Zcash prijsvoorspelling voor juni 2021

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Zcash prijsvoorspelling voor juni 2021

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

Wat is de prijsvoorspelling voor Zcash in juni? Kan ZEC/USD de 200 dollar bereiken, of zal de prijs zelfs tot onder de 100 dollar dalen?

De prijs van Zcash (ZEC) is de afgelopen 24 uur met 15% gestegen en handelt rond de 140 dollar, slechts 8,9% lager dan de openingskoers van deze week (op het moment van schrijven). In de afgelopen 30 dagen is de prijs van Zcash echter met 54% gedaald, vergelijkbaar met de marktcorrectie die we in mei op de gehele cryptomarkt konden zien.

Ondanks de crash blijft Zcash een positief resultaat tonen als we over de laatste 12 maanden rekenen, met een positief saldo van 167%.

Voor ZEC houders is de kleine prijsstijging van die dag welkom na een week van correctie. De stijging weerspiegelt het algemene sentiment op de markt in de nasleep van positief nieuws voor Bitcoin uit El Salvador, waar de belangrijkste crypto deze week is goedgekeurd als wettig betaalmiddel.

Met name op privacy gerichte munten zoals ZEC en Monero (XMR) schommelden sterk in een week waarin het Amerikaanse ministerie van Justitie aankondigde 63,7 BTC in beslag te hebben genomen. Die 63,7 BTC was als ransomware betaald aan cyberaanvallers die het op het bedrijf Colonial Pipeline gemunt hadden.

De prijs van Zcash blijft zeer volatiel en nieuwe dalingen zijn mogelijk, maar kan de munt de komende weken voortborduren op de laatste opleving om zo de maand juni positief te eindigen? In deze prijsvoorspelling voor Zcash kijken we naar de fundamentele en technische vooruitzichten voor de privacy munt, met voorspellingen die in juni 2021 potentiële prijsbewegingen kunnen veroorzaken.

Zcash prijsvoorspelling juni 2021

Zcash prijs daggrafiek

Het vooruitzicht voor de ZEC prijs lijkt niet al te rooskleurig ondanks de 15% stijging in 24 uur die op het moment van schrijven te zien was. De 30% correctie van de crypto tussen 4 en 8 juni heeft de prijs onder de 170 dollar gebracht, met zelfs dieptepunten van 118 dollar.

Het ZEC/USD paar handelt momenteel onder de exponentiële voortschrijdende gemiddeldes (EMA’s) voor 20 en 50 dagen. Die weerstandsniveaus staan op 162 en 187 dollar en moeten worden doorbroken om weer op het juiste pad te komen.

Kijkend naar de twee belangrijkste technische indicatoren, de Relative Strength Index (RSI) en de moving average convergence divergence (MACD), zien we dat de verkopers de touwtjes nog steeds grotendeels in handen hebben. De RSI zit onder de 50, terwijl ook de MACD negatief blijft.

Zoals in de onderstaande daggrafiek te zien is, daalde de prijs van Zcash tot onder het 50% Fibonacci retracement niveau van 202,18 dollar. De langdurige sell-off zorgde er zelfs voor dat het 61,8% Fibonacci retracement niveau van 175,18 dollar werd bereikt, waarna de koers het moeilijk had om weer op te veren.

Momenteel proberen kopers het 78,6% Fibonacci retracement level van 136,74 dollar opnieuw te behalen. Als de prijs boven dit niveau uit kan komen zal de koopdruk toenemen en ZEC/USD mogelijk in de richting van de belangrijkste doelen op de 20 en 50 EMA duwen. De hoofdprijs ligt op het niveau van 200 dollar (net onder het 50% Fibonacci niveau).

De hint van een bearish vlagpatroon zal de stijgende lijn op de korte termijn waarschijnlijk doorbreken. Wanneer de koers door de steunzone van rond de 136 dollar heen gaat, zou een nieuwe dalende trend kunnen ontstaan en de koers van ZEC richting de 114 dollar en vervolgens 87 dollar kunnen duwen.

