XRP schoot omhoog toen WallStreetBets het aan hun doellijst toevoegde

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

XRP schoot omhoog toen WallStreetBets het aan hun doellijst toevoegde

By Ilija Rankovic - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Foto van XRP munten

Ripple (XRP) schoot in het weekend omhoog nadat de WallStreetBets subreddit besloot om het op te nemen in de lijst met cryptovaluta’s die het wil opdrijven. Dogecoin was de eerste crypto die door de subreddit beïnvloed werd, en wist  in vergelijking met haar gebruikelijke handelsbereik meer dan 900% te winnen

XRP had een geweldig weekend nadat de beruchte r/WallStreetBets subreddit de markt betrad en haar prijs begon op te drijven. De cryptovaluta baant zich nog steeds een weg omhoog en betwist momenteel het 78,6% Fib retracementniveau van 0,657 dollar. Als gevolg van deze beweging keerde XRP terug naar de 3e plaats in de cryptomarkt top 10.

Als we naar de week tot week prestaties kijken, dan slaagde XRP erin om een winst van maar liefst 121,85% te boeken. In vergelijking met de andere top crypto’s kunnen we zien dat XRP in dezelfde periode duidelijk beter presteerde dan BTC’s 0,88% en ETH’s 7,76% verlies.

Op het moment van schrijven verhandelt XRP voor 0,634 dollar, waarmee het in vergelijking met de waarde van de vorige maand 120,21% in het groen staat.

XRP/USD

XRP begon, schijnbaar vanuit het niets, met het doorbreken van haar gebruikelijke dalende bereik zo rond het 0.25 dollar niveau en begon erna enorm te stijgen en won al vlot bijna al haar eerder verloren winsten terug. De cryptovaluta is de afgelopen drie dagen met meer dan 160% gestegen en betwist nu het 78,6% Fib retracementniveau van 0,657 dollar.

Vanwege de wankele fundamentals plus technische aspecten van XRP, en vanwege hoe scherp deze beweging is, is een terugval zeker te verwachten. De r/WallStreetBets community is echter vaak onvoorspelbaar en traders moeten daarom heel voorzichtig zijn wanneer ze long of short met XRP willen gaan.

XRP/USD dagelijkse prijsgrafiek. Bron: TradingView

Het RSI niveau van XRP op het dagelijkse tijdsbestek nam van aan de onderkant van het waardespectrum helemaal tot het overbought gebied toe. De waarde ervan is momenteel 83,43.

XRP/USD 1-uurs prijsgrafiek. Bron: TradingView

Als we op het uurlijkse tijdsbestek inzoomen, dan kunnen we duidelijk zien dat XRP van het dieptepunt van 0,25 dollar naar een 0,316 dollarprijs springt, vervolgens een sterke push krijgt die het naar 0,51 dollar brengt en uiteindelijk de huidige piek, die binnenkort het 0,657 dollar niveau zal betwisten. XRP lijkt een grote steun in haar 21-uurs EMA te vinden, maar is er onlangs ver van verwijderd geraakt. Dit kan op zijn minst een goede indicator zijn van een mogelijke terugval in het 21-uurs EMA niveau.