XRP prijsanalyse: de bulls voelen grote weerstand bij 0,48 dollar

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

XRP prijsanalyse: de bulls voelen grote weerstand bij 0,48 dollar

By Ilija Rankovic - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Een zilveren XRP coin

De recente opwaartse trend van XRP is bij het 0,48 dollar niveau gestopt, alwaar de cryptovaluta een grote weerstand ondervindt

Fundamentals en eerdere prijsprestaties

XRP presteerde tijdens de ‘rode week’ beter dan de overgrote meerderheid van de cryptomarkt en presteerde in de afgelopen dagen ook behoorlijk goed. De bulls hebben nu echter met een grote weerstand op het 0,48 dollar niveau te maken gekregen. Nadat XRP er twee keer niet in was geslaagd om dit niveau te doorbreken, is het lichtjes gedaald en strijdt het nu voor de 0,45 dollar.

Als het om haar fundamentals gaat, dan is er de afgelopen dagen niet veel voor XRP veranderd. Stuart Alderoty, een lid van de General Counsel van Ripple, plaatste een tweet dat het bedrijf een antwoord had ingediend op de gewijzigde klacht van de SEC.

XRP wist van week tot week 6,56% te winnen. In vergelijking met andere cryptovaluta’s overtreft dit percentage zowel de 2,77% winst van BTC als de 0,82% winst van ETH. XRP is, met een waarde van 20,81 miljard dollar, momenteel de 7e grootste cryptovaluta op basis van marktkapitalisatie.

Op het moment van schrijven verhandelt XRP voor 0,459 dollar, wat in vergelijking met de waarde van de vorige maand een prijsdaling van 25,64% vertegenwoordigt.

XRP/USD analyse van de dagelijkse prijsgrafiek

XRP is al vier dagen langzaam aan het stijgen, en vandaag is het (schijnbaar) de dag van omkering. Als we naar de dagelijkse prijsgrafiek kijken, dan kunnen we zien dat XRP een sterke weerstand bij het 50% Fib retracementniveau van 0,48 dollar ondervond, en dat zowel gisteren als vandaag niet doorbrak. Dit leidde tot een prijsomkering, waardoor XRP op haar huidige prijs uitkwam.

De cryptovaluta vond haar steun in de 50-daagse EMA, die net iets boven het 0,45 dollar niveau zit. XRP zal een dagelijkse kaars boven dit niveau moeten plaatsen als het nog een poging wil doen om het 0,48 dollar niveau te doorbreken.

XRP/USD dagelijkse prijsgrafiek. Bron: TradingView

De RSI van XRP beweegt op het dagelijkse tijdsbestek al meer dan een week rond het midden van het waardebereik. Haar RSI bevindt zich, met een waarde van 48,65, momenteel in een neutraal gebied.

XRP/USD analyse van de 1-uurs prijsgrafiek

Het uurlijkse tijdsbestek van XRP laat ons zien dat de gestage prijsstijging die op 28 februari aanving, vandaag gestopt is. De beweging stopte met bewegen toen XRP een double top formatie creëerde, in feite ‘roepend’ om een omkering.

XRP/USD 1-uurs prijsgrafiek. Bron: TradingView

XRP strijdt momenteel, met een prijs tussen de EMA’s van 21 uur en 50 uur, om boven het 0,45 dollar niveau te kunnen blijven.