XRP vecht na een kleine terugval voor het 0,553 dollar kantelpunt

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

XRP vecht na een kleine terugval voor het 0,553 dollar kantelpunt

By Ilija Rankovic - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

Na tien dagen van prijsstijging heeft Ripple (XRP) een terugval in werking gezet die momenteel op haar kritiek punt is

Fundamentals en eerdere prijsprestaties

XRP heeft onlangs dankzij drie factoren een opwaarts momentum ervaren, namelijk door:

  • De investeerders die bij XRP zijn gebleven, want zij zijn degenen die geloven dat de Amerikaanse SEC rechtszaak geen probleem voor de cryptovaluta zal vormen, en elke nieuwe investeerder zou dezelfde mening moeten hebben.
  • Een pump & dump achtige invloed van de r/WallStreetBets community, die XRP (tezamen met Dogecoin) als één van de cryptovaluta’s vermeldde die ze willen verhandelen
  • De UK Treasury XRP in een rapport van januari 2021 niet als ‘een effect’ beschouwde

Ondanks de grote opschudding die XRP heeft doorgemaakt sinds de SEC haar rechtszaak tegen Ripple Labs (het oprichtende bedrijf van XRP) en haar leidinggevenden aankondigde, heeft de cryptovaluta nog steeds veel aanhangers:

Al kijkend naar de week tot week prestaties, slaagde XRP erin om een winst van 18,27% te boeken.

Op het moment van schrijven verhandelt XRP voor 0,559 dollar, wat in vergelijking met de waarde van de vorige maand een winst van 108,53% vertegenwoordigt. De op zes na grootste cryptovaluta naar marktkapitalisatie heeft momenteel een waarde van 25,29 miljard dollar.

XRP/USD analyse van de 1-uurs prijsgrafiek

XRP zit sinds 2 februari in een constante opwaartse trend. Deze uptrend eindigde echter toen XRP het 0,645 dollar niveau niet passeren kon, wat de recentste terugval initieerde.

XRP bevindt zich momenteel op een kantelpunt en vecht voor het 61,8% Fib retracement draaipunt niveau. Boven of onder dit niveau eindigen, zal voor op korte termijn de toekomst bepalen.

Het is een voordeel voor XRP dat het goed door de zone tussen de 0,64 en 0,72 dollar beschermd wordt, terwijl het een nadeel te noemen is dat het dichtstbijzijnde ondersteuningsniveau net onder de 0,5 dollar ligt.

XRP/USD dagelijkse prijsgrafiek. Bron: TradingView

Het technische overzicht laat zien dat de RSI indicator van XRP op het dagelijkse tijdsbestek, na er kort in te zijn gestapt, het overbought gebied verlaten heeft. De huidige waarde staat op 63,33.

XRP/USD analyse van de 1-uurs prijsgrafiek

Als we op de uurgrafiek inzoomen, dan kunnen we constateren dat de pullback sessie van XRP nu al drie dagen gaande is. De prijs bleef lagere dieptepunten en lagere hoogtepunten creëren totdat deze het draaipunt van het 61,8% Fib retracementniveau bereikte.

XRP/USD 1-uurs prijsgrafiek. Bron: TradingView

Met de 21-uurs en 50-uurs EMA’s die direct boven de prijs van XRP staan, zal het ongelooflijk moeilijk zijn om het omhoog te pushen. Als de cryptovaluta echter onder de 0,553 dollar uitkomt, dan zal deze hoogstwaarschijnlijk het 0,50 niveau beproeven of zelfs naar 0,48 dollar zakken.