XRP kan na de SEC rechtszaak verwijderingen van uitwisselingen verwachten

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

XRP kan na de SEC rechtszaak verwijderingen van uitwisselingen verwachten

By Hassan Maishera - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Een XRP coin en houten blokken

Ripple (XRP) en haar leidinggevenden worden met aanklachten geconfronteerd die door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission ingediend zijn, iets wat op sommige crypto-uitwisselingen tot het schrappen van XRP zou kunnen leiden

De Securities and Exchange Commission (SEC) kondigde aan dat het een rechtszaak tegen Ripple en twee van haar leidinggevenden had aangespannen, namelijk Christian Larsen, de medeoprichter van het bedrijf en uitvoerend voorzitter van de raad van bestuur plus voormalig CEO, en Bradley Garlinghouse, de huidige CEO van het bedrijf. De SEC beschuldigt het bedrijf ervan meer dan 1,3 miljard dollar aan niet-geregistreerde digitale activa opgehaald te hebben en dit continu aan te bieden.

Volgens de rechtszaak heeft Ripple het bovengenoemde bedrag gedurende een periode van zeven jaar op een doorlopende basis via de verkoop van XRP bij particuliere beleggers opgehaald. Het bedrijf zou daarnaast miljarden XRP in ruil voor niet-contante vergoedingen hebben weggegeven, zoals arbeid en markt onderhoudende diensten.

Ripple beschouwt XRP als een valuta, wat betekent dat het buiten het bereik van de SEC valt. De SEC beschouwt Bitcoin en Ethereum als valuta. Kik Interactive werd eveneens aan een soortgelijke zaak voor de ICO van haar cryptovaluta KIN onderworpen en moest na het verliezen van de zaak een boete van 5 miljoen dollar betalen. De rechter oordeelde hierbij dat de verkoop van KIN in strijd met de Amerikaanse veiligheidswetten was. De meest recente zaak tegen XRP zal de toekomst van ICO’s bepalen, aangezien het één van de grootste en populairste cryptovaluta’s is.

Larsen en Garlinghouse worden beschuldigd van het verkopen van persoonlijke en niet-geregistreerde XRP voor een totaalbedrag van ongeveer 600 miljoen dollar. De SEC stelt dat de beklaagden het aanbod en de verkoop van hun XRP niet geregistreerd hebben en dat de verkoop ervan niet aan enige vrijstellingen van registratie voldeed. Hun acties zijn zodoende in strijd met de registratiebepalingen van de federale effectenwetten.

Het in San Francisco gevestigde fintech bedrijf heeft altijd volgehouden dat XRP een onafhankelijke cryptovaluta is en los van het bedrijf staat. XRP werd echter het grootste deel van haar bestaan ook wel ‘Ripple’ genoemd en de twee deelden tot 2018 hetzelfde logo.

Marc P. Berger, de adjunct-directeur van de afdeling handhaving van de SEC, verklaarde dat de registratievereisten bedoeld zijn om ervoor te zorgen dat particuliere en institutionele beleggers essentiële informatie over de bedrijfsactiviteiten en financiële toestand van een uitgevende instelling ontvangen. Het feit dat Ripple niet aan deze vereisten voldeed, betekende dus dat de beleggers niet de informatie kregen waar ze recht op hadden.

XRP kan mogelijk van uitwisselingen geschrapt worden

XRP kan vanwege de uitdagingen op het gebied van regelgeving het risico lopen om mogelijk van verschillende crypto-uitwisselingen verwijderd te worden. Door de toegenomen regelgevende aandacht voor crypto-uitwisselingen hebben verschillende uitwisselingen hun activiteiten al geherstructureerd.

Vorig jaar kondigde de in de Verenigde Staten gevestigde crypto-uitwisseling Poloniex aan dat het vanwege onzekerheden in de regelgeving in het land negen handelsparen zou schrappen. Bittrex volgde dit voorbeeld door Amerikaanse klanten de toegang tot 21 verschillende activa te blokkeren.

Binance ging zelfs nog een stap verder om de toegang van de in de VS gevestigde gebruikers tot haar gehele centrale platform af te sluiten en lanceerde er één die uitsluitend voor de Amerikaanse markt is. Deze en andere uitwisselingen hebben op basis van de SEC bepaalde cryptovaluta’s geschrapt die zij als effecten classificeert.

Deze laatste ontwikkeling kan ertoe leiden dat de SEC XRP als een niet-geregistreerd effect classificeert. Een ongunstige uitspraak kan er verder toe leiden dat XRP van sommige uitwisselingen geschrapt wordt, aangezien deze uitwisselingen op hun hoede zijn voor het aanbieden van digitale activa die in strijd met de relevante wet- en regelgeving zijn.