeld, is er nog geen officiële bank te zien die verantwoordelijk is voor het beheer van deze valuta’s.

Een belangrijk probleem bij de groei van digitale valuta’s is het gebrek aan toegang tot bankinstellingen. Vanwege het hoge risico en de volatiliteit die gepaard gaat met beleggen in cryptovaluta’s, accepteren banken geen verzoeken van crypto investeerders of uitwisselingen om bankrekeningen te openen.

Dit heeft geresulteerd in een wereldwijd gebrek aan toegang tot basisdiensten voor investeerders en bedrijven in digitale valuta. Ze kunnen geen salarisadministratie uitvoeren, leningen aanvragen, overboekingen uitvoeren of formele rekeningen hebben voor eenvoudige gelddiensten. Dit drijft bedrijven naar duistere externe financiële providers.

Wyoming is momenteel de eerste staat die een wettelijk kader gecreëerd heeft voor een handvest dat digitale valuta’s toegang biedt tot een banksysteem. Dit proces werd in 2019 gestart toen de wetgever een wetsvoorstel uitvaardigde tot oprichting van de Special Purpose Depository Institutions (SPDI’s). Dit autoriseerde handelende instellingen om “deposito’s te ontvangen en andere incidentele activiteiten uit te voeren, waaronder fiduciair vermogensbeheer, bewaring en aanverwante activiteiten die sterk gericht zijn op virtuele valuta’s, digitale effecten en utility tokens.”