XRP zakt onder de 0,5 dollar omdat de netwerkactiviteit na de airdrop daalt

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

XRP zakt onder de 0,5 dollar omdat de netwerkactiviteit na de airdrop daalt

By Ilija Rankovic - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
De XRP coin voor een prijsgrafiek

Ripple (XRP) zag na de Flare airdrop een grote afname in haar netwerkactiviteit, waardoor de prijs tot onder de 0,5 dollar daalde

De op drie na grootste cryptovaluta naar marktkapitalisatie had opnieuw een slechte dag toen het het dalende pad bleef volgen dat op 1 december gecreëerd werd. XRP bleef lagere dieptepunten creëren en ging uiteindelijk via de 0,5 en 0,4695 dollar naar beneden, waardoor het zo erg moeilijk voor de XRP bulls werd.

Er bestaat geen twijfel over dat de algemene vooruitzichten voor XRP, zowel vanwege de fundamentele als de technische indicatoren, op dit moment bearish zijn. De netwerkactiviteit van XRP is na de Airdrop (FLR) van Flare aanzienlijk gedaald. Als we naar de prestaties van week tot week kijken, dan heeft XRP een verlies van 16,75% geboekt, waarmee het de meest prominente wekelijkse verliezer is in de cryptovaluta top 10. Aan de andere kant boekten BTC en ETH week-op-week winsten en verhoogden hun waardes respectievelijk met 7,50% en 7,39%.

Op het moment van schrijven handelt XRP op 0,456 dollar, en staat het vergeleken met vorige maand 27,69% in het rood.

Een technische analyse van XRP

XRP handelt sinds 1 december al op een dalend pad, maar maakte deel uit van een grotere daling die plaatsvond sinds de prijs de 0,79 dollar barrière bereikte. Hoewel het algemene sentiment erg bearish is, bestaan er enkele aanwijzingen voor een prijsomkering.

De prijs van XRP wordt momenteel door het groene aflopende ondersteuningsniveau en de 50-daagse EMA voor een sterkere daling behoed. Sommige analisten noemen dit ook de vierde van vijf golven in een technische formatie die op 20 augustus begon, en die de prijs van XRP op meer dan 1 dollar voorspelde zodra de vijfde golf in het spel komt.

XRP/USD dagelijkse prijsgrafiek. Bron: TradingView

Het technische overzicht laat zien dat de RSI indicator van XRP zijn daling vanaf de niveaus van eind november op de dagelijkse prijsgrafiek voortzet, aangezien deze momenteel net boven de de 43 staat. Het volume lijkt ook sinds eind november gestaag af te nemen.

Het huidige bearishe sentiment van XRP wordt op korte termijn gestopt door het aflopende groene ondersteuningsniveau en de 50-daagse EMA. Als XRP één van deze niveaus naar beneden doorbreekt, dan kunnen we verwachten dat het 0,43 dollar prijsniveau de eerste ondersteuningszone is. Als XRP echter een prijsomkering probeert te maken, dan moet het met vertrouwen de donkerrode dalende weerstandslijn doorbreken.

XRP/USD 4-uurs grafiek. Bron: TradingView

Als we naar een 4-uurs tijdsbestek kijken, dan kunnen we duidelijk de neerwaartse trend zien waarin XRP zich momenteel bevindt. De RSI van de 4-uurs XRP grafiek bevond zich even in het oversoldgebied, maar verliet het meteen daarna weer toen de prijs een ‘aankoopmuur’ bij de groene steunlijn bereikte.