Zo begin jij met het handelen in altcoins met onze handleiding!

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Zo begin jij met het handelen in altcoins met onze handleiding!

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 26 October 2022

Heb je het idee dat je de boot gemist hebt met Bitcoin handelen? Geen zorgen, er zijn genoeg nieuwe mogelijkheden. In de wereld van de cryptovaluta komen er dagelijks nieuwe cryptomunten en blockchaintoepassingen bij. Er zijn dus nog veel meer boten, wanneer je wilt investeren in altcoins. Dat is echter lastiger dan de meeste mensen denken. Met onze handleiding weet je echter precies waar je op moet letten en waar je begint.

Stap 1: Een goede wallet voor jouw altcoins

Voordat je begint met altcoins kopen, is het belangrijk dat je een manier hebt om de munten te bewaren. Je kunt ze niet in je portemonnee stoppen of op je bankrekening laten zetten. Je hebt een wallet nodig. Nu kun je ervoor kiezen om de exchange wallet te gebruiken, of een online wallet, maar dat raden we sterk af. Het is namelijk onveilig en tegelijkertijd ook onpraktisch. Wil je een goed begin maken en vind je veiligheid écht belangrijk, dan kies je voor een hardware wallet. Het is handig, wanneer je een altcoin wallet kiest waar je een groot aantal verschillend munten op kunt slaan. De volgende merken zijn bekend en erg populair:

Stap 2: Naar de fiat exchange

Je hebt ongetwijfeld al eens rondgekeken op een website waar je cryptomunten kon kopen, maar je kon geen manier vinden om geld te storten. De meeste exchanges hebben alleen mogelijkheden voor de mensen die al cryptomunten hebben. Dat is lastig, wanneer je jouw eerste altcoin wilt kopen. Daarom moet je naar een fiat exchange. Dat is een exchange waar je wel met euro’s een storting kunt doen.

Litebit is een van de bekendste opties. Dat heeft te maken met de mogelijkheid om stortingen te doen met iDeal, maar er zijn ook bijzonder veel altcoins te koop hier. Daardoor heb je net even iets meer mogelijkheden. Wil je echter meer keuze hebben, dan kun je ook kijken naar AnyCoinDirect, een platform dat bekendstaat om de snelheid.

Breng me direct naar Litebit, zodat ik met iDeal kan storten!

Stap 3: Verdiep je in de altcoins, voordat je investeert

Er zijn veel munten, waarin je kunt investeren. Dat maakt het niet makkelijker, want wat is de beste keuze? In ons cryptovaluta overzicht vind je een groot aantal altcoins met een uitleg wat het is, wat het doet en waarom het een goede investering kan zijn. Dit is handige informatie, zeker wanneer je weet waar je op moet letten. Een aantal praktische elementen die belangrijk zijn voor de waardebepaling op de langere termijn, zijn:

  • Hoe groot en actief is de community achter de altcoin?
  • Zijn er bedrijven actief op de blockchaintoepassing, zoals bij VeChain het geval is?
  • Lost de altcoin een probleem op dat een struikelblok is?
  • Welke ontwikkelaars of teams zitten achter de altcoin?

Door de antwoorden op deze vragen op te zoeken, krijg je direct een goed beeld van de mogelijkheden in de toekomst. Soms betekent dit dat je in moet zien dat een cryptomunt geen bestaansrecht heeft. Andere keren vind je de cryptomunt die precies past bij jouw visie.

Stap 4: Investeer nooit in één altcoin

Hoe mooi een bepaalde altcoin ook mag lijken: je investeert nooit in één altcoin. Spreid de investering uit over meerdere altcoins. Ook wanneer je met slechtst €100 wilt gaan handelen. Investeer je in drie verschillende altcoins, dan hoef je je geen zorgen te maken wanneer de altcoin koers van één van de munten ineens inzakt. Je hebt dan nog twee andere munten die eventueel in waarde gestegen zijn. Investeer je meer dan €100, zorg er dan voor dat je meer munten kiest. Zeker wanneer je nieuw bent binnen de handel met altcoins.

Investeer nooit geld dat je eigenlijk niet kunt missen. De handel in cryptovaluta biedt geen garantie en de markt is volatiel.

Kies de goede exchange en begin aan het avontuur!

Blijf vooral niet hangen op een fiat exchange. Je wilt gaan handelen en dan wil je zoveel mogelijk kunnen doen, met een groot handelsvolume en lagere tarieven voor het handelen zelf. Kijk daarom eens naar een exchange als Kraken of Binance, waar dagelijks duizenden mensen als beginner de eerste stappen zetten.