Zakenreuzen, waaronder Microsoft, Nasdaq en IBM, onthullen een nieuwe associatie van tokenstandaarden

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Zakenreuzen, waaronder Microsoft, Nasdaq en IBM, onthullen een nieuwe associatie van tokenstandaarden

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

De InterWork Alliance is een NGO die werkt aan de ontwikkeling van een gestandaardiseerd raamwerk waarmee bedrijven zich sneller kunnen aanpassen aan een ecosysteem met tokens

De InterWork Alliance (IWA) is formeel met hun activiteiten begonnen als een platform neutrale non-profitorganisatie die zich richt op het creëren van de normen die kaders nodig hebben om een omgeving voor innovatie te stimuleren in ecosystemen met tokens.

De IWA kent al 36 leden, waaronder veel spraakmakende bedrijven in de tech-, bank- en blockchain-wereld. Het gaat hier onder meer om IBM, Accenture, Microsoft, ING, SDX, UBS, Nasdaq, Digital Asset, Neo Global Development, Hedera Hashgraph en R3.

IWA voorzitter Marley Gray, tevens de belangrijkste initiator van Microsoft, besprak de toekomst van de organisatie plus de intenties van de alliantie in een interview met Forbes respondent Jason Brett.

Toen hem werd gevraagd naar het ‘interworking’ aspect van de alliantie, legde Gray uit dat het een “toestand of een voorbeeld is van twee of meer entiteiten die met elkaar werken of die met elkaar moeten samenwerken”. Dienovereenkomstig is het doel van de IWA om de ‘interworking’ te ontwikkelen die bedrijven nodig hebben om de wijdverbreide acceptatie van tokenisatie te stimuleren.

Om tokenisatie op de werkplek te bevorderen, werkt de IWA eraan om organisaties in staat te stellen “hun kernbedrijfsprocessen op een neutrale manier te omschrijven, zonder dat men zich eerst hoeft te verbinden aan een technologieplatform”. Volgens Gray zorgt de ontwikkeling van een technologie neutrale aanpak ervoor dat de uitdagingen van het implementeren van tokenization (qua bedrijfsprocessen) op een hoger niveau kunnen worden aangepakt, alwaar ontwikkelaars kunnen werken aan de behoeften van elk platform.

De belangrijkste uitdaging waarmee de IWA momenteel geconfronteerd wordt, is het ontbreken van een gestandaardiseerde reeks van gemeenschappelijke normen, definities en specificaties op bedrijfsniveau.

Op de lange termijn is het doel van de IWA om zich te focussen op duurzaamheid, handelsfinanciering, derivaten, veiligheid plus toeleveringsketens. De organisatie hoopt de komende jaren allerlei goederen en diensten met tokens te kopen, verkopen en ruilen.

Ron Resnick, de president van de IWA, benadrukte hoe bedrijven graag token gebaseerde bedrijfsmodellen willen creëren zonder een platformtechnologie in gedachten te hebben.

“Om deze aanpak te kunnen laten werken, zijn er dringend normen nodig om te definiëren wat een token is en hoe het contractuele gedrag ervan zal werken”, zei hij.

Gray merkte op dat hoewel het concept van ‘tokenised value’ niet nieuw is en afkomstig is uit de blockchain omgeving, het nut ervan niet beperkt is tot het aansturen van cryptogeld.

“Het was ons vrij duidelijk dat het niet nodig is om tokens aan blockchains te koppelen, en dat blockchain eigenlijk slechts de eerste stap is in wat een veel grotere, ambitieuzere benadering is om te bezien hoe organisaties samenwerken”, legde Gray uit.