Koers ZEC/USD op de daggrafiek. Bron: TradingView

Waar je vandaag Zcash kan kopen

Zcash prijs weekgrafiek

Op de weekgrafiek vormde ZEC/USD onlangs een double top patroon die werd opgevolgd door een negatieve correctie, dat was eind mei en begin juni.

Na een daling onder de 20 en 50 weekse exponentiële voortschrijdende gemiddeldes, is de koers weer boven de langere termijn metriek. Zoals op de weekgrafiek te zien is er echter een sterke potentie om daar weer onder te gaan, met de Doji candlestick van de laatste week van mei die uitputting van de stijging suggereert.

Een poging om de dip te gebruiken als een koopkans voor ZEC/USD heeft geen effect gehad, want de prijs is nog verder teruggezakt. De doorbraak onder het 78.6% Fibonacci retracement level verhoogde de druk nog eens, waarbij 100 tot 120 dollar het belangrijkste ondersteuningsniveau wordt.

Een blik op de wekelijkse RSI en MACD indicatoren leert ons dat de verkooptrend blijft aanhouden. De RSI zakt onder de 50, terwijl de MACD een kruising in neerwaartse richting vertoont en verder de negatieve zone indaalt.

Wanneer de koers er niet in slaagt om boven de 140 dollar te blijven, is er een kans dat de prijzen onder de belangrijke steunzone van rond de 136 dollar zullen duiken. Daaronder liggen de belangrijkste doelen bij het 50 EMA (126,50 dollar) en de horizontale lijn van 114 dollar.

Koers ZEC/USD op de weekgrafiek Bron: TradingView

Wat kan de prijs van Zcash in juni omhoog stuwen?

De volatiliteit op de cryptomarkt is nog steeds extreem groot en dat zal de prijzen van Zcash waarschijnlijk blijven beïnvloeden. Maar zoals beleggers wel weten, komt volatiliteit ook met kansen. Als de prijs van Zcash daalt, kan dat een ‘buy the dip’ kans zijn, zoals toen ZEC 45% daalde tijdens de crypto slachtpartij van eind april.

Wees je ervan bewust dat net als andere cryptovaluta en financiële instrumenten, de prijs van Zcash kan schommelen als gevolg van sentimenten die de markt beïnvloeden.

Zo is in juni, en ook de rest van dit jaar, regelgeving waarschijnlijk één van de belangrijkste factoren die de ZEC prijzen zal beïnvloeden. Geruchten met betrekking tot beleid en regelgeving zijn niet nieuw in de cryptosector, maar om de dag gebeurt er wel iets op het gebied van regeringen die het toezicht op de crypto industrie willen verscherpen.

Een repressief optreden van regelgevende instanties, zoals die van China, heeft al eerder een negatieve invloed gehad op het marktsentiment en de prijzen doen kelderen. Omdat Zcash een op privacy gerichte munt is, komt deze steeds meer onder de radar van regelgevende instanties die zich zorgen maken over het witwassen van geld, belastingontduiking en andere illegale activiteiten. Over privacy en regulering gesproken, Zcash is bezig het netwerk te vernieuwen om het nog veiliger te maken en beter bestand te zijn tegen het afluisteren door derden.

Allerlei soorten nieuws hebben het vermogen het sentiment drastisch te veranderen en zo de markten plotseling te beïnvloeden. Positief nieuws zorgt vaak voor een koersstijging, terwijl negatief nieuws vaak de katalysator is voor een ineenstorting.

Wereldwijde economische of financiële crises kunnen ook een impact hebben op de prijs van Zcash in de toekomst. Crypto heeft vaak geprofiteerd van de economische vooruitzichten van toonaangevende economieën in de wereld. Als landen geld gaan drukken, zoals gebeurde tijdens de coronavirus pandemie, ontstaat er paniek op de traditionele markten omdat kapitaal richting crypto gaat. Kapitaal kan echter ook van ZEC naar andere activa vloeien, wat een impact heeft op de prijzen.

Let op, het bovenstaande artikel is louter opinie gebaseerd op beschikbare relevante gegevens. Het mag niet worden beschouwd als direct beleggingsadvies.