Zou Dogecoin de nieuwe Gamestop kunnen zijn? Topuitwisselingen om DOGE te kopen

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Zou Dogecoin de nieuwe Gamestop kunnen zijn? Topuitwisselingen om DOGE te kopen

By Onose Enaholo - Kort bericht
Bijgewerkt 26 January 2023

De prijs van Dogecoin (DOGE) is de laatste tijd explosief gestegen. In de afgelopen zeven dagen is DOGE met ongeveer 490% gestegen nadat haar prijsstijging vorige week exponentieel was. Alleen al op vrijdag 16 april steeg Dogecoin met een ongelooflijke 100% om kortstondig een 0,45 dollar piekprijs te bereiken.

Hoewel het op zaterdag een terugval zag, lijkt Dogecoin niet door de grote dip te zijn beïnvloed die de rest van de cryptomarkt op zondag ervoer en heeft het de afgelopen week alleen al een 488,6% winst behaald.

Deze recente activiteit heeft Dogecoin ook een stijging in de crypto ranglijst op CoinMarketCap opgeleverd, waar het met een marktkapitalisatie van meer dan 55 miljard dollar en een marktdominantie van 2,66% nu de vijfde grootste cryptovaluta naar marktkapitalisatie is.

Wat is Dogecoin?

Dogecoin werd in 2013 door de software ingenieurs Billy Markus en Jackson Palmer gecreëerd; dit door de code van Litecoin te forken. De naam werd door de populaire ‘Doge’ meme geïnspireerd, waaraan het ook haar logo ontleent: een afbeelding van een Shiba Inu.

De oprichters van Dogecoin wilden een onmiddellijk en plezierig systeem voor betalingen creëren dat vrij van de traditionele bankkosten is. De cryptovaluta werd voornamelijk door Twitter en Reddit gebruikers gebruikt om andere gebruikers een fooi te geven voor het verstrekken van content die ze leuk vonden, en Dogecoin is een hoofdbestanddeel van memes in de crypto community gebleven.

Wat zit er achter DOGE haar recente rally?

De hele cryptomarkt is deze maand flink aan het pompen en hoewel Bitcoin nog steeds midden in een grote bullrun zit, trekt elke significante Bitcoin stijging vaak andere cryptovaluta’s met zich mee. De reguliere media-aandacht en de institutionele acceptatie van crypto in het algemeen hebben zeker geholpen tijdens deze bullcyclus, aangezien naast Bitcoin ook veel andere munten in de schijnwerpers stonden.

De algehele markttrends zijn niet de enige reden voor de Dogecoin rally, want de verticale prijsgroei van de munt suggereert dat er nog meer specifieke factoren van invloed zijn.

Hoe kan ik een aandeel in Dogecoin kopen?

Je kunt Dogecoin op een aantal crypto-uitwisselingen zoals Binance en Kucoin aanschaffen, maar er moet hierbij opgemerkt worden dat Dogecoin een cryptovaluta is en geen aandeel in een bedrijf.

Waar kan ik Dogecoin kopen?

Veel mensen ervaren nu een DOGE FOMO (‘fear of missing out’, of letterlijk vertaald: de angst om iets te missen) en vragen zich af hoe ze bij de munt betrokken kunnen raken. Welnu, om DOGE te kunnen kopen of verkopen, moet jij jezelf allereerst bij een crypto-uitwisseling aanmelden die deze munt ondersteunt.

Er zijn momenteel honderden verschillende crypto-uitwisselingen beschikbaar die een reeks van verschillende functies en voordelen bieden. Het is echter belangrijk om een platform te kiezen dat betrouwbaar is en sterke prestaties levert. Om het jou gemakkelijker te maken, volgen hier enkele van onze aanbevelingen.

1.     Binance

Binance is één van de grootste en populairste crypto-uitwisselingen die honderden verschillende munten plus voor de meer gevorderde gebruikers een breed scala aan handelshulpmiddelen aanbiedt. De uitwisseling is verantwoordelijk voor ongeveer 40% van het DOGE handelsvolume en biedt DOGE handelsparen aan met USDT, BUSD, BTC, GBP, EUR, AUD, TRY en BRL. Gebruikers kunnen tevens 5% rendement op hun DOGE verdienen door deze naar de flexibele spaarrekening van Binance over te boeken.

2.     KuCoin

Opgericht in 2020 beweert de in Singapore gevestigde uitwisseling KuCoin dat één op de vier cryptohouders op de wereld van haar platform gebruik maakt. KuCoin is voor op het internet en mobiel gebruik beschikbaar en biedt tevens een gratis handelsrobot voor het automatisch uitvoeren van jouw handelsstrategie. DOGE kan hier in de handelsparen USDT, USDC, BTC en KCS worden verhandeld en haar gebruikers kunnen extra DOGE verdienen door het uit te lenen.

Kun je Dogecoin op Coinbase of eToro aanschaffen?

Dogecoin op Coinbase of eToro aanschaffen is op dit moment niet mogelijk omdat deze platforms het niet ondersteunen, maar er bestaan tal van alternatieve platforms om DOGE te kopen, zoals Binance en Kucoin – zie hierboven de links naar deze platforms.

Waarom is Dogecoin stijgende?

De aandacht die deze meme munt van beroemdheden op Twitter heeft gekregen heeft er zeker voor gezorgd dat het een breder publiek heeft bereikt. De Tesla CEO Elon Musk twittert al sinds april 2019 over Dogecoin, toen hij het zijn ‘favoriete cryptovaluta’ noemde.

En zijn enthousiasme lijkt niet te zijn afgenomen, aangezien hij het hele jaar door regelmatig DOGE gerelateerde memes deelt.

Andere beroemdheden zijn ook op de DOGE wagen gesprongen, waaronder Snoop Dogg en de Kiss bassist Gene Simmons die allebei over de munt hebben getweet.

Aangemoedigd door deze aanbevelingen plus de GameStop short squeeze hebben veel Redditors, en dan met name die in de SatoshiStreetBets groep, gezamenlijk geprobeerd de prijs van Dogecoin op te drijven. Bovendien heeft de Dogecoin subreddit de afgelopen week meer dan 166.000 nieuwe abonnees erbij gekregen.