XRP prijsanalyse: positief XRP/USD sentiment richt zich op de 1,50 dollar

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

XRP prijsanalyse: positief XRP/USD sentiment richt zich op de 1,50 dollar

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

Een nieuwe BTC koerswinst boven de 51.000 dollar zou alsook de koersbeweging van XRP naar een nieuwe 4-maandelijkse prijspiek kunnen leiden

XRP verhandelt momenteel zo rond de 1,32 dollar, wat bijna 6% hoger is na een lichte uitverkoop eerder deze dag die door handelaren veroorzaakt werd die hun winst op de markt verzilverden.

Maar zoals de meeste top 10 crypto’s qua marktkapitalisatie blijft de XRP prijs boven een kritiek ondersteuningsniveau, dat deze week als een springplank naar nog meer koerswinst zou kunnen dienen.

De sterke koersbeweging van Bitcoin boven de 51.000 dollar en de flirt van Ethereum met het 4.000 dollar prijsniveau hebben het crypto marktsentiment op dit moment aangenaam gestimuleerd. Deze positieve vooruitzichten kunnen alsook een opwaartse sprong voor de prijs van XRP veroorzaken, wat een herbeproeving van de weerstandszone boven de 1,50 dollar in zou kunnen houden.

XRP prijsanalyse

De bullishe vooruitzichten voor XRP worden door top crypto-analist CrediBULL Crypto onderstreept. Deze pseudonieme handelaar wees onlangs namelijk op de doorbraak van XRP/USD boven het 1,25 dollar niveau als de prijsbeweging die de bulls hielpen om op deze wijze boven een belangrijk aanbodgebied uit te komen. Deze opwaartse beweging omvatte tevens een herbeproeving van de neerwaartse trendlijn om zo de potentiële prijsomslag naar de 1,50 dollar mogelijk te maken.

Ali Martinez, een andere analist, heeft alsmede opgemerkt dat Ripple’s native token er klaar voor is om ‘een nieuwe stap omhoog’ te doen, dit aan de hand van de prognoses van de netwerkgroei van de cryptovaluta. Het potentieel voor een opwaartse trend wordt volgens de analist namelijk door de gestegen netwerkactiviteit in de afgelopen weken gesuggereerd.

De gebruikersacceptatie van XRP is namelijk gewoon doorgegaan, dit ondanks de negatieve impact van de rechtszaak van de SEC tegen Ripple Labs en de topmanagers van het bedrijf.

Als we naar de dagelijkse prijsgrafiek van XRP/USD kijken, dan zien we dat het 0,618 Fibonacci retracementniveau van de macrobeweging van de 1,99 naar 0,48 dollar zo rond de 1,41 dollar een belangrijke prijsbarrière vormt. Als de bulls erin zouden slagen om deze hindernis te overwinnen, dan zal de 1,50 dollar de volgende prijstarget zijn, met verdere targets zo rond het 0,786 Fib niveau dat momenteel zo rond de 1,67 dollar ligt.

XRP/USD dagelijkse prijsgrafiek. Bron: TradingView

Aan de onderzijde zouden de bears zich op een herbeproeving van het 0,5 Fib niveau (1,24 dollar) en waarschijnlijk ook het 0,382 Fib niveau op 1,06 dollar kunnen richten.